Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Constructii


Index » inginerie » Constructii
Izolarea peretilor subsolurilor - economie de energie si protectie mecanica a hidroizolatiei


Izolarea peretilor subsolurilor - economie de energie si protectie mecanica a hidroizolatiei


Izolarea peretilor subsolurilor - economie de energie si protectie mecanica a hidroizolatiei

Cererea tot mai mare de spatii locuibile poate fi acoperita numai in parte prin realizarea de constructii noi. Alternativa o reprezinta utilizarea mai economica a spatiului disponibil in subsol. Aceasta se preteaza la diferite utilizari: birouri, camera de oaspeti, spatiu pentru hobby, sala de receptii, sala de sport, sauna, garaj incalzit, depozit etc.

Daca subsolul este utilizat si incalzit, confortul necesar poate fi obtinut fara pierderi de energie, numai folosind o izolatie eficienta: daca peretii subsolului nu sunt izolati, circa 20% din pierderile totale de energie se dirijeaza spre sol. Din punct de vedere al fizicii constructiilor, izolatia termica plasata la exteriorul membramnei hidroizolante constituie cea mai buna solutie pentru prevenirea dezvoltarii mucegaiului si a condensului pe suprafetele interioare sau in structura peretilor subsolului.Pentru a asigura longevitatea elementelor de constructie din sol se impune protejarea peretilor exteriori subsolurilor. Membrana hidroizolanta trebuie deasemenea protejata impotriva deteriorilor mecanice din timpul si de dupa lucrarile de constructie. reparatiile ulterioare implicand interventii scumpe si consumatoare de timp care in majoritatea cazurilor nu asigura solutii perfecte.

Instalarea panourilor Perimate INS sin spuma de polistiren extrudat rezolva ambele probleme: izolarea externa a peretilor subsolurilorsi in acelasi timp protectia mecanica a membranei hidroizolante.

Aceasta solutie simpla si eficienta prezinta multiple avantaje:

  • reduce pierderile de caldura si implicit costurile de incalzire
  • protejeaza membrana hidroizolanta fata de deteriorile mecanice,
  • ajuta la utilizarea caldurii inmagazinate in peretii exteriori ai subsolurilor,
  • mentine subsolul uscat, impiedicand producerea condensului,
  • mareste durata de viata a elementelor de constructie subterane.

Instalarea este foarte simpla si usoara: panourile izolante Perimate se lipesc de fata exterioara a membranei hidroizolante cu adezivi reci ce nu contin solventi (de ex. Montaplast S adezivul bituminos rece din doua componente produs de firma Deitermann). In general se aplica pe un panou un numar de sase puncte de adeziv, iar dupa instalarea pe perete se reface umplutura cu pamant sau pietris, in functie de umiditatea solului sau de tipul de drenaj. Panourile Perimate INS formeaza un strat de izolatie continuu: asamblarea cap la cap a panourilor previne formarea puntilor termice la imbinari.

Datorita rezistentei lor mari la compresiune pe termen lung (110 kN/m2), panourile Perimate INS pot fi utilizate pana la adancimi mari chiar si in care sunt supuse la presiunea permanenta a apei freatice. Pentru a face fata apei freatice - daca nu exista drenaj - intreaga suprafata a panourilor trebuie sa adere la membrana, pentru a nu oermite accesul apei intre stratul izolator si membrana.

Daca asigura drenaj atat pe verticala cat si pe orizontala, panourile izolante pot sa adere doar prin puncte la membrana, apa fiind indepartata de pereti prin drenaj (pietris filtrant, elemente de drenaj din plastic, etc.). Daca peretele subsolului este din beton impermeabil si/sau nu este nevoie de o membrana hidroizolanta, panourile Perimate se pot lipi direct pe suprafata peretelui. Exceptand cazul existentei apei freatice, adeziunea nu are mare importanta: ea este necesara pe durata lucrarilor de constructie, fixarea finala bazandu-se pe presiunea solului.

1. Placi de beton armat

2. Perete subsol (pivnita)

3. Perimate INS

4. Styrofoam IB tencuit

5. Membrana hidroizolanta

6. Umplutura de pietris

7. Tencuiala interioara 

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate