Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
Elemente specifice ale proiectarii si analizei asistate a unor scheme cu circuite integrate digitale simple - 1


Elemente specifice ale proiectarii si analizei asistate a unor scheme cu circuite integrate digitale simple - 1
Elemente specifice ale proiectarii si analizei asistate a unor scheme cu circuite integrate digitale simple - 1

Scopul lucrarii conta in prezentarea modului de proiectare asistata (Computer Aided Design) a unor scheme cu circuite integrate digitale simple . Mai precis se vor trata problemele specifice legate de functionarea circuitelor integrate digitale, conditiile specifice de proiectare si metodele de    analiza.

1. Consideratii teoretice

2. Desfasurarea lucrarii

Se deschide programul Protel 99 SE si se creaza un fisier cu numele NP-Lu05-2008, care se salveaza in directorul propriu (NumePrenume-CAD-LP-2007-08) creat conform celor prezentate in LUCRAREA 01.
2.1 In acest fisier se creaza un document schematic (Schematic document) cu numele 05-Ex1, continand schema de test a bistabilului 74 LS 373X2, prezentata in figura 5.1p.

2.2 Se clarifica aspectele legate de functionarea principiala a bistabilului.

2.3 Se seteaza elementele schemei conform celor prezentate in lucrarile anterioare. In ceea ce priveste setarea surselor V1 si V2, aceasta operatie se efectueaza conform indicatiilor conducatorului lucrarii si figurilor 5.2p si 5.3p respectiv 5.4p si 5.5p

2.4 Se seteaza conditiile de efectuare a analizei tranzitorii (Transient Analysis) conform indicatiilor conducatorului lucrarii si celor prezentate in figurile 5.6p si 5.7p.

2.5 Se efectueaza analiza tranzitorie si se interpreteaza rezultatele ei.

2.6 Comentarii. Discutii.

2.7 In fisierul NP-Lu04-2008 se creaza un document schematic (Schematic document) cu numele 04-Ex2, continand schema din figura 5.8p.

2.8 Se clarifica aspectele legate de diferentele fata de schema din figura 5.1p.

2.9 Se seteaza elementele schemei conform celor prezentate in lucrarile anterioare. In ceea ce priveste setarea surselor V1 si V2, ea se efectueaza identic cu cele aratate la pct. 2.3. Setarea sursei V3 se efectueaza conform casetelor de dialog din figurile 5.9p si 5.10p .

2.10 Se seteaza conditiile de efectuare a analizei tranzitorii (Transient Analysis) conform indicatiilor conducatorului lucrarii si celor prezentate in figurile 5.11p si 5.12p .

2.11 Se efectueaza analiza tranzitorie si se interpreteaza rezultatele ei.2.12 Comentarii. Discutii.

2.13 In fisierul NP-Lu04-2008 se creaza un document schematic (Schematic

document) cu numele 04-Ex3, continand o schema completa de testare a functionarii bistabilului. La conceperea schemei se va avea in vedere faptul ca pe langa semnalele de test de la    cazurile precedente este necesara aplicarea unui semnal in impulsuri si la intrarile K, asa cum se prezinta in figura 5.13.

2.14 Se seteaza elementele schemei conform celor prezentate in lucrarile anterioare. In ceea ce priveste setarea surselor V1 si V2, ea se efectueaza identic cu cele aratate la pct. 2.3. Setarea sursei V3 se efectueaza conform casetelor de dialog din figurile 5.9p si 5.10p . Setarea sursei V5 (pentru semnalul aplicat intrarilor K) se efectueaza conform indicatiilor conducatorului lucrarii si figurilor 5.14 si 5.15.

2.15 Se seteaza conditiile de efectuare a analizei tranzitorii (Transient Analysis) conform indicatiilor conducatorului lucrarii si celor prezentate in figurile 5.16 si 5.17.

2.16 Se efectueaza analiza tranzitorie si se interpreteaza rezultatele ei.

2.17 Comentarii. Discutii.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate