Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Personalitati


Index » familie » Personalitati
William Fetty


William Fetty


William Fetty      

John Fetty, tatal lui William a fost intemnitat ca eretic pe baza denuntului facut chiar de sotia sa. El a fost dus inaintea lui Sir John Mordaunt, unul din comisarii reginei si dupa ce a fost examinat a fost trimis in Turnul Lolarzilor, unde a fost pus in butuci, cu o cana de apa si o bucata de paine alaturi, pentru a-i arata parca faptul ca aceasta era singura hrana pe care urma s-o primeasca. Turnul Lolarzilor era o incapere mare, separata, care tinea de castelul Londra al episcopului Bonner.      

Turnul era folosit ca loc de pedeapsa si uneori de tortura al protestantilor care au fost adusi inaintea episcopului si acuzati de erezie. Cele mai obisnuite pedepse erau biciuirea si inchiderea in butuci, unii fiind prinsi de maini iar altii de picioare.      

In general detinutii aveau voie sa stea pe un scaunel, dar pentru marirea pedepsei unii nu primeau nici macar acest scaunel. Stand cu spatele la pamant ei erau epuizati si sufereau dureri; unii erau tinuti cateva zile, altii cateva saptamani fara sa aiba alta mancare decat paine si apa. In tot timpul intemnitarii nu aveau voie sa primeasca vizitatori. Multi detinuti au murit din cauza privatiunilor in acest turn. Dupa cincisprezece zile de temnita, majoritatea timpului fiind legat in butuci, fiul sau William a venit la palatul episcopal pentru ca sa primeasca permisiunea sa-l viziteze pe tatal sau. Cand a sosit la palat, capelanul episcopului l-a intrebat ce doreste, iar el privind trist spre turn a spus ca vrea sa-l vada pe tatal sau. La intrebarea cine este tatal sau, William a raspuns dandu-i numele si capelanul a izbucnit spunand ca tatal sau este un eretic care este legat in butuci ca sa i se dea o lectie. Baiatul a zis repede: "Tatal meu nu este un eretic! Sunteti niste ucigasi!"      Capelanul infuriat l-a prins de mana si l-a tarat intr-o alta incapere unde a fost dezbracat de haine si biciuit in modul cel mai crunt, dupa care a fost dus la tatal sau cu sangele siroind pana la calcai. 

Imediat ce baiatul si-a vazut tatal, a cazut in genunchi si i-a aratat ranile primite. Bietul om a strigat "Cine s-a purtat atat de crud cu tine?"       

"Te cautam pe dumneata cand un capelan ucigas m-a dus in casa episcopului si m-a batut" a spus William.      

Unul din temniceri a auzit discutia si l-a prins pe baiat si l-a tarat inapoi in incaperea unde a fost batut si l-a lasat acolo timp de trei zile fara mancare si a fost batut din nou. Si tatal sau a fost batut fiindca a protestat impotriva cruzimii lor. Pana la urma tanarul a slabit foarte tare din pricina tratamentului inuman si Bonner a dat ordin sa i se dea drumul; de asemenea a poruncit ca tatal sa fie adus inaintea sa a doua zi dimineata devreme.      La inceput episcopul l-a ocarat pe tata pentru crezurile sale religioase, dar temandu-se de tevatura ce s-ar fi putut isca din pricina baiatului batut, tatal si fiul au fost lasati sa plece. Din nefericire baiatul a murit dupa cateva zile din pricina ranilor sale.       Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate