Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Geografie


Index » educatie » Geografie
» Mediul padurilor de conifere (taiga)


Mediul padurilor de conifere (taiga)


Mediul padurilor de conifere (taiga)

Clima temperat rece este de tranzitie spre regiunile polare si se extinde intre 50 si 70 latitudine, in nordul Canadei, nord-estul Europei si in nordul Asiei, in extremitatile polare de convergenta. Iarna este anotimpul dominant si se inregistreaza geruri puternice, cu temperaturi minime care au ajuns la -71,10 C in Siberia.

   

Vara este scurta, iar temperatura medie a lunii celei mai calde nu depaseste 100 C, ceea ce nu permite solului sa se dezghete decat la suprafata.

Aici, solul este inghetat in adanc (permafrost), dezghetul atingand vara numai o patura superficiala, favorizand formarea mlastinilor, la care contribuie si revarsarea cursurilor de apa.Vegetatia reprezentata prin taiga este dominata de paduri de rasinoase (molid, pin, brad), caracteristica emisferei bore­ale (Europa, Asia, America de Nord), cuprinsa intre padurea de fo­ioase, in sud, si tundra, in nord. Constituie cel mai mare fond fores­tier al planetei.

Fauna taigalei cuprinde animalele cu blana pretioasa (hermelina, zibelina, vulpea).

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate