Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Constructii


Index » inginerie » Constructii
Materiale de constructie din ceramica


Materiale de constructie din ceramica


Materiale de constructie din ceramica

Materiale de constructie din ceramica bruta

Principalele etape tehnologice de obtinere a ceramicii brute sunt pregatirea materiei prime,fasonarea, uscarea si arderea. Atunci cand este nevoie, produsele se pot finisa prin diferite procedee.

Produsele din ceramica bruta utilizate in constructii se clasifica dupa utilizari in materiale pentru zidarie, pentru invelitori si alte materiale. Aceste materiale se clasifica in: materiale ceramice de zidarie, material ceramic pentru invelitori, alte materiale din ceramica bruta.

Materiale din ceramica fina

Materialele din ceramica fina sunt produse cu ciob alb sau colorat, de porozitate variabila, ce se fabrica simple sau glazurate. Au utilizari diferite (obiecte sanitare, materiale de finisaj, de pardoseli, anticorozive etc). Ele se deosebesc prin compozitie, structura, proprietati si utilizari. Aceste materiale sunt clasificate in: obiecte sanitare ceramice, ceramica fina pentru placare.Produsele mineral-ceramice (metalo-ceramice, CERMET)

Cermetii sunt produse moderne cu proprietati remarcabile, fabricate pe baza de oxizi metalici si argile. Din aceste materiale se fabrica diferite piese si dispozitive necesare industriei materialelor de constructie (miezuri pentru fabricarea caramizilor cu goluri, placarea filierelor pentru extruderea blocurilor ceramice, pentru fasonarea tiglelor, duzelor etc.).

Produse refractare

Produsele refractare sunt materiale care nu se inmoaie sub greutate proprie la temperaturi sub 1580 C.

Materialele refractare se utilizeaza in captusirea focarelor, cuptoarelor, reactoarelor din industria chimica etc.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate