Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
Arhitecturi FPGA


Arhitecturi FPGA
Arhitecturi FPGA

Cel mai adesea arhitectura FPGA consta dintr-o arie de blocuri logice configurabile CLB, paduri intrare-iesire I/O si canale de rutare. In general toate canalele de rutare sunt de aceeasi capacitate (au acelasi numar de fire). O implementare FPGA trebuie sa dispuna de resurse adecvate. In timp ce numarul de CLB-uri si de I/O sunt usor de determinat din proiect, numarul de cai de rutare poate varia considerabil,

chiar si in cazul unor proiecte foarte asemanatoare din punct de vedere logic. De exemplu, o matrice de comutare (matrix switch sau crossbar switch) necesita mult mai multe rutari decat o arie sistolica, o forma particulara de arhitectura paralela, organizata ca o re_ea (pipe network).

Caile de rutare neutilizate cresc costul si scad performan_ele circuitului, fara a aduce nici un beneficiu, producatorii de FPGA incearca sa optimizeze numarul lor, astfel incat majoritatea proiectelor sa fie posibile in termeni de LUT si I/O. Aceasta optimizare poate fi realizata fie prin experimentarea si analizarea unor proiecte semnificative fie aplicand regula lui Rent: T = t gp unde T este numarul de terminale, g numarul de componente interne, iar t si p constante.

Structura generica FPGA

Un CLB clasic FPGA consta dintr-un tabel de cautare cu 4 intrari (4LUT) si un bistabil D (flipflop), conectate ca in figura urmatoare. In ultimii ani a aparut o tendin_a de trecere inspre 6LUT, cu scopul cresterii performan_elor [4].
Untitled11.png

Untitled11u.png

hhhh.png
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate