Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Navigatie


Index » inginerie » Navigatie
Intretinerea si verificarea echipamentelor de salvare


Intretinerea si verificarea echipamentelor de salvare
INTRETINEREA SI VERIFICAREA ECHIPAMENTELOR DE SALVARE

Regula 52 din Cap. III al Conventiei SOLAS 1974, asa cum a fost ea amendata in 1983 si 1991, da detalii despre modul in care trebuie efectuate lucrarile de intretinere si inspectiile echipamentelor de salvare, iar comandantul navei trebuie sa se conformeze in consecinta.

Instructiunile pentru efectuarea lucrarilor de intretinere a echipamentelor de salvare trebuie sa fie clare si usor de inteles de toata lumea, sa aiba scheme si ilustratii si sa cuprinda pentru fiecare echipament::

o lista de verificari pentru efectuarea inspectiilor, in conformitate cu regula 19.7 din Cap. III, SOLAS 1974;

instructiuni de intretinere si de reparare;

graficul lucrarilor periodice de intretinere;

schema punctelor de ungere si lubrefiantii recomandati;

lista partilor sau subansamblurilor care se inlocuiesc;

lista surselor de piese de schimb;
un jurnal sau un registru cu evidenta lucrarilor de intretinere si de inspectie.

In conformitate cu regula 19.3.2 din Cap. III al conventiei sus-amintite, administratia (A.N.R.) poate accepta, in locul instructiunilor cerute de regula 52, doar un program al lucrarilor de intretinere care sa satisfaca si cerintele acestei reguli.

Evidenta lucrarilor de intretinere si a inspectiilor va fi tinuta in Jurnalul inspectarii echipamentelor de salvare (formularul FPS/092/LSA).

Comandantul navei raspunde de efectuarea la timp a lucrarilor de intretinere si a inspectiilor, precum si de completarea la timp a rubricilor relevante din acest jurnal. In cazul depistarii vreunei neconformitati, se va proceda in conformitate cu prevederile procedurii companiei PC 07 Raportarea neconformitatilor, accidentelor si incidentelor periculoase.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate