Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Personalitati


Index » familie » Personalitati
William Thorpe


William Thorpe


William Thorpe       

William Thorpe a fost un destoinic luptator sub steagul lui Hristos. El a fost dus in fata arhiepiscopului de Canterbury in 1407, unde a fost acuzat ca a calatorit prin Anglia timp de douazeci de ani, predicand oamenilor reforma sa in domeniul credintei.       

Arhiepiscopul i-a cerut nu numai sa se dezica de credinta sa si sa se intoarca in Biserica Catolica ci si sa denunte pe oricine care va fi gasit avand credinta similara cu a sa. I s-a interzis sa predice pana ce arhiepiscopul se va putea asigura ca era cu adevarat convertit.       

"Domnule", a replicat Thorpe, "daca voi fi de acord cu acest lucru, va trebui sa fiu un spion pentru fiecare episcop din Anglia." Thorpe a refuzat sa jure supunere neconditionata Bisericii. "Ma supun de bunavoie lui Dumnezeu si Legii sale si fiecarui membru al sfintei Biserici care este de acord cu cele spuse de Hristos."      Nu se cunoaste ce s-a intamplat cu Thorpe dupa ce a fost intemnitat; nu exista nici o evidenta a faptului ca a fost ars pe rug, asa ca se poate ca a murit in temnita sau a reusit sa evadeze in secret.      

Bietii crestini erau apasati pretutindeni, dar mai ales in Anglia in acea vreme, unde regele sprijinea Biserica catolica. Biserica era atat de puternica in Anglia incat nimeni nu i se putea impotrivi si orice era decretat de Biserica era ascultat de toti oamenii.       

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate