Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sistemeBiologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Informatica


Index » educatie » Informatica
» Lucrare de atestat Matematica – Informatica intensiv - Mitologia Greaca


Lucrare de atestat Matematica – Informatica intensiv - Mitologia Greaca
MINISTERUL EDUCATIEI CERCETARII SI TINERETULUI

Liceul „Grigore Moisil”  Timisoara

Lucrare de atestat

Matematica – Informatica intensiv
Mitologia Greaca

Cuprins

De ce am ales acest subiect ?

De ce sa explorezi acest site ?

Cel mai greu a fost inceputul!

Pas cu pas: a) Structura site-ului

b) Designul

c) Programe folosite

d) Paginile finale

e) Galeria foto

Programe folosite

Surse de inspiratie

De ce am ales acest subiect ?

Am ales aceasta tema fiind pasionata de istorie, si in special de mitologia greaca, pe care o gasesc fascinanta datorita complexitatii acestuia si

invataturilor curente si astazi, pe care le putem culege dintr-o istorisire antica.

Istoria este stiinta care studiaza trecutul omenirii din cele mai vechi timpuri pana in prezent. Ea se bazeaza pe dovezi (izvoare istorice). Termenul istorie provine din grecescul historia (o inregistrare a cautarilor cuiva).

Mitologia greaca cuprinde o colectie de mituri care provin din Grecia antica. Aceste povestiri, familiare tuturor grecilor antici, formau fundamentele ritualurilor lor si erau o reprezentare a lumii, cel putin pana la Pitagora. Aceasta este una dintre mitologiile cele mai temeinic prelucrate poetic.

Eu am realizat acest site cu multa placere si sper sa fiti incantati de rezultat.Aceasta lucrare are in primul rand un scop educativ si informational. Cei pasionati de aceasta tema pot gasi aici multe informatii noi si isi pot imbogati cunostiintele.

De ce sa explorezi acest site ?

Aceasta lucrare are in primul rand un scop informational. Cei pasionati de aceasta tema pot gasi aici multe informatii noi si isi pot imbogati cunostiintele.

Lucrarea poate fi utilizata si ca o pagina pe internet care sa ajute oamenii care vor sa alfe lucruri noi despre mitologia greceasca.

Internetul avand o viteza atat de mare de dezvoltare, putem vedea, auzi si contribui la sprijinul de la distanta a oamenilor care au aceleasi scopuri, aceleasi interese, pasiuni, comunicarea fiind doar o simpla formalitate in aceste zile.

De aceea, prin publicarea acestui site pe Internet, informatia poate fi accesibila oricui, oricand, avand in vedere faptul ca timpul petrecut de tineri pe Internet este tot mai mare.

In site veti putea gasi numeroase informatii legate despre divinitatile lumii antice grecesti, care sunt acestia, ce simbolizeaza fiecare, cum a aparut acesta si nu in ultimu rand informatii despre eroi antichitatii.

Cel mai greu a fost inceputul!

Dupa ce am ales tema, am trecut la culegerea informatiilor. Pe Internet, in limba romana, nu am gasit prea multe. Corectarea textului si traducerea lui din limba engleza, dar, astfel, avand posibilitatea sa citesc toate informatiile, mi-am imbogatit cunostiintele in legatura cu propria-mi pasiune.

Bucuria a venit la cautarea pozelor. Deoarece nu mai eram constrans de limba, am putut sa aleg cele mai potrivite imagini, pe care le-am editat, dupa caz cu Adobe Photoshop sau PhotoScape.

Siteul a fost realizat in programul Adobe Dreamweaver, Microsoft Frontpage, dar si Notepad pentru cod acesta fiind probabil cel mai utilizat pentru creearea paginilor web. Lucrasem cu el inainte, dar trecerea timpului si-a spus cuvantul, iar cum se spune ca “repetitia este mama invataturii”, am inceput din nou sa ma joc cu limbajele de programare si design-ul paginii.

Designul site-ului a fost cel mai dificil pentru mine, am incercat vreo 6 variante pana sa ajung la cea finala,nu eram multumita de nici una, insa odata ce am ales designul final, totul a mers mult mai repede.

Structurarea site-ului a fost un pic dificila, datorita complexitatii mitologie grecesti, care are multe ramuri, si si mai multe informatii, Dupa mult brainstorming am ajuns la o varianta finala de organizare a datelor foarte eficienta.

Folosind tabele ca schelet al paginii, acestea mi-au oferit un mod usor de a realiza ceea ce imi doresc.

A fost nevoie de multa munca pentru realizarea, dar eu sunt multumit de rezultate si sper ca va fi de folos.

Structura site – ului

Proiectul este alcatuit din in jur de 100 de pagini care contin text si poze. Am incercat sa le imbin armonios, pentru ca informatia sa fie inteleasa si retinuta cat mai usor.Am incercat sa realizez o pagina care sa poata fi asezata alaturi de celelalte pagini web pe internet in orice moment.

Navigarea constituie un element foarte important in structura unui site. Chiar de la acest lucru am pornit in realizarea lucrarii mele. Pe fiecare pagina din site exista un link catre pagina principala, pe care il veti gasi sub denumirea de „Home”. Astfel, puteti ajunge comod pe prima pagina oricand.

Navigarea se face pe doua nivele. Primul este alcatuit din paginile din meniul principal.

Unele pagini prezinta legaturi catre alte pagini din site, conectate prin niste linkuri mai speciale sub forma virgulei sau a punctului. Daca informatia despre un anumit topic nu s-a terminat, vei gasi ca link o virgula care sa te duca la pagina urmatoare, altfel un punct care sa te aduca inapoi la pagina principala a subiectului respectiv.

Linkurile sunt un element esential si sunt folosite pretutindeni. Butoanele folosesc linkuri pentru a face legatura intre pagini. Legaturile sunt realizate prin butoane, fie text sau imagini, iar acestea duc catre o informatie, o sectiune, un capitol sau chiar catre un alt site.

Mai jos aveti prezentate butoanele de tip meniu, si cum se schimba acestea.

Designul paginilor

Designul paginii a fost cel mai greu de ales pentru mine. Am incercat vreo 5 variante pana sa ajung la cea finala. Intr-un final, paginile acestea sunt facute ca fin poze cu programul Photoscape.

Photoscape este un program simplu de ediatare foto ce va permite sa reparati si sa editati imagini. Editorul de fotografii redimensioneaza, corecteaza luminozitatea si culorile, balansul de alb, adauga rame interesante si text, deseneaza, aplica filter imaginilor si inlatura ochii rosii.

Fiecare pagina contine un titlu, un articol, o poza sau 2, si un link catre alta pagina, si respectiv un background de forma unui papirus . Aceasta fiind navigarea secundara a site-ului.

Programele folosite

Adobe Dreamweaver CS4 - produs pentru dezvoltarea profesionala a celor doua site-ul, carduri de afaceri sau de afaceri ogrobnyh portals.Adobe Dreamweaver CS4 este produsul software cel mai functionale si de incredere, care cu usurinta permite dezvoltatorilor sa proiecteze si sa dinimichnye pagini web statice, sotrudichaya uscat cu tehnologii avansate ca XML, Javascript, PHP, Adobe ColdFusion, ASP si ASP. NET etc.

Scriere in limbaj html

 

Meniu de inserare dreamweaver

 


Link creat pe imagine

 

Designul paginii

 

Principalul program pentru realizarea paginii web (alaturarea materialelor si scrierea codurilor).

Microsoft FrontPage este un editor HTML profesional pentru design-ul, codarea si dezvoltarea de siteuri web, pagini web cat si pentru aplicatii web. Fie ca se doreste controlul total asupra codului HTML prin scrierea „de mana” a acestuia, fie ca se doreste utilizarea unui mediu de editare vizual, FrontPage ofera uneltele necesare, imbunatatind de asemenea experienta web.

Facilitatile vizuale din FrontPage permit crearea de pagini web fara scrierea nici unui rand de cod. Se pot vizualiza toate elementele site-ului si se pot trage (drag and drop) direct in document. De asemenea, in document se pot importa si edita imagini direct in document.

Paginile finale

Proiectul este alcatuit din in jur de 100 de pagini care contin text si poze. Am incercat sa le imbin armonios, pentru ca informatia sa fie inteleasa si retinuta cat mai usor. Am incercat sa realizez o pagina care sa poata fi asezata alaturi de celelalte pagini web pe internet in orice moment.

Deoarece informatia era diversificata si bogata am structurat siteul in mai multe rubrici.

Meniul principal

 

Link care te duce la pagina urmatoare, daca e cazul

 

 

Link catre alt subiect, care are o anumita corespondenta cu cel prezent

 

backgroundul

 


Galeria foto

Pentre crearea unei galerii flas am folosit programul Slide roll

SLIDE Roll-up display va permite schimbarea foarte usoara a panoului grafic prin simpla culisare pe partea laterala a casetei. Aceasta functie suplimentara impreuna cu design-ul deosebit imprumut de la gama STILO fac din SLIDE Roll-up display complet.

Rounded Rectangle: Selectarea layout-ului dorit, pentru site. Si adaugarea de poze. Rounded Rectangle: Preview final, inainte de salvare


   

Rounded Rectangle: Variante finala


Programe Folosite

Microsoft Notepad – editarea rapida a micilor erori intampinate

Microsoft Word Xp – principalul editor de texte

Microsoft Frontpage

Microsoft Paint

Adobe Photoshop 7 – program pentru editarea imaginilor

Slideroll – pentru creearea galerie foto

PhotoScape – program pentru editarea imaginilor

Mozilla Firefox – principalul browser

Adobe Dreamweaver cs4 – principalul program pentru

realizarea paginii web (alaturarea

materialelor si scrierea codurilor)

Bibliografie

https://ro.wikipedia.org/wiki/Mitologie_greaca

https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_mythology

https://www.scribd.com/doc/20422712/Zei-Olimpieni

https://www.clopotel.ro/enciclopedia/Creaturi_Medusa-899.html

https://www.miturilegrecesti.com/index

https://www.deviantart.com/

https://www.imdb.com/

https://grecia.travelon.ro/curiozitati/zeii-greci/
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate