Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Psihologie


Index » educatie » Psihologie
Particularitatile consilierii la distanta


Particularitatile consilierii la distanta


Particularitatile consilierii la distanta

In ultimii ani, consilierea la distanta a castigat un loc bine definit in sfera consilierii.

Consilierea prin telefon este un serviciu prin care un consilier specializat lucreaza cu clientii prin telefon, pentru a le premite clientilor sa-si exploreze starea, problemele sau crizele personale intr-o singura sesiune sau intr-o relatie terapeutica pe termen lung sau continuu.

Consilierea prin telefon are avantajul ca poate fi folosita si de catre persoanele timide, cele care se limiteaza la a trai doar in casa lor, cele care locuiesc la distanta sau cele care din diverse motive nu vor sa mearga la cabinet.

Aceasta consiliere inlatura inhibitiile inerente cererii ajutorului si mai are avantajul ca poate fi incheiata brusc, atunci cand clientul simte ca nu mai doreste sa continue sedinta.

Dezavantajele sunt:

"medierea" comunicarii prin mecanisme tehnice, deci impersonale;

reducerea elementelor de feed-back pe parcusul comunicarii,imposibilitatea de a observa clientul si conduita acestuia (contact vizual, postura etc.);

registrul de elemente paraverbale (ton, ritm, accent etc.) poate fi ingustat de elementele tehnice neperformante;

dificultatea de a asigura deplina confindentialitate a comunicarii cu clientul,din cauza interceptarii de catre o a treia persoana.

Consilierea la distanta nu este fundamental diferita de cea obisnuiti, doar ca este in anumite privinte limitata. Un consilier la distanta are nevoie de aceleasi abilitati generale de consiliere si altele specifice pe langa acestea. Pentru aceasta consiliere este necesar un bun control al vocii, o voce placuta si expresiva, iar pentru cea prin internet este nevoie de bune abilitati de cominucare scrisa.

In linii mari, consilerea la distanta urmeaza aceeasi pasi ca si o consiliere obisnuita:

stabilirea contactului;

stabilirea scopului solicitantului consilierii;

clarificarea problemei;

analiza eventualelor posibilitati de rezolvare a problemei;

incheierea sedintei si programarea urmatoarei sedinte.

Consilierea la distanta poate fi o alternativa de consiliere pentru situatiile de urgeta, pentru probleme care nu necesita un procedeu de analiza laborios, pentru cei foarte timizi sau cei ce nu au timp sa se deplaseze la cabinet.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate