Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Casa gradina


Index » familie » Casa gradina
» Autocolantele


Autocolantele


Autocolantele

Modelele pentru geamuri sunt decorative si ofera protectie solara si vizuala. Opace, semitranspa rente, colorate, cu diverse modele, aceste folii imbunatatesc, cu siguranta, aspectul estetic al locuintelor noastre.Autocolantele pentru mobilier si usi sunt disponibile in variante care imita diverse esente lemnoase, marmura, granitul, suprafete metalice, dar si diverse texturi, mai mult sau mai pujin inedite - picaturi de apa pentru mobilierul din baie, sticla sablata pentru geamuri etc. Aspectul bucatariei poate fi schimbat fana a inlocui vechiul mobilier, prin simpla aplicare a autocolantelor: pe rafturi - o imitatie de furnir, pe blatul de lucru -o imitatie de marmura, iar pe geamurile bucatariei - un autocolant semi-opac (doar la nivelul de jos, pentru a intimiza spatiul si pentru a proteja interiorul de privirile indiscrete). Daca mobila s-a deteriorat la coifuri si nu mai poate fi reparata, lipirea unui autocolant intr-o nuanta similara cu cea a mobilei reprezinta o solutie practica si eficienta.

Autocolantele pentru pereti se potrivesc, indiferent de incapere, atat pentru peretii bailor, bucatariei, cat si pentru cei din camera copiilor. Totul este sa alegem modelele adecvate functiilor acestora. De exemplu, putem aplica un model tip mozaic pe peretii din bucatarie, o imitatie de faianta -in baie si un model decorativ cu animale - in camera copiilor.

Autocolantele ce imita metalul vor fi, cu siguranta, apreciate de adolescentii care prefera un aspect mai personalizat pentru camera lor. Acestia pot folosi autocolante stralucitoare, reflectorizante sau metalizate atat pentru pereti, cat si pentru a decora boxele, calculatorul si alte obiecte. Unele folii autocolante sunt impermeabile, putand fi montate atat in baie, cat si in bucatarie - zone in care umiditatea este ridicata. De asemenea, se pot utiliza pe balcoane si terase, unde sunt expuse la conditii dificile de temperatura si umiditate.

In camera copiilor, autocolantele pot fi de mare ajutor in crearea unui spatiu adecvat pentru cei mici. Cu ajutorul lor, exista posibilitatea sa realizam jocuri de culori placute si antrenante, in diverse combinatii care vor fi, cu siguranta, apreciate de cei mici. In plus, pe aceste folii, cei mici pot scrie, desena sau colora, fara a exista riscul deteriorarii perefilor, mobilierului sau usilor. Tocmai pentru ca sunt usor de intretinut - se sterg cu apa si detergent atunci cand se murdaresc -, copiii sunt liberi sa isi foloseasca imaginatia. Foliile autocolante sunt fabricate din materiale ecologice (inclusiv adezivul de pe spatele foliei), care nu contin substante toxice. Cu acestea putem incerca combinatii mai putin obisnuite, care vor dinamiza spatiul interioarelor noastre si vor schimba total impresia pozitiva de ansamblu. Daca folia nu a fost aplicata corect, aceasta poate fi dezlipita fara probleme, deoarece adezivul se fixeaza definitiv doar dupa cateva ore. De asemenea, folia poate fi asezata in pozitia dorita, fara riscul de a-i reduce din aderenta. Totusi, este bine ca autocolantul sa fie manevrat cu atentie atunci cand este dezlipit si sa se evite lipirea acestuia de mai multe ori. In cazul aplicarii pe usile dulapurilor, folia trebuie lipita inainte de a monta manerele, deoarece, altfel, operatia devine mai dificil de realizat. In acest sens, se recomanda demontarea acestora, decuparea autocolantului in zonele unde se fixeaza manerele, iar dupa aplicarea autocolantului - fixarea acestora asa cum erau initial.

TEHNICA DE MONTAJ

Este relativ simpla, daca sunt respectate intocmai instruc­tiunile producatorului sau fur­nizorului. In linii mari, operatia se realizeaza astfel:

1. Se pregateste suprafata inainte de aplicare, prin cura­tarea acesteia cu un detergent lichid recomandat pentru indepartarea petelor de grasime sau cu un detergent pentru geamuri. Se sterge sau se lasa sa se usuce bine, dupa care se incepe aplicarea foliei auto-colante. Daca suprafata nu a fost curatata bine, exista riscul ca partea adeziva sa se incarce cu impuritati si sa nu mai asigure o buna aderenta.

2. Se masoara cu atentie suprafata pe care vrem sa aplicam autocolantul, dupa care dimensiunile respective se marcheaza pe folie. Autocolantele au desenat pe spate un fel de rigla, ce poate usura aprecierea corecta a dimensiunilor. Este de preferat sa masuram cu aceeasi rigla am­bele suprafete. Pentru a preve­ni eventualele erori de masura, vor fi lasati 2 - 3 cm in plus fata de cat s-a calculat initial.

3. Se taie autocolantul in locul marcat, cu ajutorul unul cutter sau al unui foarfece bine as­cutit. Se preseaza cat mai bine pe suprafata mobilei, pentru a intinde folia si pentru a se inla­tura eventualele bule de aer. Se porneste intotdeauna de la centru spre margine, pentru ca eventualele bule de aer prinse intre autocolant si mobilier sa poata fi eliminate.

4. Folia trebuie aplicata pro­gresiv, dezlipind cate 5 - 10 cm din hartia care protejeaza ade­zivul si presand cu ajutorul unei role de tapet. Dupa aplicarea foliei, trebuie sa ne asiguram ca aceasta este perfect intinsa. Se finiseaza prin taierea mar­ginilor lasate suplimentar cu foarfecele sau cutter-ul.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate

Casa-gradina
Stilul colonial
Autocolantele
termeni
contact

adauga