Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea în munti, pe zapada, stânca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Muzica


Index » hobby » Muzica
» Razboiul duratelor muzicale- joc


Razboiul duratelor muzicale- joc
Razboiul duratelor muzicale- joc

Acest joc este recomandat pentru fixarea duratelor muzicale, dupa ce s-a exersat recunoasterea lor.

Obiectiv: sa castigi toate cartile (cartonase) in urma unor repetate infruntari

Desfasurare:

Se printeaza pentru fiecare copil foaia cu duratele muzicale. Fiecare isi decupeaza cele 12 cartonase, apoi gaseste un alt copil cu care sa inceapa jocul. Astfel oricare pereche va dispune de 24 de « carti » ce vor fi amestecate si apoi impartite in mod egal.

Cartile vor fi asezate in fata fiecarui jucator, cu fata in jos. La o infruntare, fiecare jucator asaza prima carte din stiva sa cu fata in sus pe mijlocul mesei, spunand si denumirea (exemplu - doime). Adversarul lui procedeaza la fel (exemplu - optime). Cel care are cartea mai mare castiga infruntare, ia ambele carti si le asaza cu fata in jos la capatul stivei. Cartea cea mai mare este doimea – 2 timpi, urmata fiind de patrime – un timp si optime – jumatate de timp.

Daca doua carti dintr-o infruntare au aceeasi valoare, se declara “Razboi”. In cadrul razboiului fiecare pune peste cartile de pe masa cate trei carti cu fata in sus, unele peste altele. Cel cu cea mai puternica a treia carte castiga, luand si cartile adversarului. In caz de egalitate se repeta procedeul de mai sus. Se joaca pana cand unul dintre jucatori va ramane fara nicio carte.Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate