Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Istorie


Index » educatie » Istorie
DRUMETII PRIN MUNTII PIND - GRECIA


DRUMETII PRIN MUNTII PIND - GRECIA


DRUMETII PRIN MUNTII PIND - GRECIA

Un traseu montan trece prin diferite habitate ecologice, legand cateva dintre cele mai frumoase sate din aceasta regiune de nord-vest.

Zone vaste de salbaticie, un peisaj variat si o retea complexa de poteci fac ca aceasta regiune sa fie cautata de iubitorii de drumetii. Nordul Muntilor Pind ofera multe rute atractive, de la calatoriile de mai multe zile pana la diverse drumetii de o zi printre dealuri si paduri. Vizitatorii ce se bazeaza in calatoriile lor pe un mijloc de transport vor considera plimbarea prin satele traditionale ale acestei regiuni foarte atractiva.Desi sistemul local de trasee este extins, nu este in mod uniform intretinut si marcat. Deci e nevoie de o harta buna, un compas, un ghid specializat (Vezi postfata, pagina 374), un bun simt al orientarii, abilitatea de a cerc informatii si de a le verifica de la sateni si ciobani si un bun simt al umorului. Vremea de aici se schimba rapid fara prea multe avertismente, deci aveti nevoie de o haina de ploaie si un cort si acesta din urma mai ales pentru ca locurile de cazare se ocupa repede. Drumetii ce pornesc in calatorie pe mai multe zile ar trebui sa se aprovizioneze cu hrana in loannina, deoarece stocurile magazinelor din aceste sate sunt destul de limitate.

Dar mai exista rute care pornesc si se termina in satul Papingo, unde exista destule locuri de cazare (desi cam piperate la pret), taverne si un serviciu regulat de transport cu autobuzul (dar nu zilnic). Exista insa dezavantajul ca este cel mai populat itinerar.

Mikro Papingo - cabana Astraka

Acest refugiu montan (vizibil de pe Megalo Papingo) e deschis din mai pana in octombrie; o ruta de 3-3,5 ore, cu surse de apa la intervale regulate, un urcus de 900 de metri. Puteti face o scurta plimbare de la Astraka pana la Dhrakolimni, un lac alpin la o altitudine de 2050 metri la N-V de varful Gamila, de 2497 m. E un loc ideal pentru a admira peisajul si pentru picnicuri. Totul iti ia o ora; puteti innopta in acest refugiu sau sa campati in partea sudica a Lacului Xiroloutsa.

Cabana Astraka/Xiroloutsa-Tsepelovo

O drumetie de o zi intre Astraka si Gamila prin pajistile alpine, la capatul trecatorii Megas Lakkos si in final coborasul; o coborare abrupta care iti poate lua 5-7 ore. Apa e deficitara, asa ca pregatiti-va din timp. Puteti innopta la Tsepelovo (cinci hoteluri si cateva mici hanuri, dar trebuie sa faci rezervari in timpul lunilor iulie-august).

Tsepelovo-KipiRecent refacutul traseu direct Kipi - Tsepelovo coboara spre S din Tsepelovo, traverseaza defileul Vikakis, trecand peste un pod vechi, apoi o ia pe langa malul sudic. Kipi (4,5 ore) are doua hanuri; daca sunt ocupate, continuati pe cararea spre nord inca 45 de minute spre Koukouli, iar de acolo putin pe drumul catre Kapcsovo, unde puteti gasi un han care marcheaza inceputul unui kalderimi serpuit catre Vradheto, de asemenea are un drum de acces catre trecatoarea Vikos.

KipiKapesovo - Vitsa - Monodhendhri

Din Kipi exista o ruta marcata ce patrunde in capatul superior al trecatorii Vikos, traversand-o pe podul Mitsiou si urcand un kalderimi cu scari catre Vitsa (2 ore), unde sunt trei hanuri si o taverna de seara. De asemenea exista si o poteca, care reprezinta o scurtatura a drumului spre Monodhendhri (un urcus de trei sute de metri de Kipi, cu o durata de trei ore), cu cateva hanuri si doua taverne.

Monodhendhri - Papingo prin trecatoarea Vikos

Un kalderimi bine refacut si marcat va duce spre albia de obicei uscata a Vikos-ului (45 min.). O poteca destul de obositoare marcata ca ruta O3 reuseste sa treaca canionul pe partea lui dreapta dupa primele cateva minute. La intersectia trecatorii Vikos cu canionul lui Megas Lakkos (2 ore si jumatate, cel mai bun loc pentru a lua pranzul) exista un izvor cu apa potabila (pe care nu te poti baza dupa luna august). Continuati prin padurea deasa, apoi va aparea o pasune deschisa, inainte de a ajunge la izvoarele raului Voidhomatis (4 ore si jumatate de la Monodhendhri). O poteca pavata duce spre satul Vitsiko (Vikos); la 45 de minute este un han; ruta O3 traverseaza raul, urca muntele ajungand la Mikro Papingo in doua ore, rezultand un total de 6 ore si 30 minute.


Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate