Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea în munti, pe zapada, stânca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Muzica


Index » hobby » Muzica
» Eldo Di Lazzaro: 1902


Eldo Di Lazzaro: 1902
Eldo Di Lazzaro : 1902

Cunoscutul cant–autor, s–a nascut la Trivento- Calabria in luna februarie a anului 1902. Bucata lui cea mai celebra a fost “Reginella Campagnolla“ care sub numele de “Woodpecker song“ (cantecul ciocanitoarei) a fost reluata de Gleen Miller si Frank Sinatra.

Desi s–a facut cunoscut cu teme exotice de inspiratie colonialista (scriind de exemplu: ”La carovana del Tigrai” sau ”Sul lago Tana”, ciudate tangouri plasate in mediu african), era specializat in cantece ”regionale“ a caror conotatie populara, (taraneasca) era cu totul altceva decat “La romanina”, ”Siciliana bruna”, ”Pastorella abruzzese” sau cunoscuta ”Chitarra romana” pe versuri de C. Bruno, care nu prea era pe placul regimului fascist italian.
Dupa ce a contemplat restul Italiei, insfarsit, in 1941, a dedicat propriului pamant natal o bucata pe care Dario Salvatori in ”Dictionarul canzonelor italiene” o descrie ca:—,,O inflacarata declaratie de dragoste, care dezvaluia un viitor plin de promisiuni, altceva decat imagini banale si locuri comune”. Originalitatea acestei muzici statea intr–o audibilitate mereu atent cautata de Eldo Di Lazzaro, care recurgea la abilitati ritmice simple dar puternic caracterizante, cum ar fi repetarea ritmata a unor silabe s.a.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate