Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Personalitati


Index » familie » Personalitati
Christopher Waid


Christopher Waid


Christopher Waid      

Christopher Waid a fost un tesator din Dartford, Kent, care a fost condamnat de catre Maurice, episcopul de Rochester. In ziua executiei sale, stalpul, vreascurile si lemnele de foc au fost duse afara la Brimth, o groapa cu pietris aflata afara din satul Dartford.       

La ora zece dimineata, Waid si Margery Polley din Tunbridge au trecut pe langa acel loc fiind in drum spre Dartford impreuna cu serifii. Vazand multimea care se aduna la Brimth, Margery a strigat lui Waid: "Bucura-te Waid! Uita-te la multimea adunata sa sarbatoreasca nunta ta astazi!"      

Ajunsi in oras, Margery a fost inchisa pana ce seriful a terminat cu Waid. Acesta si-a dat hainele si s-a imbracat cu o camasa alba lunga adusa de sotia sa. Apoi a fost legat si dus la Brimth. Ducandu-se direct la stalp, l-a imbratisat, s-a asezat cu spatele la el si a pasit in butoiul cu smoala. A fost apoi legat de stalp cu un cerc de fier.      

Imediat ce si-a ocupat locul, Waid s-a apucat sa recite cu glas tare ultimul verset din psalmul 86: "Fa un semn pentru mine, ca sa vada vrajmasii mei si sa ramana de rusine, caci Tu ma ajuti si ma mangai, Doamne!"       In apropiere de rug era ridicat un amvon de ocazie, pe o mica ridicatura de pamant. In timp ce Waid se ruga, un calugar s-a urcat la amvon avand o carte in mana, dar Waid i-a avertizat pe oameni sa nu asculte doctrina Bisericii Catolice. El i-a indemnat sa imbratiseze religia din timpul zilelor regelui Edward. Calugarul a ramas la amvon in timp ce Waid a vorbit dar cand acesta a terminat ce a avut de zis, calugarul a plecat fara sa spuna o vorba.      

Odata ce vreascurile au fost asezate in jurul lui, Waid le-a tras mai aproape de el, lasand doar o deschizatura pentru fata sa, ca sa poata sa vorbeasca. In timp ce se aprindea focul, Waid a fost auzit spunand "Doamne Isuse, primeste sufletul meu!" Chiar si cand nu a mai putut vorbi, Waid a continuat sa-si tina mainile ridicate deasupra capului, spre cer.       

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate