Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Constructii


Index » inginerie » Constructii
constructii - infrastructura


constructii - infrastructura


 

Memoriu tehnic justificativCladirea proiectata este o casa de locuit amplasata in zona Bucurestiului , realizata din zidarie de caramida ( pereti structurali : subsol-beton armat , suprastructura-caramida plina presata 25 cm cu 10 cm polistiren expandat-termoizolatie ) si avand un regim de inaltime S+P+1E .

Se situeaza in zonele :

' C ' , pentru zapada conform STAS 10101/21-92 ;

' B ' , pentru vant conform STAS 10101/21-92' ;

' 7 ' , zona seismica conform normativ P 100 - 92 ;

pentru zidarie s-a tinut cont de normativul P2/85 ;

Cladirea are o lungime de m 13.70 si o latime de 10.0 m ;

Constructia se desfasoara pe 3 niveluri ; intrarea in imobil se face pe la parter printr-un vestibul cu aria de 5.64 mp . Din vestibul avem acces catre hol cu aria de 20.0 mp pentru parter ( un hol care permite acces catre toate incaperile - decomandat ) , sau spre casa scarii ( scara este din doua rampe - face trecerea atat catre etaj dar si subsol ) .

La parter exista un living ( spatiu pentru servitul mesei) , aria de 16.60 mp , o bucatarie cu aria 10.0 mp , baie de 5.0 mp , un dormitor 12.25 mp si birou cu aria de 9.2 mp , debara 2.0 mp .

Etajul este ocupat de 3 dormitoare ,o baie , un living , demara , iar iesirea pe balcon se face prin hol .

La demisol se gaseste o sala de fitness , un atelier , o crama , baie , deposit materiale , debara , si centrala termica C.T.

Alimentarea cu apa , electricitate si gaze se va face din retelele stradale existente .

Incalzirea se va face printr-o instalatie proprie folosind o centrala termica pe gaz , cuplata la corpuri de incalzire din aluminiu , cu agent termic -apa .

Tamplaria exterioara este din PVC cu geam termopan , iar cea interioara din lemn .

Compartimentarea interioara neportanta este alcatuita din pereti de zidarie de 12,5 cm .

Inaltimea totala a constructiei este de 10.30 m ( masurata de la cota terenului natutal pana la coama acoperisului ) .

Inaltimea de nivel este de 2.80 pentru demisol , pentru parter si etaj 2.80 m ;

Cota 0.00 m este considerata cota pardoselii finite de la parter ; cota terenului este de -1,50 m .

Breviar de calcul

A.    INFRASTRUCTURA

Cota de fundare a cladirii , este de -3.45 m fata de cota pardoselii finite de la parter , fundatia fiind continua sub pereti cu talpa armata .Terenul de fundare determinat in studiul geotehnic este din straturi de argila prafoasa .Nivelul apei freatice se afla la adancimea mai mare de 5.00 m ,deci nu afecteaza in nici un fel fundatia . Presiunea conventionala de calcul este de 2.0 daN/cm2 la o adancime de -3.45 m .

Calculul fundatiei s-a realizat pentru solicitarea de compresiune centrica dimensionandu-se latimea talpilor de fundare pentru pereti ( atat cei interiori cat si cei exteriori ) .

Dupa realizarea sapaturilor continue care se pot executa mecanizat , pana la o anumita cota superioara celei din proiect cu 10-15 cm , se va chema proiectantul pentru a analiza conditiile de fundare reale , urmand ca aducerea la cota de fundate din proiect sa se finalizeze in ziua turnarii fundatiilor.

Stratul de egalizare de 10 cm grosime se va realize din beton BC3.5 , iar betonul din grinzile de findare va fi de clasa C 16/20 .

Pardoseala subsolului se toarna cu o grosime de 10 cm pe un strat de balast si nisip bine indesat ; stratul filtrant se va executa dupa ce se va indeparta stratul vegetal si rezidurile existente pe teren si dupa care se va realiza o umplutura compacta de pamant.

Observatie !

Inainte de a se turna fundatiile se vor monta instalatiile de apa si canalizare .

B.     SUPRASTRUCTURA

Structura de rezistenta a cladirii este alcatuita din zidarie portanta din caramida plina presata iar la intersectiile zidurilor ( colturi si ramificatii ) , si acolo unde este cazul vom avea stalpisori din beton armat de 25x25 cm .

Lucrari de zidarie

Zidariile - sunt lucrari de constructie alcatuite din materiale

( caramizi , blocuri mici de prefabricate , pietre , etc. ) asezate cu respectarea anumitor reguli si prescriptii tehnice si legate cu mortar, prin a carui intarire se obtine un element rezistent , care se comporta ca un tot unitar monolit , ca si cum ar consta dintr-un singur material.

In zidarie , caramizile se asaza unele langa altele , formand randuri de caramizi ; zidaria este alcatuita dintr-un numar de randuri de caramizi suprapuse in inaltime .

Caramizile se pot aseza :

 • pe muchie ( pe cant ) in care caz latul caramizii este asezat pe inaltime ;
 • pe lat , in care caz latul caramizii este asezat orizontal; caramizile pe lat pot fi asezate in lung ( cu latul caramizii asezat in lungul zidurilor ) si in curmezis ( cu latul caramizii asezat in lungul zidului ) ;

Observatie !

Fiecare rand de caramida este alcatuit din siruri de caramizi , asezate in functie de tipul si grosimea zidariei . Sirurile de caramizi iau denumirea dupa pozitia pe care o au in raport cu fetele zidariei .

Rosturile zidariei.

Spatiile dintre caramizi , umplute cu mortar ,poarta denumirea de rosturi .

Rosturile zidariei se pot clasifica in mai multe categorii in functie de pozitia pe care o au fata de zidarie , existand urmatoarele tipuri :

rosturi orizontale sau rosturi in lungime sunt rosturile dintre randurile zidariei ; sunt vizibile pe toata lungimea zidariei;

rosturile verticale sau rosturile de inaltime , sunt rosturile dintre caramizile din randurile zidariei si sunt vizibile pe inaltimea fiecarui rand de caramizi ; dintre acestea cele situate in lungul zidului se numesc rosturi longitudinale , iar cele situate pe latimea zidului , adica in curmezis sau in adancime , poarte denumirea de rosturi transversale;

Clasificarea zidariei .

La lucrarile de constructie se utilizeaza numeroase tipuri de zidarii , clasificarea facandu-se astfel :

i)            dupa tipul caramizilor utilizate :

zidarie de caramida plina , executata din caramida obisnuita plina ;

zidarie de caramida cu goluri , executata dintr-unul din tipurile de caramida cu goluri ;

ii)          dupa modul de asezare al caramizilor in zidarie :

zidarie plina care are caramizile asezate fara spatii goale intre ele atat in grosimea , cat si in inaltimea zidariei ;

zidarie cu goluri , la care intre caramizi se prevad spatii , care raman goale sau sunt umplute cu materiale usoare ; aceste spatii pot fi atat in grosimea dar si in inaltimea zidariei ;

Zidariile de caramida se mai pot clasifica dupa grosimea lor , denumirea tipurilor de zidarii facandu-se in raport cu lungimile de caramida asezate in grosimea fiecarui rand de zidarie :

a)            zidarie de caramida ( un sfert de caramida ) , care are pe grosime un singur sir de caramizi asezate pe muchie sau pe cant ( de unde demunirea zidarie de caramida pe muchie sau pe cant ) ;

b)           zidarie de caramida ( o jumatate de caramida ) care are pe grosime un singur sir de caramizi asezate in lung ;

c)            zidarie de 1 caramida ( o caramida ) care are pe grosime doua siruri de caramizi asezate in lung , sau un sir de caramizi asezate curmezis ;

d)           zidarie de 1 caramida ( o caramida si jumatate ) care are pe grosime un sir de caramizi asezate in lung si un sir de caramizi asezate in curmezis ;

e)            zidarie de 2 caramizi ( doua caramizi) care are pe grosime doua siruri de caramizi asezate in curmezis sau doua siruri de caramizi asezate in lung si un sir de caramizi asezate in curmezis ;

Asezarea caramizilor in zidarie .

Asezarea caramizilor in zidarie se face cu respectarea tuturor prescriptiilor tehnice , care asigura executarea unei zidarii de buna calitate , corespunzatoare cerintelor de rezistenta si durabilitate .

Principalele prescriptii tehnice care reglementeaza executarea zidariilor de caramida la noi in tara sunt urmatoarele :

o           STAS 760/ 54 . Lucrari de zidarie - Date constructive pentru zidaria de caramizi ;

o           STAS 761/ 68 . Lucrari de zidarie din caramida si blocuri mici de beton ;

o           Normativ pentru alcatuirea si executarea zidariilor din caramizi pline si caramizi cu gauri verticale din argila arsa - indicativ C 126 - 71 ;

Daca se asaza caramizile in zidarie cu rosturile verticale in prelungire si separate caramizile cu rosturile verticale intr-un rand acoperit de caramizile ( plinurile ) din randurile alaturate se observa :

- zidaria avand rostul vertical in prelungire nu este rezistent , deoarece aceasta zidarie nu poate lucra ca un singur element ( ca un tot unitar ) ci lucreaza pe mai multe portiuni separate , care au tendinta de a se desface sub actiunea sarcinilor .

- zidaria , cea care are rosturile verticale dintr-un rand acoperit de caramizile din randurile alaturate este corespunzatoare in ceea ce priveste rezistenta , iar sub actiunea sarcinilor lucreaza ca un singur element . In aceata caz , suprafata careia se transmit sarcinile in zidarie creste cu fiecare rand inferior , fapt care asigura zidariei rezistenta corespunzatoare . Acoperirea rosturilor verticale din randurile unei zidarii , de caramizi din randurile alaturate , poarta denumirea de legatura sau teserea ( tesatura ) rosturilor .

Zidarie plina

La orice zidarie se considera doua randuri caracteristice : randul 1 si randul 2 - care se suprapun alternative pe intreaga inaltime a zidariei .

Aceste randuri de zidarie plina difera in raport cu grosimea zidariei :

la zidaria de 1 caramizi , caramizile se aseaza astfel : in randul 1 avem in curmezis , iar in randul al 2 -lea in doua siruri in lung , avand rosturile decalate in randul al 2- lea fata de randul 1 cu cate un sfert de caramida la a treia caramida in curmezis .

Mortarele sunt amestecuri bine omogenizate de liant , nisip si apa , care se intaresc fie prin pierderea apei , fie hidraulic , in functie de natura liantului intrebuintat . Ele servesc la legarea intre ele a pietrelor de constructie , pentru a forma piese de constructii ( ziduri ) , sau la protejarea si infrumusetarea pieselor de constructie . In primul caz se numeste mortar de zidarie , iar in al doi-lea , mortare de tencuiala.

Conditii de calitate pentru componentii mortarului.

Ca apa de amestecare se poate folosi apa potabila sau nepotabila ( de lac sau rauri ) cu anumite conditii ( sa nu aibe impuritati , sa nu contina chimicale sau alti agenti care pot influenta negative calitatea si proprietatile mortarului ) .

Nisipul formeaza partea cea mai mare din mortar si influenteaza proprietatile tehnice ale acestuia prin calitatea si cantitatea sa .

Pentru mortare se intrebuinteaza trei sortimente de nisip , si anume : 0/1, 0/3 si 0/7 , cifrele reprezentand limitele intre care sunt cuprinse granulele lor.

Din punct de vedere al naturii mineralogice , cele mai des intrebuintate sunt nisipurile silicioase provenite din zacaminte naturale sau obtinute prin concasarea rocilor .

Nisipul de cariera are granule cu o forma mai plina , dand mortare care se indeasa mai usor , asigurand o calitate mai buna , in timp ce nisipul de concasare poate avea granule laminate sau aschioase , ceea ce il face sa nu fie utilizat decat dupa o examinare atenta in laborator.

La un nisip intereseaza in primul rand puritatea sa ; daca un nisip contine impuritati peste limitele admise ce nu pot fi indepartate usor prin spalare , nu mai este necesar sa se cerceteze celelalte caracteristici fizice si se exclude de la intrebuintare .

O parte din aceste impuritati pot fi indepartate prin procedee mecanice .Numai dupa ce s-a dovedit ca nisipul nu contine impuritati , se trece la determinarea granulozitatii, a greutatii specifice in gramada si a infoierii nisipului sub actiunea umiditatii.

Aditivii - din aceasta categorie fac parte aditivii plastifianti cu caracter de antrenori de aer si fac parte si aditivii intarzietori de priza.

Acceleratori de intarire -

Clorura de calciu - poate fi utilizata ca accelerator de intarire pentru mortarele pentru zidarie , de ciment si de ciment-var de marca 50 sau mai mare , la lucrarile executate pe timp friguros.

Clorura de calciu se adauga in apa de amestecare , sub forma de solutie , concentratia de 10% sau de 20% in proportie de maximum 3% fata de cantitatea de ciment .

Pentru evitarea aparitei eflorescentelor ( pete albicioase ) in cazul constructiilor de locuinte sau social-culturale , se va limita adaosul de calciu la maximum 2% . Adaosul de clorura de calciu da rezultate bune , in cazul mortarelor cu consistenta pana la 8 cm , masurata cu conul etalon.

Mortare pentru zidarie :

pentru zidarie din caramizi pline sau din blocuri de beton usor cu agregate naturale sau artificiale . . 8-13 cm

pentru zidarie din caramida cu gauri sau blocuri ceramice cu gauri . . . . .7-8 cm

pentru zidarie cu piatra sau blocuri de beton compact . . .. . . .4-7 cm

pentru zidarie din blocuri mici si placi din beton celular autoclavizat . . . . .11-12 cm

Mortare de tencuiala executate manual :

aplicate pe zidarie din blocuri mici si placi de beton celular autoclavizat . :

..pentru stratul de sprit .     . . 12-13 cm

. pentru grund . . . .    . . 9-11 cm

. pentru stratul vizibil . ..    . . 13-14 cm

Mortare de tencuiala executate :

prin procedee mecanice . . .10-12 cm

Prepararea mortarelor .

Aceasta operatie se face in exclusivitate pe cale mecanica , cu instalatii locale de santier sau in instalatii centralizate , atunci cand consumurile de mortar sunt mai mari.

In ambele cazuri , mortarele se prepara in malaxoare speciale , bazate pe principiul amestecarii fortate , acestea fiind indicate mai ales pentru mortarele utilizate la aplicatea mecanizata a tencuielilor intrucat , in aceste malaxoare , agregatele mai mari , peste 5 mm , care nu ajung eventual in tamburul malaxorului , sunt sfarmate de valturile tamburului .

Un malaxor este alcatuit dintr-o toba cilindrica cu ax orizontal prevazut la partea superioara cu o palnie de alimentare cu materiale. Axul tobei are palete oblice sau elicoidale , care executa afanarea si amestecarea materialelor componente.

Materialele se introduc in malaxor in ordinea urmatoare :

Se introduce mai intai apa , apoi pasta de ciment sau de argila ( cand este cazul) , se pune apoi in miscare tamburul pana ce se obtine un lapte omogem si numai dupa aceea se introduc nisipul si cimentul.

Planseele sunt realizate din beton armat monolit cu grosimea de 13 cm ; calculul lor a fost facut in domeniul plastic si armate in consecinta .

Circulatia pe verticala ( intre niveluri ) se va realize pe o scara cu doua rampe , si ea realizata din beton armat monolit .

La realizarea structurii din beton s-au utilizat ca materiale : beton BC20 ( C16/20 ) si armatura de rezistenta PC52. In timpul executiei se va urmari obtinerea calitatii corespunzatoare a acestor materiale din certificatele de calitate.

Acoperisul este realizat in solutia sarpanta pe scaune din lemn cu invelitoare din tabla ondulata tip lindab .

Plansele proiectului sunt prezentate in borderoul de piese desenate si cuprinde planurile de nivel , detalii , sectiuni

astfel :

planurile fiecarui nivel ( demisol , parter , etaj ) ;

plan sarpanta ;

plan cofraj peste subsol;

plan cofraj peste parter;

sectiune transversala ( cladire-sectiune prin casa scarii );

detaliu de armare pentru scara ;

plan fundatii ;

detalii constructive pentru fundatii si sarpanta;

Observatie !

Abaterile de executie vor trebui sa se inscrie in limitele admise de normele in vigoare in tara noastra

PARTEA ECONOMICA

Documentatia economica de deviz .

S-a realizat antemasuratoarea , inclusiv incadrarea pe articole de deviz pentru structura de rezistenta a cladirii proiectate respectiv pentru terasamente , realizare fundatii , realizare structura subsol , realizare structura parter si etaj si sarpanta.

Pentru evaluarea elementelor de arhitectura , instalatii si utilaje s-au folosit indicii de consum de resurse .

S-au intocmit devize si liste cu consumuri de resurse

( materiale , transporturi , ore de functionare a utilajelor , respective consumuri cu mana de lucru pe studii fizice ) in programul DOCLIB pentru toate studiile fizice calculate in antemasuratoare .

Documentatie de licitatie .

Cu datele obtinute s-au realizat mai departe:

devizul pe obiect , respectiv devizul general ;

caietul de sarcini pentru lucrarile de executie a infrastructurii constructiei ;

s-a atasat un contract pentru servicii de consultanta a lucrarilor de investitie ;

Organizarea executie lucrarilor .

S-au ales dotarile social-administrative in functie de necesitati si de populatia santierului . In functie de acestea s-a realizat planul de organizare de santier tinandu-se seama de amplasamentul cladirii si in limita spatiului disponibil.

PARTEA A I-A

Calculul elementelor de constructie

Conformarea structurala .

Cladirea proiectata are grad antiseismic 7 , ceea ce inseamna ca suma laturilor plinurilor de zidarie raportata la lungimea totala a peretelui trebuie sa fie procentuala :

perete exterior - minim : p% = 45 % ;

perete interior - minim : p% = 70 % ;

PARTER

1. perete 1 - A - A

p = ( 4.30 + 1.80 + 1.85 + 0.70 ) / 11.55 = 0.74 p% = 0.74 > 45 %

2. perete 2 - B - B

p = ( 2.75 +0.40 + 1.20 + 3.10 + 2.10) / 13.45 = 0.71 p% = 0.71 > 70 %

3. perete 3 - C - C

p = ( 2.75 +2.70 + 1.50) / 9.10 = 0.76 p% = 0.76 > 70 %

4. perete 4 - D - D

p = ( 1.30 +2.10 + 2.90 + 1.10) / 11.55 = 0.64 p% = 0.64 > 45 %

5. perete 5 - 1 - 1

p = ( 6.70 + 1.00 ) / 9.25 = 0.83 p% = 0.83 > 45 %

5. perete 5 - 7 - 7

p = ( 0.60 + 1.60 )/ 3.30 = 0.83 p% = 0.66 > 45 %

ETAJ

1. perete 1 - A - A

p = ( 4.30 + 1.80 + 1.85 + 0.70 ) / 11.55 = 0.74 p% = 0.74 > 45 %

2. perete 2 - B - B

p = ( 2.75 +0.40 + 1.20 + 3.10 + 2.10) / 13.45 = 0.71 p% = 0.71 > 70 %

3. perete 3 - C - C

p = ( 2.75 +2.70 + 1.50) / 9.10 = 0.76 p% = 0.76 > 70 %

4. perete 4 - D - D

p = ( 1.30 +2.10 + 2.90 + 1.10) / 11.55 = 0.64 p% = 0.64 > 45 %

5. perete 5 - 1 - 1

p = ( 6.70 + 1.00 ) / 9.25 = 0.83 p% = 0.83 > 45 %

5. perete 5 - 7 - 7

p = ( 0.60 + 1.60 )/ 3.30 = 0.83 p% = 0.66 > 45 %

CALCULUL ARMATURII PLANSEULUI PESTE SUBSOL

Evaluarea incarcarilor :

 1. greutate proprie placa :lb * hp * n = 2500 * 0.13 * 1.1 = 357.5 daN/m2
 2. tencuiala : lt * δt * n = 1900 * 0.015 * 1.3 = 37.05 daN/m2
 3. inc . utila = 150 *n = 150 * 1.4 = 210 daN/m2

evaluarea incarcarilor la nivelul pardoseli:

o       pardoseala rece :

placi pardoseala ( gresie ceramica ) :

l * δ * n = 1100 * 0.01 *1.1 = 12.10 daN/m2

mortar de ciment M 200 :

l * δ * n = 1900 * 0.02 *1.3 = 49.40 daN/m2

strat de egalizare din mortar de ciment :

l * δ * n = 1900 * 0.02 *1.3 = 49.40 daN/m2

gpr = 110.90 daN/m2

o       pardoseala calda :

parchet lamba si uluc

l * δ * n = 480 * 0.022 *1.1 = 11.616 daN/m2

strat de egalizare din mortar de ciment :

l * δ * n = 1900 * 0.028 *1.3 = 69.16 daN/m2

gpc = 80.776 daN/m2

 1. pardoseala rece : gpr = 110.90 daN/m2
 2. pardoseala calda : gpc = 80.776 daN/m2

-incarcare incaperi cu pardoseala rece : GR = 715.45 daN/m2

-incarcare incaperi cu pardoseala calda : GC = 685.33 daN/m2

z1 = 0.9 * h01 = 0.9 * ( h -a - f1 / 2 ) = 0.9 * ( 13.00 - 1.5 - 0.8 / 2 ) =

z1 = 9.99 cm

z2 = 0.9 * h01 = 0.9 *( h -a - f1 - f1 / 2 ) = 0.9 *( 13.00 - 1.5 - 0.8 - 0.8 / 2 )

z2 = 9.27 cm

Pardoseala calda :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

parchet lamba si uluc

strat egalizare ( 1900 )

PARDOSEALA CALDA

Pardoseala rece :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

gresie ceramica (1100 )

strat mortar ( 1900 )

strat mortar - egalizare (1900 )

PARDOSEALA RECA

Placa 1 : Dormitor 3.90 x 3.60

Pardoseala calda :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

parchet lamba si uluc

strat egalizare ( 1900 )

PARDOSEALA CALDA

Momente maxime :

1 / 12 * ( g + p )* (3 * lmax - lmin ) * l2min = 2 ( M1 + M2 ) + M1' + M2'

l = lmax / lmin

l = 3.90 / 3.60 = 1.08

l=1.0 . . . . . 0.9

l=1.08 . . . . ..X

l=1.1 . . . . . .1.1

X = 0.16

=> M1/M2= 1.06 => M1=1.06 M2

l2 / l'2 = 3.90 / 2.10 = 1.85 > 1.17 => M2/M2' = 0.8 => M2'= M2/ 0.8

l1 / l'1 = 4.80 / 3.60 = 1.33 > 1.30 => M1/M1'= 0.8 => M1'= M1/ 0.8

1 / 12( 685.33 + 0 )(3*3.90 -360 ) 3.602 = 2( 1.06M2+ M2 ) + M2/0.8+ M2/0.8

5995.27 = 6.62 * M2

M2=905.63 daNm

M'2=905.63 / 0.8=1132.1 daNm

M1=905.63 * 1.06 = 959.97 daNm

M'1=959.97 / 0.8 = 1200 daNm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 4.58 cm2

Aa1 = 4.58 / 3.90 = 1.17 cm2/m

A a2 = = = 4.65 cm2

Aa2 = 4.65 / 3.60 = 1.30 cm2/m

A'a1 = = = 5.72 cm2

A'a1 = 5.72 / 3.90 = 1.46 cm2/m

A'a2 = = = 5.82 cm2

A'a2 = 5.82 / 3.60 =1.61 cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=959.97

9.99

2100

4.58

1.17

2.32f8

5f8

M2=905.63

9.27

2100

4.65

1.30

2.59f8

5f8

M1'=1200

9.99

2100

5.72

1.46

2.9f8

5f8

M2'=1123.1

9.27

2100

5.82

1.61

3.20f8

5f8

Placa 2 : Spatiu servit masa 4.80 x 3.90

Pardoseala calda :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

parchet lamba si uluc

strat egalizare ( 1900 )

PARDOSEALA CALDA

Momente maxime :

1 / 12 * ( g + p )* (3 * lmax - lmin ) * l2min = 2 ( M1 + M2 ) + M1' + M2'

l = 4.80 / 3.90 = 1.23

l=1.2 . . . . . 1.4

l=1.23 . . . . ..X

l=1.3 . . . . . .1.9

X = 0.15

=> M1/M2= 1.55 => M1=1.55 M2

l2 / l'2 = 4.80 / 3.60= 1.33 < 1.44=> M2/M2'= 0.725 =>M2'= M2 /0.725

l1 / l'1 = 3.90 / 2.10 = 1.85 > 1.17 => M1/M1' = 0.8 => M1'= M1/ 0.8

1 / 12( 685.33 + 0 )(3*4.80 -3.90 ) 3.902 = 2( 1.55M2+ M2 ) + 1.55 * M2 /0.8

+ M2/0.725

9121 = 8.42* M2

M2=1083.25 daNm

M1=1083.25 * 1.55 = 1679.04 daNm

M'2=1083.25 / 0.725 =1494.14 daNm

M'1=1679.04 /0.8 = 2098.8 daNm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 8.01 cm2

Aa1 = 8.01 / 4.80 = 1.67 cm2/m

A a2 = = = 5.56 cm2

Aa2 = 5.56 / 3.90 = 1.43 cm2/m

A'a1 = = = 10.00 cm2

A'a1 = 10.00 / 4.80 = 2.08 cm2/m

A'a2 = = = 7.68 cm2

A'a2 = 7.68 / 3.90 =1.97 cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=1679.04

9.99

2100

8.01

1.67

3.32 f8

5f8

M2=1083.25

9.27

2100

5.56

1.43

2.85f8

5f8

M1'=2098.8

9.99

2100

10.00

2.08

4.14f8

5f8

M2'=1494.14

9.27

2100

7.68

1.97

3.92f8

5f8

Placa 3 Birou 3.00 x 3.60

Pardoseala calda :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

parchet lamba si uluc

strat egalizare ( 1900 )

PARDOSEALA CALDA

Momente maxime :

1 / 12 * ( g + p )* (3 * lmax - lmin ) * l2min = 2 ( M1 + M2 ) + M1' + M2'

l = 3.60 / 3.00 = 1.20 => M1/M2= 1.40 => M1=1.40 M2

l2 / l'2 = 3.60 / 2.10 = 1. 71 > 1.08 => M2/M2'= 0.8 => M2'= M2 / 0.8

l1 / l'1 = 3.00 / 2.10 = 1.43 > 0.9 => M1/M1'= 0.8 => M1'= M1 / 0.8

1 / 12 ( 685.33 + 0 )(3 * 3.60 - 3.00 ) 3.002 = 2 ( 1.40 M2+ M2 ) +

1.40 M2 / 0.8 + M2 / 0.8

4009.2 = 7.80 * M2

M2=514 daNm

M'2=514 / 0.8=642.5 daNm

M1=514 * 1.40 = 719.60 daNm

M1'=642.5 * 2 = 1285 daNm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 3.43 cm2

Aa1 = 3.43/ 3.60 = 0.95 cm2/m

A a2 = = = 2.64 cm2

Aa2 = 2.64 / 3.00 = 0.88 cm2/m

A'a1 = = = 6.13 cm2

Aa1' = 6.13 / 3.60 = 1.70 cm2/m

A' a2 = = = 3.3 cm2

Aa2' = 3.3 / 3.00 =1.10 cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=719.60

9.99

2100

3.43

0.95

1.9f8

5f8

M2=514

9.27

2100

2.64

0.88

1.75f8

5f8

M1'=1285

9.99

2100

6.13

1.70

3.38f8

5f8

M2'=642.5

9.27

2100

3.30

1.10

2.20f8

5f8

Placa 4 Baie 3.00 x 2.10

Pardoseala rece :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

gresie ceramica (1100 )

strat mortar ( 1900 )

strat mortar - egalizare (1900 )

PARDOSEALA RECA

Momente maxime :

1/12 ( g + p ) ( 3 lmax-lmin) l2min = 2 (M1+M2) + M1'+ M2'+ M1"

l = 3.00 / 2.10 = 1.43

l=1.4 . . . . . 2.3

l=1.43 . . . . ..X

l=1.5 . . . . . .3.1

X = 0.24

=> M1/M2= 2.54 => M2 = M1/ 2.54

M1 = M2* 2.54

l2 / l'2 = 3.00 / 2.10 = 1.43 > 0.9 => M2/M2'= 0.8 => M2'= M2 / 0.8

l1 / l'1 = 3.80 / 2.10 = 1.81 > 1.14 => M1/M1'= 0.8 => M1'= M1/ 0.8

= 3.60 / 2.10 = 1.71 > 1.08 => M1/M1''= 0.8 => M1''= M1/ 0.8

1 / 12 ( 715.45 + 0 )(3 * 3.00 - 2.10 ) 2.102 = 2 ( M1+ M1/2.54 ) +

M1/ 0.8 + 0.8* M1/2.54 + M1/0.8

1814.2 = 4.4 * M1

M1 = 412.3 daNm

M2 = 412.3 / 2.54 = 162.33 daNm

M'2 = 162.33 /0.8 = 202.3 daNm

M 1' = 412.3 / 0.8 = 515.38 daNm

M1'' = 412.3 / 0.8 = 515.38 daNm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 1.97 cm2

Aa1 = 1.97/ 3.00 = 0.65 cm2/m

A a2 = = = 0.83 cm2

Aa2 = 0.83 / 2.10 = 0.40 cm2/m

A'a1 = = = 2.46 cm2

Aa1' = 1.77 / 3.00 = 0.82 cm2/m

A' a2 = = = 1.10 cm2

Aa2' = 1.10 / 2.10 =0.53 cm2/m

A'' a1 = = = 2.46 cm2

Aa1''= 2.46 / 3.00 =0.82 cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=412.3

9.99

2100

1.97

0.65

1.3f8

5f8

M2=162.33

9.27

2100

0.83

0.40

1.f8

5f8

M1'=515.38

9.99

2100

2.46

0.82

1.63f8

5f8

M2'=202.3

9.27

2100

1.10

0.53

1f8

5f8

M1''=515.38

9.99

2100

2.46

0.82

1.63f8

5f8

Placa 5 Bucatarie 3.80 x 3.00

Pardoseala rece :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

gresie ceramica (1100 )

strat mortar ( 1900 )

strat mortar - egalizare (1900 )

PARDOSEALA RECA

Momente maxime :

1/12(g+p)(3lmax-lmin)l2min=2(M1+M2)+M1'+M2'+M2"

l = 3.80 / 3.00 = 1.27

l=1.2 . . . . . 1.4

l=1.27 . . . . ..X

l=1.3 . . . . . .1.9

X = 0.35

=> M1/M2= 1.75 => M1 = 1.75 * M2

l2 / l'2 = 3.80 / 2.10 = 1.81 > 1.14 => M1/M1'= 0.8 => M1'= M1/ 0.8

= 3.80 / 1.60 = 2.4 > 1.14 => M2/M2''= 0.8 => M2''= M2/ 0.8

l1 / l'1 = 3.00 / 2.10 = 1.43 > 0.9 => M2/M2'= 0.8 => M2'= M2 / 0.8

1 / 12 ( 715.45 + 0 )(3 * 3.80 - 3.00 ) 3.002 = 2 ( 1.75*M2+ M2) +

1.75* M2 /0.8+ M2 / 0.8 + M2 / 0.8

4507.35 = 10.2 * M2

M2 = 441.9 daNm

M1 = 1.75* 441.9 = 773.32 daNm

M'2 = 441.9/ 0.8 = 552.4 daNm

M 1' = 773.32/ 0.8 = 966.65 daNm

M2'' = 441.9/ 0.8 = 552.4 daNm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 3.67 cm2

Aa1 = 3.672/ 3.80 = 0.97 cm2/m

A a2 = = = 2.27 cm2

Aa2 = 2.27 / 3.00 = 0.76 cm2/m

A'a1 = = = 4.61 cm2

Aa1' = 6.54 / 3.80 = 1.21 cm2/m

A' a2 = = = 4.75 cm2

Aa2' = 4.75 / 3.00 =1.58 cm2/m

A'' a2 = = = 4.75 cm2

Aa2''= 4.75 / 3.00 =1.85 cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=773.32

9.99

2100

3.67

0.97

1.93f8

5f8

M2=441.9

9.27

2100

2.27

0.76

1.51f8

5f8

M1'=966.65

9.99

2100

4.61

1.21

2.41f8

5f8

M2'=552.4

9.27

2100

4.75

1.85

3.68f8

5f8

M2''=552.4

9.27

2100

4.75

1.85

3.68f8

5f8

Placa 6 : Debara + Camara 3.00 x 1.60

gmed = = 699.5 daN/m2

p = 1850 * 2.8 * 0.125 * 1.35 = 874.13 daN =>

p = 245 daN/m2

Momente maxime :

1 / 12 * ( g + p )* (3 * lmax - lmin ) * l2min = 2 ( M1 + M2 ) + M1' + M2'

l = 3.00 / 1.60 = 1.88

l=1.8 . . . . . 4.9

l=1.88 . . . . ..X

l=1.9 . . . . . .5.5

X = 0.48

=> M1/M2= 5.38 => M1=5.38 M2

l2 / l'2 = 3.00 / 2.10 = 1.43 > 0.9 => M2/M2'= 0.8 => M2'= M2 / 0.8

l1 / l'1 = 3.80 / 1.60=2.37 > 1.14 => M1/M1'= 0.8 => M1'= M1 / 0.8

1 / 12( 699.5 + 245 )(3*3.00 -1.60 ) 1.602 = 2( 5.38M2+ M2 ) + 5.38 M2/0.8

+ 2 * M2 / 0.8

1491.1 = 21.48* M2

M2=70 daNm

M1=965.19 * 1.55 = 1496.04 daNm

M'2=965.19 /0.8 =1206.49 daNm

M'1=1496.04 * 2 = 2992.1 daNm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 7.13 cm2

Aa1 = 7.13 / 4.80 = 1.49 cm2/m

A a2 = = = 4.96 cm2

Aa2 = 3.95 / 3.90 = 1.01 cm2/m

A'a1 = = = 14.26 cm2

A'a1 = 4.85 / 4.80 = 1.01 cm2/m

A'a2 = = = 6.20 cm2

A'a2 = 7.90 / 3.90 =2.03 cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=1496.05

9.99

2100

7.13

1.49

3.0 f8

5f8

M2=965.19

9.27

2100

4.96

1.01

2.01f8

5f8

M1'=2992.1

9.99

2100

14.26

1.01

2.01f8

5f8

M2'=1206.49

9.27

2100

6.20

2.03

4.04f8

5f8

Placa 7: Hol 2.10 x 11.10

Pardoseala calda :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

parchet lamba si uluc

strat egalizare ( 1900 )

PARDOSEALA CALDA

lmax/lmin = 11.10 / 2.10 = 5.29 => armare pe o singura directie

Schema de calcul :

M1 = = = 947.6 daNm

MB = = = 744.56 daNm

MC = = = 560.72 daNm

M2 = - =

= - = 469.71 daNm

z1 = 0.9 * h01 = 0.9 * ( h -a - f1 / 2 ) = 0.9 * ( 13.00 - 1.5 - 0.8 / 2 ) =

z1 = 9.99 cm

z2 = 0.9 * h01 = 0.9 *( h -a - f1 - f1 / 2 ) = 0.9 *( 13.00 - 1.5 - 0.8 - 0.8 / 2 )

z2 = 9.27 cm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 2.37 cm2

Aa1 = 2.37 / 2.10 = 1.13 cm2/m

A'a1 = = = 3.82 cm2

A'a1 = 3.82 / 2.10 = 1.82 cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=469.71

9.99

2100

2.37

1.13

3.0 f8

5f8

MB=744.56

9.27

2100

3.82

1.82

2.01f8

5f8

Extras de armatura pentru placa peste subsol :

MARCA

DIAMETRU

lungimi de bare

nr. bucati

lungimi pe diametru

8

10

1

8

6.00

15

90.00

-

2

10

0.95

56

-

50.40

3

10

1.15

45

-

51.75

4

8

5.70

15

85.50

-

5

10

2.15

15

-

32.25

6

10

0.80

15

-

12.00

7

8

5.40

56

302.4

-

8

8

4.15

20

83

-

9

8

5.35

20

107

-

10

8

4.20

42

176.40

-

11

10

2.20

42

-

92.5

12

10

2.65

20

-

53.00

13

10

1.45

20

-

29.00

TOTAL LUNGIMI PE DIAMETRU

845

321

GREUTATI    PE ml ( kg )

0.395

0.617

GREUTATI PE diametru ( kg )

335

200

GREUTATE ARMATURA DE REZISTENTA ( kg )

535

GREUTATE ARMATURA REPARTITIE ( 10% AR)

53

GREUTATE TOTALA :

CALCULUL ARMATURII PLANSEULUI PESTE PARTER

Evaluarea incarcarilor :

 1. greutate proprie placa : lb * hp * n = 2500 * 1.3 * 1.1 = 357.5 daN/m2
 2. tencuiala : lt * δt * n = 1900 * 0.015 * 1.3 = 37.05 daN/m2
 3. inc . utila = 150 *n = 150 * 1.4 = 210 daN/m2

evaluarea incarcarilor la nivelul pardoseli:

o       pardoseala rece :

placi pardoseala ( gresie ceramica ) :

l * δ * n = 1100 * 0.01 *1.1 = 12.10 daN/m2

mortar de ciment M 200 :

l * δ * n = 1900 * 0.02 *1.3 = 49.40 daN/m2

strat de egalizare din mortar de ciment :

l * δ * n = 1900 * 0.02 *1.3 = 49.40 daN/m2

gpr = 110.90 daN/m2

o       pardoseala calda :

parchet lamba si uluc

l * δ * n = 480 * 0.022 *1.1 = 11.616 daN/m2

strat de egalizare din mortar de ciment :

l * δ * n = 1900 * 0.028 *1.3 = 69.16 daN/m2

gpc = 80.776 daN/m2

 1. pardoseala rece : gpr = 110.90 daN/m2
 2. pardoseala calda : gpc = 80.776 daN/m2

-incarcare incaperi cu pardoseala rece : GR = 715.45 daN/m2

-incarcare incaperi cu pardoseala calda : GC = 685.33 daN/m2

z1 = 0.9 * h01 = 0.9 * ( h -a - f1 / 2 ) = 0.9 * ( 13.00 - 1.5 - 0.8 / 2 ) =

z1 = 9.99 cm

z2 = 0.9 * h01 = 0.9 *( h -a - f1 - f1 / 2 ) = 0.9 *( 13.00 - 1.5 - 0.8 - 0.8 / 2 )

z2 = 9.27 cm

Pardoseala calda :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

parchet lamba si uluc

strat egalizare ( 1900 )

PARDOSEALA CALDA

Pardoseala rece :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

gresie ceramica (1100 )

strat mortar ( 1900 )

strat mortar - egalizare (1900 )

PARDOSEALA RECA

Placa 1 : Dormitor 3.90 x 3.60

Pardoseala calda :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

parchet lamba si uluc

strat egalizare ( 1900 )

PARDOSEALA CALDA

Momente maxime :

1 / 12 * ( g + p )* (3 * lmax - lmin ) * l2min = 2 ( M1 + M2 ) + M1' + M2'

l = 3.90 / 3.60 = 1.08

l=1.0 . . . . . 0.9

l=1.08 . . . . ..X

l=1.1 . . . . . .1.1

X = 0.16

=> M1/M2= 1.06 => M1=1.06 M2

l2 / l'2 = 3.90 / 2.10 = 1.85 > 1.17 => M2/M2' = 0.8 => M2'= M2/ 0.8

l1 / l'1 = 4.80 / 3.60 = 1.33 > 1.30 => M1/M1'= 0.8 => M1'= M1/ 0.8

1 / 12( 685.33 + 0 )(3*3.90 -360 ) 3.602 = 2( 1.06M2+ M2 ) + M2/0.8+ M2/0.8

5995.27 = 6.62 * M2

M2=905.63 daNm

M'2=905.63 / 0.8=1132.1 daNm

M1=905.63 * 1.06 = 959.97 daNm

M'1=959.97 / 0.8 = 1200 daNm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 4.58 cm2

Aa1 = 4.58 / 3.90 = 1.17 cm2/m

A a2 = = = 4.65 cm2

Aa2 = 4.65 / 3.60 = 1.30 cm2/m

A'a1 = = = 5.72 cm2

A'a1 = 5.72 / 3.90 = 1.46 cm2/m

A'a2 = = = 5.82 cm2

A'a2 = 5.82 / 3.60 =1.61 cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=959.97

9.99

2100

4.58

1.17

2.32f8

5f8

M2=905.63

9.27

2100

4.65

1.30

2.59f8

5f8

M1'=1200

9.99

2100

5.72

1.46

2.9f8

5f8

M2'=1123.1

9.27

2100

5.82

1.61

3.20f8

5f8

Placa 2 : Living 4.80 x 3.90

Pardoseala calda :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

parchet lamba si uluc

strat egalizare ( 1900 )

PARDOSEALA CALDA

Momente maxime :

1 / 12 * ( g + p )* (3 * lmax - lmin ) * l2min = 2 ( M1 + M2 ) + M1' + M2'

l = 4.80 / 3.90 = 1.23

l=1.2 . . . . . 1.4

l=1.23 . . . . ..X

l=1.3 . . . . . .1.9

X = 0.15

=> M1/M2= 1.55 => M1=1.55 M2

l2 / l'2 = 4.80 / 3.60= 1.33 < 1.44=> M2/M2'= 0.725 =>M2'= M2 /0.725

l1 / l'1 = 3.90 / 2.10 = 1.85 > 1.17 => M1/M1' = 0.8 => M1'= M1/ 0.8

1 / 12( 685.33 + 0 )(3*4.80 -3.90 ) 3.902 = 2( 1.55M2+ M2 ) + 1.55 * M2 /0.8

+ M2/0.725

9121 = 8.42* M2

M2=1083.25 daNm

M1=1083.25 * 1.55 = 1679.04 daNm

M'2=1083.25 / 0.725 =1494.14 daNm

M'1=1679.04 /0.8 = 2098.8 daNm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 8.01 cm2

Aa1 = 8.01 / 4.80 = 1.67 cm2/m

A a2 = = = 5.56 cm2

Aa2 = 5.56 / 3.90 = 1.43 cm2/m

A'a1 = = = 10.00 cm2

A'a1 = 10.00 / 4.80 = 2.08 cm2/m

A'a2 = = = 7.68 cm2

A'a2 = 7.68 / 3.90 =1.97 cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=1679.04

9.99

2100

8.01

1.67

3.32 f8

5f8

M2=1083.25

9.27

2100

5.56

1.43

2.85f8

5f8

M1'=2098.8

9.99

2100

10.00

2.08

4.14f8

5f8

M2'=1494.14

9.27

2100

7.68

1.97

3.92f8

5f8

Placa 3 Dormitor mic 3.00 x 3.60

Pardoseala calda :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

parchet lamba si uluc

strat egalizare ( 1900 )

PARDOSEALA CALDA

Momente maxime :

1 / 12 * ( g + p )* (3 * lmax - lmin ) * l2min = 2 ( M1 + M2 ) + M1' + M2'

l = 3.60 / 3.00 = 1.20 => M1/M2= 1.40 => M1=1.40 M2

l2 / l'2 = 3.60 / 2.10 = 1. 71 > 1.08 => M2/M2'= 0.8 => M2'= M2 / 0.8

l1 / l'1 = 3.00 / 2.10 = 1.43 > 0.9 => M1/M1'= 0.8 => M1'= M1 / 0.8

1 / 12 ( 685.33 + 0 )(3 * 3.60 - 3.00 ) 3.002 = 2 ( 1.40 M2+ M2 ) +

1.40 M2 / 0.8 + M2 / 0.8

4009.2 = 7.80 * M2

M2=514 daNm

M'2=514 / 0.8=642.5 daNm

M1=514 * 1.40 = 719.60 daNm

M1'=642.5 * 2 = 1285 daNm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 3.43 cm2

Aa1 = 3.43/ 3.60 = 0.95 cm2/m

A a2 = = = 2.64 cm2

Aa2 = 2.64 / 3.00 = 0.88 cm2/m

A'a1 = = = 6.13 cm2

Aa1' = 6.13 / 3.60 = 1.70 cm2/m

A' a2 = = = 3.3 cm2

Aa2' = 3.3 / 3.00 =1.10 cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=719.60

9.99

2100

3.43

0.95

1.9f8

5f8

M2=514

9.27

2100

2.64

0.88

1.75f8

5f8

M1'=1285

9.99

2100

6.13

1.70

3.38f8

5f8

M2'=642.5

9.27

2100

3.30

1.10

2.20f8

5f8

Placa 4 Baie 3.00 x 2.10

Pardoseala rece :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

gresie ceramica (1100 )

strat mortar ( 1900 )

strat mortar - egalizare (1900 )

PARDOSEALA RECA

Momente maxime :

1/12 ( g + p ) ( 3 lmax-lmin) l2min = 2 (M1+M2) + M1'+ M2'+ M1"

l = 3.00 / 2.10 = 1.43

l=1.4 . . . . . 2.3

l=1.43 . . . . ..X

l=1.5 . . . . . .3.1

X = 0.24

=> M1/M2= 2.54 => M2 = M1/ 2.54

M1 = M2* 2.54

l2 / l'2 = 3.00 / 2.10 = 1.43 > 0.9 => M2/M2'= 0.8 => M2'= M2 / 0.8

l1 / l'1 = 3.80 / 2.10 = 1.81 > 1.14 => M1/M1'= 0.8 => M1'= M1/ 0.8

= 3.60 / 2.10 = 1.71 > 1.08 => M1/M1''= 0.8 => M1''= M1/ 0.8

1 / 12 ( 715.45 + 0 )(3 * 3.00 - 2.10 ) 2.102 = 2 ( M1+ M1/2.54 ) +

M1/ 0.8 + 0.8* M1/2.54 + M1/0.8

1814.2 = 4.4 * M1

M1 = 412.3 daNm

M2 = 412.3 / 2.54 = 162.33 daNm

M'2 = 162.33 /0.8 = 202.3 daNm

M 1' = 412.3 / 0.8 = 515.38 daNm

M1'' = 412.3 / 0.8 = 515.38 daNm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 1.97 cm2

Aa1 = 1.97/ 3.00 = 0.65 cm2/m

A a2 = = = 0.83 cm2

Aa2 = 0.83 / 2.10 = 0.40 cm2/m

A'a1 = = = 2.46 cm2

Aa1' = 1.77 / 3.00 = 0.82 cm2/m

A' a2 = = = 1.10 cm2

Aa2' = 1.10 / 2.10 =0.53 cm2/m

A'' a1 = = = 2.46 cm2

Aa1''= 2.46 / 3.00 =0.82 cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=412.3

9.99

2100

1.97

0.65

1.3f8

5f8

M2=162.33

9.27

2100

0.83

0.40

1.f8

5f8

M1'=515.38

9.99

2100

2.46

0.82

1.63f8

5f8

M2'=202.3

9.27

2100

1.10

0.53

1f8

5f8

M1''=515.38

9.99

2100

2.46

0.82

1.63f8

5f8

Placa 5 Dormitor 3.80 x 3.00

Pardoseala calda :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

parchet lamba si uluc

strat egalizare ( 1900 )

PARDOSEALA CALDA

Momente maxime :

1/12(g+p)(3lmax-lmin)l2min=2(M1+M2)+M1'+M2'+M2"

l = 3.80 / 3.00 = 1.27

l=1.2 . . . . . 1.4

l=1.27 . . . . ..X

l=1.3 . . . . . .1.9

X = 0.35

=> M1/M2= 1.75 => M1 = 1.75 * M2

l2 / l'2 = 3.80 / 2.10 = 1.81 > 1.14 => M1/M1'= 0.8 => M1'= M1/ 0.8

= 3.80 / 1.60 = 2.4 > 1.14 => M2/M2''= 0.8 => M2''= M2/ 0.8

l1 / l'1 = 3.00 / 2.10 = 1.43 > 0.9 => M2/M2'= 0.8 => M2'= M2 / 0.8

1 / 12 (685.33+ 0 )(3 * 3.80 - 3.00 ) 3.002 = 2 ( 1.75*M2+ M2) +

1.75* M2 /0.8+ M2 / 0.8 + M2 / 0.8

4317.58= 10.2 * M2

M2 = 423.29 daNm

M1 = 1.75* 423.29 = 740.9daNm

M'2 = 423.29/ 0.8 = 529.11daNm

M 1' = 740.9/ 0.8 = 926.13daNm

M2'' = 423.29/ 0.8 = 529.11daNm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 3.53 cm2

Aa1 = 3.53/ 3.80 = 0.93 cm2/m

A a2 = = = 2.17 cm2

Aa2 = 2.17 / 3.00 = 0.72 cm2/m

A'a1 = = = 4.41 cm2

Aa1' = 4.41 / 3.80 = 1.16 cm2/m

A' a2 = = = 2.72 cm2

Aa2' = 2.72 / 3.00 =0.91 cm2/m

A'' a2 = = = 2.71 cm2

Aa2''= 2.71 / 3.00 =0.91 cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=740.9

9.99

2100

3.53

0.93

1.85f8

5f8

M2=423.29

9.27

2100

2.17

0.72

1.43f8

5f8

M1'=926.13

9.99

2100

4.41

1.16

2.31f8

5f8

M2'=529.11

9.27

2100

2.71

0.91

1.81f8

5f8

M2''=529.11

9.27

2100

2.71

0.91

1.81f8

5f8

Placa 6 : Debara 3.00 x 1.60

Pardoseala calda :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

parchet lamba si uluc

strat egalizare ( 1900 )

PARDOSEALA CALDA

p = 1850 * 2.8 * 0.125 * 1.35 = 874.13 daN =>

p = 245 daN/m2

Momente maxime :

1 / 12 * ( g + p )* (3 * lmax - lmin ) * l2min = 2 ( M1 + M2 ) + M1' + M2'

l = 3.00 / 1.60 = 1.88

l=1.8 . . . . . 4.9

l=1.88 . . . . ..X

l=1.9 . . . . . .5.5

X = 0.48

=> M1/M2= 5.38 => M1=5.38 M2

l2 / l'2 = 3.00 / 3.00= 1=> M2/M2'= 0.5 => M2'=2* M2

l1 / l'1 = 3.80 / 1.60=2.37 > 1.33 => M1/M1'= 0.8 => M1'= M1 / 0.8

1 / 12( 685.33 + 245 )(3*3.00 -1.60 ) 1.602 = 2( 5.38M2+ M2 ) + 5.38 M2/0.8

+ 2 * M2

1491.1 = 21.48* M2

M2=965.19 daNm

M1=965.19 * 1.55 = 1496.04 daNm

M'2=965.19 /0.8 =1206.49 daNm

M'1=1496.04 * 2 = 2992.1 daNm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 7.13 cm2

Aa1 = 7.13 / 4.80 = 1.49 cm2/m

A a2 = = = 4.96 cm2

Aa2 = 3.95 / 3.90 = 1.01 cm2/m

A'a1 = = = 14.26 cm2

A'a1 = 4.85 / 4.80 = 1.01 cm2/m

A'a2 = = = 6.20 cm2

A'a2 = 7.90 / 3.90 =2.03 cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=1496.05

9.99

2100

7.13

1.49

3.0 f8

5f8

M2=965.19

9.27

2100

4.96

1.01

2.01f8

5f8

M1'=2992.1

9.99

2100

14.26

1.01

2.01f8

5f8

M2'=1206.49

9.27

2100

6.20

2.03

4.04f8

5f8

Placa 7: Hol 2.10 x 11.10

Pardoseala calda :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

parchet lamba si uluc

strat egalizare ( 1900 )

PARDOSEALA CALDA

lmax/lmin = 11.10 / 2.10 = 5.29 => armare pe o singura directie

Schema de calcul :

M1 = = = 947.6 daNm

MB = = = 744.56 daNm

MC = = = 560.72 daNm

M2 = - =

= - = 469.71 daNm

z1 = 0.9 * h01 = 0.9 * ( h -a - f1 / 2 ) = 0.9 * ( 13.00 - 1.5 - 0.8 / 2 ) =

z1 = 9.99 cm

z2 = 0.9 * h01 = 0.9 *( h -a - f1 - f1 / 2 ) = 0.9 *( 13.00 - 1.5 - 0.8 - 0.8 / 2 )

z2 = 9.27 cm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 2.37 cm2

Aa1 = 2.37 / 2.10 = 1.13 cm2/m

A'a1 = = = 3.82 cm2

A'a1 = 3.82 / 2.10 = 1.82 cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=469.71

9.99

2100

2.37

1.13

3.0 f8

5f8

MB=744.56

9.27

2100

3.82

1.82

2.01f8

5f8

Placa 8 Balcon 3.00 x 2.10

Pardoseala rece :

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa    ( 2500 )

tencuiala 1900 )

inc. utila    ( 150 )

gresie ceramica (1100 )

strat mortar ( 1900 )

strat mortar - egalizare (1900 )

PARDOSEALA RECA

Momente maxime :

1/12 ( g + p ) ( 3 lmax-lmin) l2min = 2 (M1+M2) + M1'

l = 3.00 / 2.10 = 1.43

l=1.4 . . . . . 2.3

l=1.43 . . . . ..X

l=1.5 . . . . . .3.1

X = 0.24

=> M1/M2= 2.54 => M2 = M1/ 2.54

M1 = M2* 2.54

l2 / l'2 = 3.00 / 2.10 = 1.43 > 0.9 => M2/M2'= 0.8 => M2'= M2 / 0.8

l1 / l'1 = 3.80 / 2.10 = 1.81 > 1.14 => M1/M1'= 0.8 => M1'= M1/ 0.8

1 / 12 (925.45+ 0 )(3 * 3.00 - 2.10 ) 2.102 = 2 ( M1+ M1/2.54 ) + M1/ 0.8

2346.70 = 2.04* M1

M1 = 1150.35 daNm

M2 = 1150.35 / 2.54 = 469.53 daNm

M 1' = 1150.35 / 0.8 = 1438.94 daNm

CALCULUL ARMATURILOR :

Aa1 = = = 5.48 cm2

Aa1 = 5.48/ 3.00 = 1.83 cm2/m

A a2 = = = 2.41 cm2

Aa2 = 2.41 / 2.10 = 1.41 cm2/m

A'a1 = = = 6.85 cm2

Aa1' = 6.85 / 3.00 = 2.28cm2/m

Momentul

ho(cm)

Ra(daN/cm2)

Aa(cm2)

Aa1 cm2/m

Min5f6/m

M1=412.3

9.99

2100

5.48

1.83

3.6f8

5f8

M2=162.33

9.27

2100

2.41

1.41

2.81f8

5f8

M1'=515.38

9.99

2100

6.85

2.28

4.54f8

5f8

Extras de armatura pentru placa peste subsol :

MARCA

DIAMETRU

lungimi de bare

nr. bucati

lungimi pe diametru

8

10

1

8

6.00

15

90.00

-

2

10

0.95

56

-

50.40

3

10

1.15

45

-

51.75

4

8

5.70

15

85.50

-

5

10

2.15

15

-

32.25

6

10

0.80

23

-

18.40

7

8

5.40

56

302.4

-

8

8

4.15

20

83

-

9

8

5.35

20

107

-

10

8

4.20

42

176.40

-

11

10

2.20

42

-

92.5

12

10

2.65

20

-

53.00

13

10

1.45

20

-

29.00

14

8

2.40

17

40.80

-

15

10

1.30

17

-

22.10

16

8

3.85

12

42.6

-

TOTAL LUNGIMI PE DIAMETRU

950

350

GREUTATI    PE ml ( kg )

0.395

0.617

GREUTATI PE diametru ( kg )

380

220

GREUTATE ARMATURA DE REZISTENTA ( kg )

600

GREUTATE ARMATURA REPARTITIE ( 10% AR)

60

GREUTATE TOTALA :

Calculul scari

A . Calcul rampa

 1. Evaluarea incarcarilor :

a ) greutate proprie placa rampa :

hr * γba * n = 0.10 * 2500 * 1.1 = 275 daN/m2

b ) greutate proprie trepte :

htr * γbs * n = 0.075 * 2400 * 12 = 216 daN/m2

c) greutate proprie finisaj :

hfe * γf * n = 0.04 * 2200 * 1.3 = 114.4 daN/m2

d ) tencuiala intrados :

δt * γt * n = 0.015 * 1900 * 1.3 = 37.05 daN/m2

e ) incarcare utila : Pu' = 300 * 1.4 = 420 daN/m2

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa ( 2500 )

greutate proprie trepte

greutate proprie finisaj

tencuiala intrados

TOTAL

inc. utila ( 300 )

 1. Calculul grosimii echivalente de trepte :

29 * 17.5 / 2 = (

253.75 = 33.87 * htr =>

htre = 0.075 m

 1. Calculul grosimii echivalente definisaj

2 * 17.5 + 3 * 33 =(

134 = 33.87 * hfe =>

hfe = 3.95 cm ≈ 0.04 m

4.Calculul momentelor si al ariei de armatura :

gp = qp * br = 642.45 * 1.00 m = 642.45 daN/m

Pu = Pu' * br = 420 * 1.00 m = 420 daN/m

gp * cos α = 642.45 *cos 31.1 = 550.1 daN/m

Pu * cos2 α = 420 cos2 31. 1 = 307.90 daN/m

M = ( qnec * l2 ) / 8

M = [(550.1 + 307.90 )* 2.322 ] / 8 = 577.29 daNm

Aa = 577.29 * 102 / 9.9 * 2100 = 2.77 cm2

aleg : 5 10

Calcul podest :

Evaluare incarcari :

a)      greutate proprie podert :

0.13 * 2500 * 1.1 = 357.5 daN/m2 ;

b)      pardoseala rece:

110.90 daN/m2 ;

c)      tencuiala intrados :

δt * γt * n = 0.015 * 1900 * 1.3 = 37.05 daN/m2 ;

d)     incarcare utila :

Pu' = 300 * 1.4 = 420 daN/m2 ;

tip element

( valoare incarcare )

daN/m2

dimensiune

[ m ]

valoare normata daN/m2

COEFICIENT

DE SIGURANTA

n

valoare de

calcul

daN/m2

greutate prop.

placa ( 2500 )

tencuiala intrados

pardoseala rece

inc. utila ( 300 )

TOTAL

Calculul momentelor si al ariei de armatura:

Podestul este incarcat cu sarcini uniform distribuite provenite din greutatea proprie si incarcare utila :

P = q * lx * ly = 925.45 * 1.30 * 2.45 = 2947.58 daN

λ = lx / ly = 1.3 / 2.45 = 0.53 =>

mXR = 9.20

mXM = 16.2

mYM=27.4

MXM = P / mXM = 2947.58 / 16.2 = 182 daN m

MYM = P / mYM = 2947.58 / 27.4 = 107.6 daN m

MXR = P / mXR = 2947.58 / 9.2 = 320.4 daN m

Aaxm = MXM / z * Ra = 182 * 102 / 11.1 * 2100 = 0.78 cm2

Aaxm = 0.78 / 2.45 = 0.32 cm2 / m

Aaym = MYM / z * Ra = 107.6 * 102 / 11.1 * 2100 = 0.46 cm2

Aaxm = 0.46 / 1.30 = 0.35 cm2 / m

AaxR = MXR / z * Ra = 320.4 * 102 / 11.1 * 2100 = 1.37 cm2

Aaxm = 1.37 / 0.5 = 2.75 cm2 / 0.5 m

Podestul este incarcat cu reactiunea din rampa :

qc = qp * lr / 2 + Pu' / 2 = 642.45 * 2.71 / 2 + 420 * 2.32 / 2 = 1357.72 daN/m

S = qc' * lx = 1357.72 * 2.45 = 3326.41 daN

λ = lx / ly = 1.3 / 2.45 = 0.53 =>

mXR = 4.5

mXM = 9.3

mYM=39.4

MXM = S / mXM = 3326.41 / 4.5 = 739.2 daN m

MYM = S / mYM = 3326.41 / 9.3 = 357.68 daN m

MXR = S / mXR = 3326.41 / 39.4 = 84.43 daN m

Aaxm = MXM / z * Ra =739.2 * 102 / 11.1 * 2100 = 3.17 cm2

Aaxm = 3.17 / 2.45 = 1.29 cm2 / m

Aaym = MYM / z * Ra = 357.68 * 102 / 11.1 * 2100 = 1.53 cm2

Aaym = 1.53 / 1.3 = 1.18 cm2 / m

AaxR = MXR / z * Ra = 84.43 * 102 / 11.1 * 2100 = 0.36 cm2

AaxR = 0.36 / 0.5 = 0.75 cm2 / 0.5 m

Suprapunem efectele =>

Aaxm = 0. 32 + 1.29 = 1.61

aleg : 58/m

Aaym = 0. 35 + 1.18 = 1.53

aleg : 58/m

Aaxr = 2.75+ 0.75 = 3.5

aleg : 510/ 0.5 m

Extras de armatura pentru scara :

MARCA

DIAMETRU

lungimi de bare

nr. bucati

lungimi pe diametru

8

10

1

8

1.75

7

12.25

-

2

8

1.60

7

11.20

-

3

8

5.25

7

36.75

-

4

8

1.90

14

26.60

-

5

8

1.80

7

12.60

-

6

8

5.20

7

36.40

-

7

8

2.15

7

15.05

-

8

8

1.45

7

10.15

-

9

8

1.65

7

11.55

-

10

8

3.00

7

21

-

11

10

3.00

5

15

12

local

-

-

-

-

TOTAL LUNGIMI PE DIAMETRU

195

15

GREUTATI    PE ml ( kg )

0.395

0.617

GREUTATI PE diametru ( kg )

80

10

GREUTATE ARMATURA DE REZISTENTA ( kg )

90

GREUTATE ARMATURA REPARTITIE ( 10% AR)

9

GREUTATE TOTALA :

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate