Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Constructii


Index » inginerie » Constructii
Principalele materiale de constructie din sticla


Principalele materiale de constructie din sticla


Principalele materiale de constructie din sticla

Geamuri

Geamurile sunt materiale de constructii din sticla de cea mai larga utilizare. Pentru obtinerea lor, topitura de sticla se prelucreaza prin tragere (geamuri trase) sau prin laminare intre valturi (geamuri laminate).

Geamurile trase, plane transparente, de intrebuintare curenta, se folosesc ca elemente de inchidere a tamplariei exterioare si interioare.

Geamurile laminate, finisate prin slefuire si polizare pe ambele fete, sunt geamuri de calitate superioara, destinate in principal confectionarii oglinzilor, vitrinelor si geamurilor securizate.Geamurile securit se caracterizeaza prin rezistente superioare la incovoiere si soc, iar prin spargere nu dau bucati taioase.

Geamurile emailate securizate sunt geamuri colorate, netransparente, utilizate in special pentru realizari de fatade sau interioare decorative, la placarea peretilor etc.

Geamurile armate sunt obtinute prin laminare din sticla incolora sau colorata, in care se introduce in timpul fabricarii o plasa de otel, care in caz de spargere retine cioburile.

Geamurile ornament se fabrica prin laminare, din sticla incolora, valturile imprimand un model pe una din fete.

Geamul termoizolant (termopan), este un produs prefabricat, confectionat din doua sau mai multe foi de geam, cu spatiu de aer uscat intre ele, inchis ermetic, fixate prin intermediul unui distantier si bine etanseizat pe contur.

Geamul termoabsorbant este un geam tras, colorat in masa, cu o compozitie speciala care absoarbe radiatiile infrarosii si o parte a radiatiilor luminoase.

Geamul triplex este alcatuit din foi subtiri de geam lipite intre ele cu adezivi transparenti.

Geamul profilit (cu profil U) poate fi armat sau nearmat si se caracterizeaza printr-o mare rigiditate.

Produse din sticla pentru pereti si plansee luminoase

Aceste produse se fabrica prin turnare sau presare si servesc pentru realizarea de pereti sau plansee care sa imbunatateasca iluminatul natural al constructiilor.

Produse din sticla pentru placare

Placi de sticla opaxit sunt placi groase de sticla opalizata, albe sau colorate, cu fata vazuta neteda, iar cea opusa cu striuri paralele pentru a asigura o mai buna aderenta la suport.

 Fire si fibre din sticla

Se fabrica din sticle speciale, a caror compozitie permite tragerea in fire sau fibrilizarea.

Vata de sticla

Se obtine prin fibrilizarea sticlei obisnuite. Este un material usor cu proprietati termoizolatoare.

Sticla poroasa

Se obtine din deseuri de sticla la care se adauga calcar, sulfat de sodiu cocs, substante care in timpul incalzirii formeaza gaze care difuzeaza in masa sticlei, conferindu-i la solidificare o structura poroasa si o densitate aparenta mica.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate