Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Informatica


Index » educatie » Informatica
PROIECT SBMM: Sistem de reglare a orientarii unui sistem de jaluzele verticale


PROIECT SBMM: Sistem de reglare a orientarii unui sistem de jaluzele verticale


PROIECT SBMM:

Sistem de reglare a orientarii unui sistem de jaluzele verticaleSchema ansamblului este prezentata in figura:

Ansamblul este format dintr-un suport dur, care trebuie sa fie mobil pentru a se putea misca in functie de lumina primita, un motor pas cu pas care comanda miscarea suportului dur in functie de comenzile primite de la microcontroler, si microcontrolerul care coordoneaza intregul proces.

In partea superioara a suportului dur se afla montati 3 senzori de lumina. In functie de acesti senzori, microcontrolerul poate dirija miscarea suportului, astfel incat sa urmareasca mereu cea mai puternica lumina. Modul de lucru este urmatorul : se afla pe care dintre cei 2 senzori laterali se afla cea mai puternica sursa de lumina, iar in functie de aceasta informatie se va roti suportul in directia dorita, pana cand pe senzorul din mijloc va fi cea mai mare cantitate de lumina iar pe cei 2 senzori vor fi cantitati egale de lumina. Acest fapt semnifica faptul ca suportul se afla intr-o pozitie perpendiculara pe sursa de lumina. Cantitatea de lumina este data de tensiunea electrica generata de senzori, care este convertita analog numeric pentru a putea fi interpretata de controler.

De asemenea, intr-o prima faza, suportul trebuie adus la o pozitie de pornire, indiferent de pozitia sa initiala. Acest lucru este realizat prin pendulari succesive intr-o directie sau alta, marind constant pasul de pendulare, pana cand se ajunge la starea de pornire, stare furnizata de un senzor Hall amplasat in partea inferioara a suportului. Senzorul este logic, el stabilind daca suportul a ajuns in pozitia de pornire.

Suportul este rotit prin intermediul unui motor pas cu pas, legat printr-o curea de transmisie de suport. Acest motor este comendat de microcontroler. Comanda se realizeaza prin intermediul porturilor de iesire al controlerului, prin 4 biti care iau consecutiv valoarea logica 1, dupa un delay precizat.

Placa cu microcontrolerul reprezinta unitatea de comanda a ansamblului, aici stabilindu-se valorile senzorilor, precum si generarea comenzilor catre motor pentru efectuarea pendularilor.

COD :

#include <reg552.h>

#include '....libap_lib.h'

#define    BUF_DIM 17

#define    STANGA 1

#define    DREAPTA 0

unsigned char text[] = 'HAL= ';

unsigned char Buffer[ BUF_DIM ] = ' ';
void HallCenter()

if (dir == DREAPTA)

else

ADC_Value = inp_ReadPort();

Hall=ADC_Value&254;

lcd_Write( 2, text );

}

void main(void)

else

adc_ReadInput( 0x03, & C );

ToASCIIC( C );

}

}

// end

Organigrama :Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate