Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Constructii


Index » inginerie » Constructii
MATERIALE DE IZOLATIE


MATERIALE DE IZOLATIE


MATERIALE DE IZOLATIE

În constructii se realizeaza: hidroizolatii, protectii anticorozive, termoizolatii si izolatii acustice.

Hidroizolatiile se realizeaza in scopul impiedicarii patrunderii apei prin elementele de constructii. În functie de natura elementelor sau constructiilor protejate (fundatii, terase, canale, tunele), de felul, circulatia si presiunea apei, hidroizolatiile pot fi rigide, peliculogene, plastice, elastice si metalice. Pentru hidroizolatii se utilizeaza bitumul (H, HA) topit, solutiile, suspensiile (subiful), masticurile simple sau aplicate pe suporturi. Materialele din compusi macromoleculari se utilizeaza in hidroizolatii sub forma de lacuri, folii, profile etc.

Termoizolatiile se realizeaza in scopul reducerii transferului de caldura prin elementele de constructii sau de instalatii. Dupa natura lor, materialele termoizolatoare se impart in materiale anorganice, organice si mixte.Materialele anorganice utilizate in termoizolatii sunt de foarte multe tipuri. Ele au avantajul ca sunt durabile, nu putrezesc si sunt necombustibile. Materialele organice pentru termoizolatii sunt cel mai frecvent materiale expandate sub forma unor spume solide (polistiren expandat, vinipor, moltopren etc.) cu densitati aparente reduse, cu foarte bune proprietati termoizolatoare.

Izolatiile acustice se utilizeaza pentru reducerea nivelului zgomotelor aeriene sau de impact de la masini, utilaje, instalatii etc. Materialele fonoreflectante sunt materiale cu coeficient de reflexie ridicat si sunt utilizate sub forma de placi subtiri (beton armat, sticla, azbociment). Materialele fonoabsorbante au densitate aparenta mica, sunt poroase cu pori deschisi, legati intre ei prin canale (pentru a permite reflexia multipla a undei sonore). Materialele antivibratoare sunt materiale cu modul de elasticitate dinamic la compresiune mic, constant in timp, cu rezistenta mecanica ridicata, rezistente la agenti externi (temperatura, apa, ulei etc.Protectia anticoroziva reduce pierderile de materiale cauzate de coroziune. Protectiile anticorozive sunt mijloace directe, realizate prin procedee si cu produse diferite, rezistente la mediu si compatibile cu materialul protejat.

Dupa natura lor, materialele izolatoare pot fi:

anorganice (b.c.a., vata de sticla, vata minerala etc;

organice (bitum, polimeri, pluta, materii prime secundare etc.);

mixte - rezultate din asocierea de materiale organice si anorganice.

Dupa structura lor materialele izolatoare pot fi:

coerente: poroase - celulare (b.c.a., pluta), fibroase (cartoane), compacte (cauciuc etc.);

necoerente: fibroase (vata de sticla, vata minerala) si granulare (perlit expandat etc).Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate