Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Istorie


Index » educatie » Istorie
UN TEZAUR NATIONAL - GRECIA


UN TEZAUR NATIONAL - GRECIA
UN TEZAUR NATIONAL - GRECIA

Muzeul National de Arheologie din Atena este un depozit de arta minunata si de vestigii ce au impodobit Grecia antica.

O plimbare prin camerele Muzeului National de Arheologie iti ofera un studiu de arta greceasca pe care nu-l gasesti in nici un alt loc din lume. Unii oameni sunt intimidati de aparenta marime a colectiei, dar poti petrece doar o ora si sa fii multumit de lucrurile pe care le-ai vazut sau sa petreci cateva zile intr-un studiu detaliat.

Cel mai simplu mod de a vizita muzeul este sa mergi direct in Camera 4 (chiar in fata intrarii) ce contine materiale din perioada Micenc (1600-1100 i.Hr.). Camera 5, in stanga camerei Micene, contine descoperiri preistorice, camera 6, la dreapta, descoperiri din perioada Cicladica, majoritatea datand din anii 3000-2000 i.Hr. Dupa vizitarea acestei camere, daca va intoarceti spre intrare si patrundeti in camera 7, spre dreapta, cum priviti intrarea principala a muzeului, puteti incepe sa vizitati camerele ce inconjoara Camera Miceniana, ce contin mostre ale sculpturii antice grecesti din Perioada Arhaica (700-480 i.Hr.), Clasica (480-338 i.Hr.), Elenistica (338-146 i.Hr.) si pana la Perioada Romana (146 i.Hr.-330 d.Hr.).
Al doilea etaj cuprinde ceramica antica greceasca din perioada anilor 900-300 i.Hr. si, pe de o parte, cea mai importanta camera cu extraordinarele fresce Minoan de pe insula Tera.

Imaginea din capatul acestei coloane este din bronz, reprezentand Calul si Jocheul din Artemisum (secolul al II-lea i.Hr.).

MINUNATE FRESCE

La mijlocul mileniului al II-lea i.Hr., Insula Cicladica Tera (sau Santorin) era foarte influentata, chiar condusa, de civilizatia Minoan din Creta. O asezare Minoan din Akrotiri, in Tera, datand din cca. 1600 i.Hr., a fost descoperita de Spyridon Marinatos intre anii 1967-1974. Cele mai frumoase descoperiri sunt frescele pastrate la etajul al doilea al Muzeului National de Arhitectura. Prin 1500 i.Hr., vulcanul din Tera a erupt, intreaga asezare Akrotiri, inclusiv cladirile ce aveau trei etaje, au fost pastrate sub cenusa vulcanica. Sapaturile au inceput in anul 1967. Frescele decorau peretii interiori ai caselor. Majoritatea dintre ele prezinta scene zilnice, cum ar fi: un pescar gol ce-si duce acasa prada, doamne elegante gratioase, antilope si doi baieti boxand, prezentati mai sus. Pe langa acestea mai exista insa si o fresca detaliata, de sase metri (19 picioare), prezentand o campanie navala.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate