Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Didactica


Index » educatie » Didactica
TACTICI SI METODE IN CADRUL INTERVENTIEI LENT-METODICE


TACTICI SI METODE IN CADRUL INTERVENTIEI LENT-METODICE


TACTICI SI METODE IN CADRUL INTERVENTIEI LENT-METODICE

Tacticile ce se subscriu acestei ramuri ale interventiei se defines, ca si in cazul si tacticilor dinamice, in douo categorii dictate in special de gradul de alerta a inamicului.

"Curatarea" lent -metodica agresiva versus "curatarea" lent-metodica silentioasa.Tacticile de "curatare" lent-metodice aggressive pot fi definite ca "maturari" si securizari a terenului inamic avand ca scop neutralizarea sau punerea in incapacitate de lupta a persoanelor ostile accezand astfel controlul locatiei respective.

Factori ce conditioneaza aplicarea acestui tip de tactica:

-necunoasterea adecvata a terenului.;

-existenta unei forte inamice alerta(anularea elementului surpriza) si determinata sa reziste;

-existenta ocupantilor noncombatanti sau numarul si puterea de foc a fortelor inamice sa nu justifice pagubele materiale provocate de folosirea altor tehnici de curatare.

-numarul relative mic de luptatori raportat la dimensiunile locatiei ce urmeaza a fi securizate.

Tactica de "curatare"lent metodice aggressive implica un grad de pericol foarte ridicat pentru membrii echipei dat find faptul ca inamicul este alert si determinat sa isi pastreze pozitia.Din acest motiv luptatorii trebuie sa fie foarte bine protejati balistic si sa foloseasca in cel mai eficent mod orice element al terenului care ar putea oferii protective adecvata acelei situatii.

Fundamente ale tacticilor "curatarii" lent-metodice agresive.

Fundamente ce trebuiesc urmate atat pe timpul deplasarii catre obiectiv,securizarii acestuia dar si dupa ce echipa tactica a intrat in controlul locatiei sunt.

-foloseste tehnici de apropiere si "maturare" ce permit exploatarea eficenta a tuturor elementelor ce ofera protective balistica.

-fiecare luptator este echipat cu piese de protectie balistica individuala adecvata situatiei ce urmeaza a fi gestionata precum si cu scuturi antiglont necesare cresterii nivelului de siguranta al acestora.

-foloseste ajutoare tactice neletale pentru a dezorienta inamicul si a-i limita capacitatea de lupta

-"curata" sistematic locatia si asigura terenul castigat.

-exploateaza elementele balistice oferite de locatie ce permit o asigurare de 360 de grade a echipei.

-raporteaza daca inamicii loviti sunt morti sau raniti.Dezarmeaza, separa si acorda primele masuri de ajutor a ranitilor.Controleaza in amanuntime inamicii loviti si persoanele necombatante.

-trateaza toate persoanele aflate ina locatie ca potentiali inamici.

-creeaza un singur punct,daca situatia permite, pentru asigurarea inamicilor loviti sau capturati pentru a putea folosi un numar cat mai redus de luptatori pentru paza acestora.

-marcheaza incaperile ca find securizate folosind un semnal simplu si usor de identificat in concordanta cu modul de operare al unitatii din care face parte echipa tactica.

-mentine securitatea terenului castigat si fii pregatit sa reactionezi la orice alt posibil contact inamic. Asigurarea echipei se face permanent la 360 de grade.

Consideratii pentru tacticile de "curatare" lent-metodice agressive.

Echipa trebuie sa inainteze sistematic ocupand pozitii prestabilite care sa ofere o buna protective balistica si linie de foc neobstructionata.

Castigarea terenului se face din aproape in aproape luptatorii determinand care este urmatoarea pozitie ce poate fi exploatata din punct de vedere ballistic si daca ofera un bun sector de foc.

a)     Cunoaterea adecvata de catre luptatori a propietatilor balisticeale materialelor din care este confectionata locatia.

Identificarea elementelor de amenajare interioara (piese de mobilier,coloane,pereti interior etc.) ce pot oferii protectie impotriva armelor de foc.

b)Deplasarile se vor face folosind tehnici tip senila si vor fi scurte si rapide.

Se va deplasa un nr cat mai mic de de luptatori pentru castigarea unei noi pozitii pentru a limita eventualele pierderi. Comandantul echipei va determina daca numarul luptatorilor trebuie suplimentat in functie de situatie.

c)Pentru reusita acestui tip de"curatare" echipa trebuie sa fie omogena,foarte bine antrenata,luptatorii sa isi cunoasca aria de responsabilitate (zona ce o au de asigurat) si sa existe o foarte buna comunicare intre acestia.

Comparate cu tacticile de "curatare" lent-metodice agresive cele de "curatare" lent-metodice silentioase pot fi descries ca recunoasteri a terenului si dobandirea de pozitii strategice fara a pierde atuul factorului surpriza.

Ingeneral,tacticile din aceasta sfera genereaza conditiile proprice utilizarii "curatarii" de precizie.

Factori determinanti in folosirea tacticilor de "curatare" lent-metodice silentioase:

-existenta unor elemente natural sau artificial adecvate unei bune camuflari.

-existenta unei forte inamice nealerte.

Tacticile de "curatare" lent-metodice silentioase sunt cu precadere mai putin periculoase pentru echipa tactica fapt determinat de existent factorului surpriza(forta inamica nu are cunostinta de prezenta luptatorilor).O buna planificare a misiunii va permite membrilor echipei exploatarea propice a elementelor necesare camuflarii si silentiozitatii inaintarii avand ca rezultat pastrarea factorului mai sus mentionat.

Fundamente ale tacticilor "curatarii" lent-metodice silentioas.

Aceste fundamente trebuiesc urmate pe timpul deplasarii catre obiectiv dar si in momentele ocuparii pozitiilor necesare pentru asaltul acestuia.

-deplasare tactica si silentioasa exploatand in cel mai eficent mod elementele ce conspira prezenta echipei.

-cara doar minimul necesar de echipament pentru a nu limita mobilitatea echipei si pentru a oferi o silueta cat mai redusa.

-aduna informatii cu caracter determinant pentru reusita misiunii si raporteazale liderului echipei.

-soseste nedetectat pana la obiectiv si ocupa pozitii in ordinea stabilita pentru patrundere.

-pastreaza constant un grad ridicat de alerta.Trebuie sa fi pregatit sa reactionezi la orice posibil contact inamic.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate