Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Matematica


Index » educatie » Matematica
Notiunea de functie


Notiunea de functie


Notiunea de functie.

Definitie: Fie A si B doua multimi nevide. Spunem ca am definit o functie pe multimea A cu valori in B daca printr-un procedeu oarecare (relatie) facem ca fiecarui element x  A sa-i corespunda un singur element y  B.

Notatie: O functie definita pe A cu valori in B se noteaza f : A  B (citim "f definita pe A cu valori in B"). Uneori o functie se noteaza simbolic A  B, x  y = f(x) (citim: "f de x"), unde y este imaginea elementului x din A prin functia f sau valoarea functiei f in x. Elementul x se numeste argument al functiei sau variabila independenta.

Multimea A se numeste domeniul de definitie a functiei f iar B se numeste multimea in care functia ia valori sau codomeniul functiei f.

Daca f este o functie de la A la B, atunci se mai spune ca f este o aplicatie de la A la B.De obicei functiile se noteaza cu litere mici f, g, h, . iar multimea tuturor functiilor definite pe multimea A cu valori    in multimea B se noteaza cu F(A, B).   

In concluzie o corecta definire a unei functii presupune existenta a trei elemente:

A= domeniul de definitie al functiei

B= codomeniul functiei

f= legea de corespondenta ce leaga cele doua multimi.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate