Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea īn munti, pe zapada, stānca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Fotografie


Index » hobby » Fotografie
» Cum sa facem oamenii sa arate bine in fotografii


Cum sa facem oamenii sa arate bine in fotografii


Cum sa facem oamenii sa arate bine in fotografii

Lumina: de obicei nu ne gandim prea mult la iluminare cand avem de fotografiat un subiect care este grabit sau nu coopereaza cu fotograful. Lumina folosita insa ajuta cel mai mult la redarea unei imagini de buna calitate. daca subiectul este in aer liber, stim cu totii zicala: 'cu soarele in spate'. Dar asta nu ajuta prea mult pe subiect, care in mod sigur o sa inchida ochii din cauza luminii directe prea puternice. Solutia este de a ruga subiectul sa nu priveasca direct in Soare, si sa compensam umbrele aparute pe fata cu un flash. in interior, aseaza subiectul aproape de fereastra si foloseste lumina difuza de afara. Un film de sensibilitate mare, 400 ISO/ASA, o sa ajute la reducerea contrastului si la obtinerea unui timp de expunere suficient de mic pentru o expunere clara.

Unghiul de fotografiere: alege un unghi care favorizeaza subiectul. Aparatul trebuie sa fie la nivelul ochilor subiectului, dar daca vrem sa 'ascundem' niste imperfectiuni, putem sa schimbam unghiul.Incadreaza cat mai mult subiectul: eliminand elementele neesentiale din imagine, ajuta la accentuarea subiectului. Vino aproape de subiect, incadreaza de la mijloc in sus, foloseste un tele obiectiv sau zoom tele.

Atentie la ochi: ochii sunt de multe ori partea cea mai interesanta la o persoana. Un flash direct de pe aparat in mod sigur o sa rezulte in asa zisii 'ochi de pisica', pete rosii pe hartie acolo unde ochii erau de fapt albastrii. Foloseste flashul cu lumina reflectata din tavan sau dintr-un perete (de preferinta alb de culoare), si o sa obtii o lumina difuza placuta, fara contraste mari pe fata.

Terapia de grup: strange un grup de oameni atat cat permite spatiul, fara sa se urce unul in spinarea altuia. Tine minte caa fetele sunt cele mai importante si lasa picioarele unde sunt. Nu uita de 'uite pasarica!' si totul o sa fie bine.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate