Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea īn munti, pe zapada, stānca si gheata, trasee de alpinism




Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Muzica


Index » hobby » Muzica
» Exercitii de improvizatie pe cadente II-V-I pentru nivelul primar si mediu


Exercitii de improvizatie pe cadente II-V-I pentru nivelul primar si mediu


Exercitii de improvizatie pe cadente II-V-I pentru nivelul primar si mediu

Anexa 7A Exercitiul este menit sa familiarizeze improvizatorul cu arpegiile construite pe sunetele unei game majore. El trebuie continuat in toate tonalitatile din cvarta in cvarta suitoare sau din cvinta in cvinta coboratoare. Exercitiul va fi practicat la inceput fara negativ, intr-un tempo mai lent dar constant. Ar fi de preferat maniera legato si folosirea tehnicii optimii swingate.

Anexa 7B constituie varianta minora a lui 7A.

Anexa 8 contine arpegierea unor cadente II-V- I in diferite rasturnari. Exercitiul este destinat familiarizarii cu materialul sonor al acestor cadente. Practicarea sa se va face cu ajutorul track-ului 22 de pe CD. Dupa 3-4 executii ale materialului prestabilit, se va improviza arpegiat pe acelasi track 22.



Anexa 9 propune un exercitiu ritmico-melodic pe o relatie II-V-I. Dupa citirea de mai multe ori a acestui exercitiu se poate folosi negativul de la track 23 pentru elaborarea unor variatiuni ritmice improvizate pe un motiv compus de student. Trebuie avut in vedere ca acest motiv sau fraza sa nu fie prea complicat si sa nu depaseasca 2 masuri  - spatiul alocat unei cadente pe track-ul audio.

Anexa 10 este un exercitiu pentru improvizatii ritmico - melodice arpegiate pe relatia II-V-I, explorand mai multe tonalitati.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate