Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Informatica


Index » educatie » Informatica
GRAFICA 3D - Character Setup


GRAFICA 3D - Character Setup
GRAFICA 3D - Character Setup

Prin character setup se intelege pregatirea obiectelor pentru animatie. Elementul fundamental care sta la baza acestei tehnici il reprezinta structura de "schelet" cu toate elementele specifice ("oase"," incheieturi").

Scheletul este folosit pentru a simula structura unui om sau animal, astfel incat animatia sa fie cat mai naturala. Cand animam un obiect (un om) de fapt animam scheletul care influnteaza suprafata.


Odata creat scheletul se poate aplica pe forma dorita si astfel acea forma este pregatita pentru
animatie

Constructia unui schelet poate diferi in functie de obiectul vizat (om, animal, robot, etc). Construim schelet prin unirea mai multor incheieturi, Maya creand automat "oasele" dintre incheieturi. Acest lucru se realizeaza cu Joint Tool astfel: se plaseaza in scena un joint printr-un click de mouse, urmand sa plasam atatea joint-uri cate avem nevoie.


Principiul de binduire Prin binduire intelegem atasarea scheletului complet, modelului care urmeaza a fi animat.


Acest lucru permite miscarea diferitelor parti ale corpului cu ajutorul incheieturilor. Plasarea incheieturilor se face in mod logic si se vor pozitiona in relatie cu un schelet real.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate