Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Constructii


Index » inginerie » Constructii
PLAN GENERAL AL SANTIERULUI DE CONSTRUCTII


PLAN GENERAL AL SANTIERULUI DE CONSTRUCTII


PLAN GENERAL AL SANTIERULUI DE CONSTRUCTII

INTRODUCERE

Acest document reprezinta Planul General al Santierului de constructii pentru lucrarile de proiectare a caii ferate pe sectiunea 3 Coslariu - Simeria.Efectele pe care lucrarile de amenajare a santierului de constructii le au asupra infrastructurii care manifesta interes pentru proiect, asupra lucrarilor hidraulice si amplasamentelor raurilor, asupra albiilor raurilor, fantanilor, etc. au o mare importanta. In acest scop, Planul General al Lucrarilor Santierului de Contructii trebuie sa minimizeze aceste efecte, luand in considerare si constrangerile cauzate de conditiile locale, reguli si exproprieri.

De asemenea, si impactul asupra traficului si viabilitatii locale, afectate in mod direct de lucrari, trebuie sa fie minim. Acest lucru poate fi obtinut prin reducerea deviatiilor provizorii, inchiderea traficului pe drumuri si/sau a accesului catre zone rezidentiale.

Un alt obiectiv important, daca il comparam cu cele descrise mai sus, relevant pentru realizarea noii infrastructuri, este minimizarea poluarii mediului, care poate determina poluarea atmosferica si acustica; din acest motiv este necesar sa se organizeze fazele construirii avand ca scop reducerea costurilor si a duratei de realizare, dar si a impactului asupra mediului.

TIPOLOGIA SI ORGANIZAREA SANTIERELOR DE CONSTRUCTII

Asa cum este prezentat in documentul grafic, de-a lungul caii ferate nr.7, a fost localizata baza santierului de constructii din apropierea statiilor specificate in capitolul 4 - TIPURI DE SANTIERE DE CONSTRUCTII.

Santierele de constructii operationale sunt prevazute pentru lucrari punctuale din toate statiile si suporta santiere de constructii pentru structurile majore.

Daca se considera necesar, unele zone de depozitare a materialelor si echipamentelor vor fi individualizate.

Santier de constructie de baza (initialele CB): in santierele de constructii de baza, pe langa activitatile specific si de specialitate, sunt concentrate toate serviciile generale relevante pentru structurile prevazute. Intr-un santier de constructii de baza pot fi prevazute si lucrari de prefabricare, asamblare si depozitare.

In zona santierului de constructii se prevede instalarea urmatoarelor structuri si instalatii:

birouri, supravegherea de grad ridicat a lucrarilor

depozite pentru combustibil

vestiare si servicii de igiena

cantina locala

centrala termica

dormitoare

conexiuni la electricitate si apa

antrepozite

groapa pentru recuperarea noroiului;

malaxor de beton

instalatie pentru purificarea apei destinata serviciilor civile;

instalatie pentru evacuarea apelor pluviale cu separatoare pentru apele ce provin din interiorul santierului;

parcare;

parcare pentru personal

spalatorie pentru vehicule si mijloace de transport

cabina de paza la intrarea in santierul de constructii;

Laborator pentru probe de sol;

Spatiu de depozitare;

infirmerie

zona de depozitare pentru materialele excavate.

Premizele au fost acelea ca birourile si diversele servicii vor fi preponderant prefabricate din panouri metalice si vor avea aer conditionat pentru iarna si vara. Cladirile vor detine dispozitivele prevazute de evaluarea riscului, pe baza diverselor riscuri de incendiu prevazute.

Furnizarea de apa potabila si de apa pentru alte servicii va fi obtinuta prin conectarea la reteaua locala de apa; in cazul in care acest lucru nu este posibil, vor fi adoptate alte solutii alternative, precum sapaturi de puturi.

Santiere de constructii operative (initialele CO): ele sunt in legatura directa cu serviciile de productie, astfel incat acestea sunt echipate cu instalatii pentru realizarea activitatilor de lucru.

Zona va fi delimitata prin panouri metalice si va avea servicii de supraveghere pe perioada zilei si noptii, inclusiv de sarbatori; santierul de constructie va avea o instalatie de telefonie, care va fi intotdeauna controlata de catre personal competent, instruit si informat cu privire la riscurile specifice de realizare a tunelului; va dispune, de asemenea, in functie de specificul lucrarilor care urmeaza sa fie realizate, mijloace de transport adecvate pentru persoanele ranite.

Atelierele si celelalte instalatii vor indeplini cerintele de asamblare rapida, transport rapid, de rezistenta la conditiile meteorologice si functionalitate.

Santiere de constructii suport (titlu CS): acestea vor fi amplasate in spatele structurilor. In aceste zone va exista o cladire din prefabricate pentru inginerul de pe santier un spatiu pentru depozitarea echipamentelor, vestiar si un spatiu pentru serviciile de igiena chimica. Zonele vor fi imprejmuite, vor avea conexiuni la retelele electrice si de apa, iar in timpul noptii, in concordanta cu importanta lucrarilor care urmeaza sa fie realizate, acestea vor fi iluminate si controlate de paznici de noapte si cei de pe perioada vacantelor.

PREGATIREA SANTIERULUI DE CONSTRUCTII

Pregatirea santierului de constructie, cu echipamentele sale, va fi in mod necesar influentata de morfologie si de utilizarea amplasamentului ales, care va fi pregatit dupa cum urmeaza:

 • Decopertarea si depozitarea solurilor vegetale la granitele perimetrului santierului, pentru a crea de asemenea si o protectie vizuala. Acest sol este pastrat pentru reabilitarea definitiva a zonei in momentul in care santierul de constructie va fi demobilizat: stocarea va trebui sa aiba loc in locatii adecvate, luand in considerare toate masurile de precautie necesare pentru a evita contaminarea cu materiale externe sau cu mai multe straturi profunde cu compozitii chimice diferite; trebuie sa fie evitata intarirea solului, deci movilele de pamant nu trebuie sa fie foarte inalte (1 sau 2 metri) si trebuie sa fie situate in zone fara detritus.
 • Amplasarea zonelor de depozitare a agregatelor si asfaltului;
 • Delimitarea zonei va fi facuta prin garduri si porti de acces;
 • Realizarea tuturor retelelor interne de distributie a energiei electrice, telefonie, gaze, canalizare, etc;
 • Construirea fundatiilor din beton pentru constructiile din prefabricate;
 • Monitorizarea constructiilor prefabricate.

TIPURI DE SANTIERE DE CONTRUCTII

Este prezentata o forma descriptiva pentru fiecare santier de constructie de baza, continand informatii despre localizare, activitate si instalatii.

BC1 - portiune interesata de la km 395+000 la km 398+000

Locatie

Pozitie

Km

Destinatie Post Operam

Sapaturi

m3

Umpluturi

m3

Umpluturi in exces

m3

Coslariu

Zona feroviara si amplasamente externe

BC2 - portiune interesata de la km 406+000 la km 414+000

Locatie

Pozitie

Km

Destinatie Post Operam

Sapaturi

m3

Umpluturi

m3

m3

Santimbru

Zona feroviara si amplasamente externe

BC3- portiune interesata de la km 414+000 la km 426+000

Locatie

Pozitie

Km

Destinatie Post Operam

Sapaturi

m3

Umpluturi

m3

m3

Alba Iulia

Zona feroviara si amplasamente externe

BC4- portiune interesata de la km 426+000 la km 433+000

Locatie

Pozitie

Km

Destinatie Post OperamSapaturi

m3

Umpluturi

m3

Sapaturi    in exces

m3

Vintu de Jos

Zona feroviara si amplasamente externe

BC5- portiune interesata de la km 426+000 la km 433+000

Locatie

Pozitie

Km

Destinatie Post Operam

Sapaturi

m3

Umplutura

m3

m3

Sibot

Zona feroviara si amplasamente externe

BC6- portiune interesata de la km 447+000 la km 456+000

Locatie

Pozitie

Km

Destinatie Post Operam

Sapaturi

m3

Umpluturi

m3

Umpluturi in exces

m3

Orastie

Zona feroviara si amplasamente externe

BC7- portiune interesata de la km 456+000 la km 471+000

Locatie

Pozitie

Km

Destinatie Post Operam

Sapaturi

m3

Umpluturi

m3

Umpluturi in exces

m3

Turdas

Zona feroviara si amplasamente externe

Excavare totala = 1.190.300 m3

Sapaturi totale = 623.500 m3

Umpluturile necesare pentru anumite portiuni pot proveni partial sau in totalitate din excavarile unde a rezultat material in exces, in urma analizelor de laborator.

Materialul in exces poate fi folosit pentru a acoperi vechile cariere sau pentru alte scopuri, sau poate fi trimis la depozitele provizorii.

perimetrul SANTIERULUI DE CONSTRUCTII

Criteriile generale pentru alegerea locatiilor santierelor de constructii se bazeaza in principal pe cercetarea zonelor care nu au o valoare mare pentru mediu si care sunt compatibile cu exigentele logistice ale lucrarilor care urmeaza sa fie realizate; un alt criteriu adoptat este individualizarea zonelor in care conditiile planimetrice, altimetrice si de viabilitate sunt favorabile.

Pe baza acestei introduceri, zonele pentru santierele de constructii trebuie sa indeplineasca anumite conditii tehnice, cum ar fi: zone suficient de largi pentru drumuri de acces, disponibilitate la retelele de energie electrica si apa.

Pentru individualizarea locatiilor santierelor de constructii, au fost alese in mod corespunzator anumite zone, nu foarte sensibile din punct de vedere natural, fizic si antropic, cu scopul de a reduce la minimum eventualele interferente de-a lungul fazelor de realizare a infrastructurii.

In ceea ce priveste sensibilitatea naturala a teritoriului, localizarea santierelor de constructii ia in considerare folosirea in mod principal a solului, prezenta unor aspecte interesante si individualizarea ariilor protejate.

Din punct de vedere al aspectele antropice, este important sa se ia in considerare apropierea de zonele rezidentiale, avand ca obiectiv minimizarea, pe cat posibil, a perturbarilor cauzate de poluanti si de trafic.

Sunt raportate unele tipuri de    perimeter ale santierelor de constructie.


IDENTIFICAREA ACTIVITATILOR DE EXcavare SI A ZONEI DE DEPOZITARE IN ZONEle DE INTERES

Umpluturile necesare pentru unele zone, pot proveni partial sau total din excavarile de unde reiese material in exces, dupa analizele de laborator.

Materialul excesiv poate fi utilizat pentru umplerea carierelor vechi, dar si pentru alte scopuri, sau poate fi trimis la depozitele provizorii.

Pentru individualizarea zonelor de depozitare a gunoaielor si de excavare, este necesar sa se convina cu autoritatile relevante.

CIRCUITUL MIJLOACELOR DE TRANSPORT

Elaborarea planului porneste de la consideratiile efectuate cu privire la locul unde se afla santierele de constructie, cu singura exceptie, aceea a urmatoarelor variatii si indicatii a zonelor de depozitare si de imprumut.

Acest plan contine urmatoarele date:

 • Traseul mijloacelor de lucru
 • Tipologia mijloacelor adoptate
 • Prescriptii referitoare la modalitatile de transport.

Studiul realizat pentru viabilitataea privata si cea a santierului de constructii, este prezentat in detaliu.

Viabilitatea privata

Realizarea unei noi infrastructuri, determina in general unele probleme de circulatie a vehiculelor, in acele locuri unde pot fi unele interferente cu infrastructurile existente. Pentru a minimiza problemele cu circulatia, este necesara o locatie adecvata a zonelor de lucru.

Santierele de constructii individualizate (santiere de constructii de baza permanente si santiere de constructii temporare) s-au realizat cu scopul de a minimiza impactul asupra viabilitatii obisnuite: incintele sunt amplasate in afara drumurilor principale.

Viabilitatea mijloacelor de lucru

Locatia individuala a santierelor de constructii, in afara de favorizare functionalitatii logistice, prevede, in cazul in care este posibil, folosirea viabilitatii principale in vecinatatea infrastructurii. Traversarea centrelor urbane va fi evitata, excluzand riscul de a deteriora cladirile sensibile.

La prima vedere, accesul la drumurile de acces pentru fiecare santier de constructie in parte, se prezinta astfel:

Santier de Constructie de Baza nr.1: DN14 - E60

Santier de Constructie de Baza nr.2: E81

Santier de Constructie de Baza nr.3: E81

Santier de Constructie de Baza nr.4: drum secundar dinspre E68

Santier de Constructie de Baza nr.5: E68

Santier de Constructie de Baza nr.6: drum secundar dinspre E68

Santier de Constructie de Baza nr.7: E68

Mijloacele utilizate vor fi cu precadere autobasculante si malaxoare de beton, in conformitate cu normele actuale. Mijloacele vor avea nevoie de o intretinere continua: atentie deosebita pentru tipologia si intretinerea filtrelor pentru diminuarea poluarii acustice.

In zonele de lucru si in apropierea zonelor urbane va fi impusa si respectata o viteza limitata pentru toate mijloacele de transport.

plan de aprovizionare cu apa

In general activitatile care dicteaza circuitul apei intr-un santier sunt numeroase si se pot clasifica astfel:

Activitati in care se foloseste apa

Pentru baut si la bucatarii

Ape uzate: toaleteApele de la dusuri si bazine - masini de spalat

Apele de la bucatarie - spalarea legumelor - spalarea vaselor

Spalarea malaxoarelor de beton

Udarea santierului si a drumurilor tehnologice

Surse de apa

Retea publica sau privata

Transport in cisterna

Ape pluviale colectate

Apa dintr-o    fantana sapata in interiorul santierului

Extrasa cu pompe din cursurile de apa

Captarea apei pentru excavarile in tunel

Ape nereciclabile

Apa potabila

Ape uzate

Apa cu care se uda interiorul santierului si drumurile tehnologice

Spalarea betonierelor

Ape reciclabile

Apele de la dusuri si bazine - masini de spalat

Apele de la bucatarie - spalarea legumelor - spalarea vaselor

ANALiza interactiunilor cu factorii mediului inconjurator si reducerile relevante

Atmosfera

Cel mai important impact cauzat de santierele de constructii asupra atmosferei este praful: impactul direct datorita activitatilor de constructie precum si impactul indirect cauzat de mijloacele de viabilitate interne si externe.

Parametrii care sunt adoptati pentru a reprezenta praful sunt compusi din STD (pulberi totale in suspensie) si PM10 (fractiune de praf de granulometria mai mica de 10 μm).

Motoarele utilajelor nu sunt luate in considerare deoarece contributia lor este mai degraba limitata in comparatie cu emisiile de praf cauzate de lucrarile de constructie.

Masuri de reducere

Definitia masurilor care trebuiesc adoptate pentru reducerea impactului cauzat de praf asupra receptorilor din vecinatatea santierelor de constructii, este bazata pe criteriul evitarii imprastierii prafului din zona santierului si, daca nu este posibil, evitarea urcarii acestuia.

Masurile care trebuiesc adoptate pentru stoparea prafului, vor consta in:

Bariere fizice de-a lungul perimetrului santierului de constructie. Ele sunt bariere artificiale de lemn plasate in apropierea zonelor cu o productie mai mare de praf. Unele bariere impotriva prafului vor fi din lemn de brad avand o inaltime de cel putin 3 metri.

Udarea urmelor de vehicule, a perimetrului santierului si a drumurilor externe utilizate de vehiculele din santierul de constructii, cu scopul de a evita urcarea prafului de la rotile vehiculului si de a lega praful la sol. Aceasta operatiune va fi efectuata de cisterne.

Difuziunea prafului se va limita de asemenea si prin pavarea cu beton a perimetrului santierului.

In particular, eliminarea prafului in zonele critice cu sisteme de umidificare.

Alte interventii de reducere care actioneaza asupra surselor de praf si care trebuiesc adoptate, constau in:

Instalarea unor sisteme pentru udarea rotilor mijloacelor de transport ce ies din santierul de constructii: sunt simple bazine de apa prin care trec mijloacele de transport pentru a evita difuziunea prafului si murdarirea drumurilor din afara santierului de constructii.

Acoperirea incarcaturilor vehiculelor ce se pot imprastia pe timpul transportului;

sa acorde o atentie deosebita metodologiilor si timpilor de incarcare si descarcare, precum si pentru dispunerea rationala a movilelor de pamant si alternanta a activitatilor;

In zonele de lucru, viteza mijloacelor de transport va trebui sa fie scazuta si aceasta limita de viteza va trebui sa fie in conformitate cu situatia reala a planurilor de tranzit;

Mijloacele de transport utilizate vor fi dotate conform prevederilor normelor in vigoare si vor avea o intretinere continua: o atentie deosebita se va acorda tipologiei si intretinerii filtrelor, tinand cont de asemenea si de diminuarea poluarii acustice.

Ape de suprafata si apa subterana

In cazul realizarii unui santier de constructii, vulnerabilitatea apei de suprafata si a apelor subterane poate fi evaluata luand in considerare, printre diferitii indicatori posibili, comportamentul diferit al diverselor sisteme hidrologic, in prezenta substantelor poluante.

Impactul asupra apei, ca o consecinta a activitatilor din cadrul santierului de constructii, priveste cursurile de apa influentate de realizarea santierului, scurgerea apelor pluviale in apropierea santierului si drumurile folosite de mijloacele de transport din santier.

Problemele in ceea ce priveste apa de suprafata si panza freatica pot fi grupate in doua categorii principale:

 • Interferentele cantitative hidrologico-hidraulice: acestea se refera la posibila modificare a cursurilor de apa si de canalizare, consecinta fiind modificarea echilibrului hidrologic din zona in cauza;
 • Interferentele calitative hidrologico-hidraulice: acestea se refera la posibila modificare a calitatilor fizice, chimice si bacteriologice ale apei.

Interferentele cantitative pe care realizarea unui santier de constructie le poate cauza, influentand apa, sunt:

 • Intreruperea cursurilor de apa: determinata de realizarea santierului de constructie (si/sau drumuri tehnologice si zone adiacente) in corespondenta cu bazinele de apa;
 • Modificarea conditiilor cursului de apa: poate fi determinata de executia unui santier de constructii ce traverseaza cursul de apa sau albia raului, sau prin desfasurarea activitatilor    chiar in interiorul cursului de apa.
 • Reducerea capacitatii cursului de apa: ca o consecinta a alimentarii excessive cu apa pentru realizarea structurilor prevazute;
 • Cresterea capacitatii cursului de apa: poate fi determinata de eventuale deversari de apa industriala si/sau apa menajera filtrata si prin deversarea apelor pluviale colectate de suprafetele hidroizolante pentru activitati diferite din interiorul santierului;

Modificarea caracteristicilor fizice, chimice si bacteriologice ale apei, in urma activitatilor din cadrul santierului, poate fi cauzata de:

Colectarea si distributia incorecta a apei folosita in cadrul santierului;

Poluarea accidentala a apei si a solului cu substante poluante, cum ar fi solide in suspensie, uleiuri, combustibil, beton, metale grele, apa din canalizare, pesticide si alte substante periculoase. Aceste substante pot determina poluarea apei, ca urmare a unui contact direct sau ca o consecinta a depozitarii solului contaminat sau turnarea lichidelor poluate.

Pentru sol si subsol, putem nominaliza patru tipologii de interferente determinate de activitatile din cadrul santierului de constructii.

Doua interferente pentru sol:

situatii critice calitative: sunt luate in considerare posibilele modificari ale calitatii functionale a solului si posibilele poluarii accidentale pentru turnarea de substante poluante;

situatii critice cantitative: sunt legate de activitatile ce determina modificari ale stabilitatii solului;

Cele doua tipologii de probleme cantitative si calitative legate de subsol si in special de apa subterana, sunt: • situatii critice hidro-geologice cantitative: acestea sunt cauzate de eventualele modificari ale fluxurilor de ape subterane, cu modificarea in consecinta a echilibrului hidro-geologic in apropierea santierului in cauza;
 • situatii critice hidro-geologice cantitative: acestea sunt cauzate de modificarea posibila a calitatilor fizice, chimice si biologice ale apelor subterane;

Masuri de reducere

Masurile de reducere a impacturilor descrise mai sus, constau in:

Adoption of a closed system for the collection and disposal of the water: this system determines the flow of the rainwater in the purifier and than in the basin. The rainwater will be conveyed in the capitation network composed of concrete wells and underground pipelines for the transport of water in the accumulation rainwater basin, dimensioned for the water of the first 15 minutes of the meteorological event. An automatic deviator, located at the entrance of the rainwater basin will deviate the excessive water (more than 15 minutes) directly in the water receptors. The oils and mud separated in the wells and n the basins will be drawn by the tankers and sent to the authorized dumps. The civil draining will be deviated in some appropriate deeps for the rubbish of type Imhoff that will be emptied periodically and sent to the places authorized for the treatment.

Storage and preservation of the agriculture layer: the removal of the agriculture layer has to be carried out separately from every other activity of movement of earth and it is necessary to use some methodologies that allow the removal of the superior layer when it is dry in order to avoid some unwanted compressions that can modify their structure. The earth deriving from the organic layer has to be protected to avoid the contaminations and the atmospheric agents in order to use it again at the end of the construction activities. The soil has to be protected against the erosion and it I opportune to avoid the spontaneous vegetation; in order to achieve this objective it is necessary to organize immediately after storage the seed of an appropriate type of grass in order to facilitate the flow of the rainwater avoid the erosion of the thin portions of the soil. The soils having different avoid the modification of the structure and the compression. It is necessary that the dimensions vary from 4 to 6 meters for the basis and 2-3 meters for the height.

The methods followed for the treatment of the soil and of the water deriving from the excavations is reported and the procedures that will be adopted in case of the accidental pouring of dangerous substances.

Material din sapaturi si perforatii

Va fi necesar sa se efectueze unele esantionari pentru analize de laborator, pentru a determina concentratiile potentiale de poluanti, urmand a fii comparate cu limitele impuse de lege.

Esantionarile vor fi dintr-o zona potrivita pentru stocarea de tranzitie, cu scopul de a clasifica materialele excavate; aceasta zona va fi protejata de un strat geo acoperit de agregate, avand o permeabilitate joasa (argila), corespunzator compactat si avand o grosime de aproximativ 30 cm; in unele zone speciale vulnerabile (permeabilitate ridicata a solului, acvifer superficial, langa rauri, etc.), stratul va fi inlocuit de catre acoperaminte material plastic.

The area will also be edged in order to avoid the superficial flowing of the water of the perforations, adsorbed by the material and/or rainwater. The material will not have to be mixed with other materials.

The storage of the material of the ongoing working activities will take place in the indicated area up to the evidence of the carried out analysis.

In case the result of the test proves that the material is not rubbish and can be used again in the same construction yard, the excavated earth will be used or stored, eventually together with other materials having the same characteristics and coming from other sites, before being used.

The possible use is filling in. In case of extra material, it is possible to store it or use it outside the construction yard area to fill some cultivated quarries or in another place, authorized be the local administrative competent institutions.

In case the result of the analysis proves that the material is rubbish, the procedure indicated in succession will be followed: the zone for the transitional storage will be extended in order to manage the whole mass of earth to be stored respecting the limits of the transitional storage defined by the present rules and all the urgent safety procedures will have to be carried out, including the notification to the authorities, as the site is subject of reclamation.

Excavations and perforations water

The waters collected in the sedimentation basins, and the waters deriving from the on-site treatments, in accordance with the choices and the management programs of the contracting authority, will be sent to the treatment plants, or eventually dumped in the sewers, or also dumped in the aquifer and/or on the surface (water courses or on the soil), or intended, if possible, for the recycling or agronomic use.

In these last two cases some periodical qualitative controls will have to be carried out, when the basins for the recovery of mud are emptied, or, apart from the stored quantity, at the of the perforation activity in each area, or, also in case of some anomalies (poring or contamination of the fluid.

Accidental pouring: emergency procedures

In case of accidental pouring of the pollutants substances the Responsible of the Construction yard will have to carry out immediately all the measures to eliminate the pollution.

The plan will have to define:

The activities that have to be carried out in case of accidents that can cause a contamination of water and ground water, or of the soil;

The personnel responsible for the intervention procedures;

The trained personnel for the interventions;

The means and the equipment for these interventions and their location;

The institutions that have to be contacted in function of the type of the event;

Scopul procesului de elaborare a acestui plan este de a evita ca personalul sa piarda timp in momentul situatiilor de urgenta, sa stabileasca actiunile care urmeaza sa fie efectuate, precum si, dimpotriva, sa fie in masura sa intervina imediat pentru a preveni sau a limita difuzarea poluantilor.

Planul de interventii va trebui sa fie actualizat periodic, pentru a lua in considerare eventualele modificari de organizare a santierelor de constructii.

Personalul va fi instruit cu privire la procedurile prevazute de plan; acelasi plan va trebui sa fie pastrat in santierul de constructii, intr-un loc bine cunoscut de catre responsabilul cu aplicarii sa.

Procedurile de urgenta cuprinse in plan pot include:

 • Masuri pentru limitarea difuzarii de poluanti
 • Lista echipamentelor si a materialelor pentru regenerarii amplasamentelor si localizarea acestora;
 • Modalitatile de intretinere a echipamentelor si a materialelor mentionate mai sus;
 • Numele persoanelor instruite pentru situatii de urgenta si disponibilitatea lor;
 • Proceduri de notificare a poluarii la autoritatile competente;
 • Numerele de telefon ale institutiilor publice ce pot fi contactate in caz de poluare (inclusiv consortii pentru imbunatatiri funciare);
 • Nume de companii pentru activitatile de regenerare, prezente in zona

Componenta acustica

Santierul de constructie va cauza unele probleme in ceea ce priveste emisia de zgomot si vibratii, ca o consecinta a urmatoarelor    tipologii generice de activitati.

 • Manipulare pamantului - sapaturi: utilizarea de excavatoare
 • Depunerea betonului - fundatii putin adanci sau fundatii profunde - realizarea de pereti de sprijin: utilizarea de malaxoare de beton si pile drivers
 • Realizarea de structuri prefabricate: utilizarea mijloacelor de transport si macaralelor;
 • Finisaj - lucrari de finalizare: cu privire la utilizarea malaxoarelor de beton in locatii.

Se observa ca locatiile pentru santierele de constructii au fost alese destul de departe de zonele urbane, cu scopul de a evita aceste probleme.

Masuri de ameliorare

Mitigations

Dupa o serie de anchete acustice adecvate, in cazul in care emisiile de zgomot sunt mai mari decat limitele admise prin normele relevante, vor fi necesare studierea si proiectarea unor interventii pentru atenuarea acustica, cum ar fi controlul modalitatile si al orelor de lucru, realizarea de bariere de zgomot mobile sau dune de pamant.

Plan of the construction yard areas reclamation

La sfarsitul lucrarilor, vor avea loc unele interventii corespunzatoare asupra santierului de constructie, care vizeaza in principal la restabilirea situatiei ante operam.

Dupa ce s-au efectuat activitati de curatare si de tasare a zonei, se prevede recuperarea teritoriului agricol. In acest scop, vor fi efectuate unele interventii care vizeaza reconstructia caracteristicilor agronomice ale solului, cum ar fi:

Eliminarea a solului posibil contaminat;

Pregatirea solului, dupa indepartarea santierului de constructie;

Pregatirea solului, dupa eliminarea a structurilor santierului de constructie;

Furnizarea, pregatirea si modelarea mecanica a punerii deoparte a solului pentru agricultura, fara radacini, buruieni, caldarim si pietre

Insamantarea cu plante ierboase, cu functia de stabilizare a solului;

Restabilirea functionala a retelei minore de apa (profunzimile si santurile de irigare) de dinainte santierul de constructie;

Restaurarea viabilitatii fermelor preexistente ???

Restore of the preexisting farms viability;Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate