Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Casa gradina


Index » familie » Casa gradina
Prelate de piscina multifunctionale


Prelate de piscina multifunctionale


PRELATE DE PISCINA MULTIFUNCTIONALE
SI CLAPETE FLOTANTE


Exista prelate care prezinta principalele caracteristici necesare echipamentelor de acest gen, si anume: manevrabilitate, rapiditate de punere in functiune, inchidere ermetica a suprafetei de apa, impermeabilitate si opacitate, si nu in ultimul rand siguranta persoanelor! Clapetele flotante automate reprezinta idealul, iar restul modelelor le urmeaza indeaproape.


Preturile cresc si ele.

PRELATE CU SIPCIEste vorba aici de prelate opace si impermeabile fabricate dintr-o panza placata cu PVC, ca si prelatele coviltir, acestea fiind intinse de-a lungul bazinului si rigidizate cu ajutorul unei retele de nervuri transversale din tevi goale pe interior. Aceasta tehnologie permite desfasurarea si infasurarea dupa dorinta; in acest scop, se fixeaza la capatul unei tevi de margine o manivela telescopica, si o singura persoana poate acum, fara a depune efort, rula sau derula prelata intr-un timp cat se poate de scurt. Dar aranjarea echipamentelor o data rulate nu este deloc usoara!

Pret: peste 300 F/m3


PRELATE GONFLABILE DE TIP 'PLAPUMA'

PRELATA RULABILA CU SIPCI

 
Este vorba de niste prelate cu un concept special: un fel de plapuma umpluta cu aer care se indeasa intre cele patru borduri ale bazinului, fiind aplicata direct pe suprafata de apa, ceea ce ii permite sa pluteasca.

Pe partea superioara a suprafetei astfel create, ploaia, vantul si zapada aluneca si nu se depun. O versiune mai sofisticata leaga prelata la o masina care o umple cu aer atunci cand ploua, si care incalzeste aerul atunci cand este ger!

Acest tip de prelata este rar utilizat si destul de scump: peste 300 F/mp.


PANZE FLOTANTE MANUALE

Este vorba de panze flotante sau mai degraba de clapete flotante 'ne-automate', conform descrierii de mai jos, care pot fi rulate si apoi derulate manual. Structura de rezistenta este compusa din lame transparente din substante plastice. Actualmente pe piata exista putine asemenea modele, dar este o idee interesanta.

Pret: in jur de 500 F/m2.
CLAPETE FLOTANTE AUTOMATE

Este vorba de cea mai evoluata versiune a prelatelor pentru piscina: se apasa un simplu buton, sau se foloseste o simpla cheie, si in mai putin de un minut suprafata apei este acoperita cu o panza mare formata dintr-o serie de lame plastice articulate si flotante. Acest sistem asigura protectie din toate punctele de vedere. Cost: intre 60 000 si 120 000 F pentru o piscina de dimensiuni medii.

Este vorba de o panza care aluneca deasupra apei. Aceasta este impinsa, sau trasa, de un tambur cilindric actionat de un motor demultiplicat, pozitionat in principiu la exteriorul bazinului. Formele de piscine echipate cu asemenea echipamente sunt destul de limitate: se prefera forme geometrice regulate; formele curbate sau unghiulare pun probleme.

In versiunea traditionala, clapeta mobila se ruleaza pe axa situata intr-o fosa de rulare situata la una din extremitatile bazinului. Fosa este construita la constructia bazinului, si include skimere si dop, cu umplere automata. Accesul la bazin se face printr-o deschizatura orizontala pe unde aluneca panza. Pentru o mai buna siguranta, se adauga uneori canale longitudinale pe laterale, sau se fixeaza pur si simplu bare de sprijin conductoare.

Cheson suprainaltat: Pentru bazinele deja construite, se poate crea o fosa de rulare suprainaltata langa plaja, la una din extremitatile bazinului, inclinata peste acesta. Rularea se face deci pe o axa suprainaltata, intr-un fel de lada longitudinala cu prelungire pentru motor.

Este o solutie eficace dar nu si foarte estetica, desi chesonul este adesea din lemn lacuit care aduce o nota calda acestei excrescente.

Derulator submersat: o tehnologie recenta care ar trebui sa se impuna: axa este scufundata in apa, in interiorul piscinei spre latura mare a bazinului, blocat de o parte si de alta pe laterale. Motorul se afla la exteriorul unui spatiu tehnic de langa piscina, sau chiar pe axul tubului, in functie de modul de fabricare. La derulare, panza se ridica si apoi aluneca pe suprafata apei in directia opusa, catre latura mica a bazinului, acoperind-o automat. O formula relativ economica, ce poate fi instalata in orice moment, si evident si dupa finalizarea constructiei, de unde si interesul pe care il susciteaza. Se va acorda totusi atentie robotului care se poate bloca, si trebuie tinut cont de faptul ca se ocupa astfel o parte din spatiul din bazin.
Nota: pentru regiunile 'calde' din sudul Europei, clapetele automate numite si solare necesita un plus de atentie: apa odata incalzita nu mai poate fi racita!

CLAPETA AUTOMATA - O SOLUTIE DE VARF (intre 60. 000 si 120. 000 F)

 


DE CE NU ADAPOST TELESCOPIC Peste 150. 000 F

 


Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate