Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Chimie


Index » educatie » Chimie
» Sisteme neconventionale


Sisteme neconventionale


Sisteme neconventionale

Eforturile depuse pentru fabricarea de surse de mare densitate au indepartat cercetatorii de sistemele conventionale. Studii teoretice au scos la iveala faptul ca limitarea in obtinerea de densitate de energie mare se datoreaza folosirii apei drept solvent. Apa nu se ma foloseste ca si solvent in pilele dotate cu anozi de metalele foarte active. Utilizarea unui solvent organic face posibila confectionarea anodului,dintr-un asemenea metal cu un potential reducator foarte mare. Asocierea acestor metale cu 0 sau a inui metal tranzitional duce la obtinerea unor surse electrochimice cu densitate electrochimice mult mai mari.

Acumulatorii de gen Li-CuCl2, avand dreptelectrolit o solutie de LiAlCl4 adsorbita in carbonat de propilena permite obtinerea unor cantitati de energie de ce putin 2 ori mai mare decat in acumulatoarele clasice. Aceste acumulatoare au avantajul ca pot functiona intr-un domeniu foarte mare de temperaturi-40 +70.

La alegerea diverselor parti constitutive cerinte:-in privinta anodului problemele nu sunt foarte complicate , Li fiind foarte bun in acest scop, insa datorita faptului ca este foarte activ chimice trebuie pastrat si prelucrat intru-un mediu inert.

-in ceea ce priveste electrodul si solventul,solvetul trebuie sa fie total inert fata de electroni. Inertia chimica a solventilot organici fata de Li este asigurata de absenta de h. conductibilitatea solutiei obtinute prin dizolvarea electronului.

Solventul trebuie sa dizolve usor si sa ionizeze cat mai complet electrolitul ai caror ioni transporta curentul in interiorul pilei. Ca solventi se folosescnitrametanul.

Printre sursele electrochimice neconventionale acumulatorul Zn-aer-fabricat deocamdata pe scara limitata ele constituie un rival al acumulatoarelor clasice. Folosirea acestui tip de acumulator cu randament superior celorlalti il face ca sa aiba o dizolcare viitoare importanta.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate