Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii




Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Animale pasari


Index » familie » Animale pasari
» VULTURUL REGE


VULTURUL REGE


VULTURUL REGE

Cea mai mare pasare care poate fi intalnita in America centrala si de sud, Vulturul Rege face parte din familia Cathartidae, fiind singurul supravietuitor al genului Sarcoramphus.

Corpul acestuia este acoperit de un penaj predominant alb (care prezinta nuante vagi trandafirii-galbui), cu exceptia gulerului, aripilor si a cozii al caror colorit variaza de la cenusiu la negru laptos. Capul si gatul sunt golase, culoarea pielii din aceste zone putand fi galbena, portocalie, albastra sau rosie. Ceea ce il face remarcabil este excrescenta carnoasa de pe pliscul sau gros si puternic, portocaliu cu negru. Exemplarele adulte reprezinta cei mai colorati vulturi din Lumea Noua.

Sarcoramphus papa are aripi mari, o coada scurta de forma patrata, picioare cenusii si gheare lungi si puternice. Ochii ii sunt de culoarea paiului, iar privirea extrem de patrunzatoare. Prezinta un dimorfism sexual minimal, femelele si masculii deosebindu-se vag numai din punct de vedere al dimensiunilor. Lipsa de pene de pe gat si de pe cap reprezinta o forma de adaptare la conditiile de viata, ajutand pasarea sa-si pastreze igiena. Astfel ca, bacteriile pe care le poate contacta de pe hoiturile pe care le consuma sunt eliminate prin expunerea directa a pielii la soare.

Vulturii rege sunt pasari mai putin gregare, preferand sa formeze grupuri de maxim trei indivizi. De obicei coabiteaza in pereche. Se hranesc, de asemenea, in perechi formate dintr-un exemplar adult si progenitura acestuia, pentru a putea sa domine cu usurinta speciile de vulturi mai mici. Cautarea hranei se face de la altitudini mari.

Femelele depun un singur ou, in scorburile copacilor, la o inaltime apreciabila fata de pamant, fara sa-si construiasca un cuib propriu-zis. Dupa 53-58 de zile, timp in care ambii parinti clocesc cu randul, din ou iese un puisor, acoperit cu puf alb. Acesta poate zbura dupa trei luni, dar ramane dependent de cei doi adulti pe o perioada de alte cateva luni.







Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate