Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Animale pasari


Index » familie » Animale pasari
Veverita verde


Veverita verde


Veverita verde

Face parte din animale vertebrate animale agatatoare.

Ciocanitoarea verde este una din cele mai mari si mai frumoase ciocanitori din Europa este locuitorul timid al padurilor intinse.Cu ciocul puternic face gauri in trunchiul moale al copacilor.

Reproducerea

Iarna masculii si femelele se hranesc si se odihnesc separate, dar tot timpul locuiesc impreuna. Primavara printer copacii batranii emit tipete sonore si se cauta unul pe altul. Uneori isi aleg pentru clocit scorbura de odihna a unuia dintre ei daca nu , atunci perechea are nevoie de 10-30 de zile pentru a scobii o noua scorbura intr-un trunchi de arbore. Indata cuibul este gata , iar femela depune 5-7 oua mici albe , pe fundul necaptusit al scorburei.

Habitat

Ciocanitoarea verde indrageste padurile de foioase cu arbori batrani , in trunchiul carora isi poate sapa o scorbura pentru cuibarit. O mai gasim in pajistile insorite cu iarba inalta , de unde isi procura hrana , intalnim aceasta pasare colorata , aproape oriunde se afla paduri de foioase inconjurate de fanete.Alimentatia si modul de hranire

Meniul ciocanitoarei verzi nu este prea variat. Consuma cu o pofta uriasa furnici zilnic aproximativ 2000 de furnici. Plecata la vanatoare ciocanitoarea se coboara pe pajiste si incepe sa caute sarguincioasa musroaie. Daca gaseste vreunul il curate de iarba si sapa o gaura de aproximativ 8 cm. desi furnicile sunt hrana sa favorita , consuma aproape orice alte insecte.

Ciocanitoarele manaca si fructe si seminte , pe care uneori le proruca intr-un mod surprinzantor. Ciocanitoarea mare largeste cu loviturii puternice de cioc , crapaturile naturale ale scoartei de copac , in care introduce conurile de brad pentru a putea scoate din ele semintele delicioase sh hranitoare.

Cand pamantul este acoperit de zapada ciocanitoarea isi sapa drum prin ea pentru a-si cauta hrana.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate