Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Animale pasari


Index » familie » Animale pasari
GEOCHELONE NIGRITA (Broasca testoasa de Galapagos)


GEOCHELONE NIGRITA (Broasca testoasa de Galapagos)


GEOCHELONE  NIGRITA (Broasca testoasa de Galapagos)

Clasa: Saurapsida

Ordin: Testudines

Subordin: Cryptodira

Genul: Geochelone

Este cea mai mare broasca testosa existenta, traieste in 7 insule din arhipelagul Galapagos. Adultul cantareste pana la 300 kg si are inaltimea de aproape 1,2 m. Traiesc foarte mult ajungand chiar pana la 150 de ani, dar numarul speciilor a scazut datorita vanatului, momentan mai exista 10 din 12 subspecii.

Broasca testoasa are corpul acoperit cu o carapace foarte mare din os. Cand sunt amenintate isi retrag picioarele, gatul si capul in carapace. Sunt reptile care se misca incet parcurgand 0,3 km/ora. In sezonul umed broastele testoase migreaza pe pante muntoase joase pentru a se hrani cu iarba, iar in sezonul uscat se deplaseaza pe pajistile alpine. Aceste reptile au sange rece, sunt active 8-9 ore pe zi.Masculii au o coada lunga si o subcarapace mica si concava care faciliteaza imperecherea. Ei sunt mult mai mari decat femelele care au doar 181 kg.

Se hranesc cu frunze, fructe, cacatusi etc. .

Pentru ca absorb apa din vegetatie pot trai o perioada fara a consuma apa si mai bine de un an fara lichide datorita faptului ca au capacitatea de a transforma grasimile din corp in apa.

Reproducerea: Se imperecheaza in orice moment dar de preferat intre lunile ianuarie-august. Dupa imperechere femela se deplaseaza cativa km ca sa ajunga intr-o zona nisipoasa in care sa isi sape cuibul. Puii ies din cuib dupa 140 de zile si au o greutate de 80 gr si 6 cm inaltime.

Aceasta specie de broasca testoasa este protejata prin lege si se gaseste doar in arhipelagul Galapagos.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate