Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelitAeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
MASURAREA SUPRATENSIUNILOR IN RETELELE DE INALTA TENSIUNE


MASURAREA SUPRATENSIUNILOR IN RETELELE DE INALTA TENSIUNE
MASURAREA SUPRATENSIUNILOR IN RETELELE DE INALTA TENSIUNE

Masurarea supratensiunilor interne direct in retelele de inalta si foarte inalta tensiune are ca scop determinarea solicitarilor reale la care este supusa izolatia liniilor si aparatajul in vederea stabilirii masurilor de protectie. Masurarea se face de regula in urmatoarele imprejurari;

- cu ocazia verificarii caracteristicilor aparatajelor de comutatie

- cu ocazia punerii in functie in scopul stabilirii tipurilor de manevre si scheme admisibile in exploatare

- in urma unor avarii cu scopul stabilirii cauzelor de aparitie ale acestora

cu ocazia organizarii unor cercetari speciale in scopul determinarii formei si parametrilor distributiei statice a supratensiunilor.

Dependenta supratensiunilor de o serie de factori aleatorii necesita efectuarea unui numar relativ mare de probe de acelasi tip incat parametrii caracteristici ai repartitiei sa poata fi determinati cu un grad de certitudine ridicat.

In acest scop se utilizeaza,de obicei,doua cai

- efectuarea intrun timp limitat a unui numar corespunzator de comutatii voite in scheme de conexiuni alese:

- efectuarea unor masuratori de durata prin inregistrarea cu aparatura automata de inregistrare a supra tensiunilor intro retea data:


Prima metoda ofera intrun timp relativ scurt un volum mare de informatii,dar conduce la solicitarea excesiva a aparatajului de comutatii. Efectuarea probelor la comutatii voite in conditii impuse permite determinarea cu precizie buna atat a formei supratensiunilor cat si a distributiei coeficientului de soc.

A doua metoda necesita o aparatura mai complexa,iar obtinerea datelor se face in interval mare de timp. Aceasta cale este recomandabila pentru analiza comportarii unei retele de importanta deosebita in cadrul sistemului energetic.

De regula prin cea de a doua cale se determina numai parametrii distributiei coeficientului de supratensiune,determinarea formei implicand aparatura deosebit de complicata.

Schemele de masura a supratensiunilor au in componenta urmatoarele elemente principale:divizorul sau transformatorul de tensiune,aparatul de inregistrare propriu-zis,schema de legatura.

Fidelitatea inregistrarii schemei in ansamblu este determinata de performantele pe care le ofera elementele componente.

In cele ce urmeaza se analizeaza caracteristicile elementelor componente ale schemelor de inregistrare (divizoare,aparate de inregistrare,cabluri de legatura) precum si modul de construire al acestora tinand cont de scopul in care este utilizata.


Politica de confidentialitate


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate