Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Informatica


Index » educatie » Informatica
Parcarea automata a capetelor


Parcarea automata a capetelor
Parcarea automata a capetelor

La scoaterea de sub tensiune a unitatii de hard disc capetele "aterizeaza" pe discuri. Unitatea este proiectata sa reziste la aceste "aterizari" urmate apoi de "decolari" la repunerea sub tensiune, dar este preferabil ca aceste "aterizari" si "decolari" sa aiba loc in zone in care nu este stocata informatie utila, pentru a nu o altera.

In cazul in care unitatea de hard-disc este dotata cu un mecanism de antrenare a capetelor cu bobina si magnet permanent are loc intotdeauna parcarea automata a capetelor, deoarece deplasarea capetelor intre 2 cilindri se face pe baza fortei magnetice iar in lipsa alimentarii capetele sunt "atrase la baza" datorita existentei unui resort ce le atrage in pozitia de parcare. In timpul deplasarii spre zona de parcare este adevarat ca pot fi mai multe "salturi" ale capetelor pe suprafata hard discurilor, deci problema nu este eliminata total. In cazul utilizarii mecanismelor cu motor pas cu pas, aceasta parcare automata apare foarte rar.
Astazi, majoritatea unitatilor de hard disc pozitioneaza capetele intr-o zona fara informatie inregistrata, numita zona de aterizare, inainte ca viteza discurilor sa scada atat de mult incat capetele sa "aterizeze". De asemenea si unitatile care nu isi parcheaza automat capetele pot utiliza lansarea manuala a unui program inainte de scoaterea sistemului de sub tensiune pentru a parca capetele in zona de parcare (a nu se uita faptul ca aceste programe nu pot fi lansate la o cadere brusca de tensiune).
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate