Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Biologie


Index » educatie » Biologie
ARCHAEA (Archaebacterii)


ARCHAEA (Archaebacterii)


ARCHAEA (Archaebacterii)

La nivel citologic, arhebacteriile sunt procariote. Constituie o linie de evolutie independenta. Sunt cele mai vechi forme de viata de pe Pamant.

Arhebacteriile au forma de coci, bacilli, spirili. Unele specii (Methanobacterium mobile) se deplaseaza cu ajutorul flagelilor. Ca si la eubacterii, la arhebacterii exista specii aerobe si anaerobe, heterotrofe si fototrofe.

Arhebacteriile au relatii filogenetice mai stranse cu eucariotele decat cu eubacteriile.

Arhebacteriile ocupa nise ecologice speciale, probabil asemanatoare cu cele care existau in atmosfera primitive, fundul apelor statatoare, marilor, oceanelor, medii termale, sulfuroase, rumenul (burduful) animalelor.

Regnul Archaea se imparte in 2 diviziuni: Crenarchaeota si Euryarchaeota.

Phylum Crenarchaeota

Pyrodictium occultum (Sulfolobales) - traieste in apele adanci ale marilor incalzite de vulcani. Pe cale anaeroba, reduce sulful la H2S. Punctul optim de crestere al acesteo specii este de 100 grade C.Sulfolobus acidocaldarius - foloseste energia eliberata prin oxidarea sulfului in prezenta oxigenului rezultand acid sulfuric. Traieste in ape sulfuroase calde.

Thermoplasma acidophilum (Thermoplasmales) este o specie care traieste in gramezile fumegande de carbune si in izvoarele fierbinti. Se dezvolta in conditii optime, la o temperatura de 59 grade C.

Phylum Euryarchaeota

Din grupul Euryarchaeotelor fac parte bacteriile metanogene si bacteriile halofile.

Metanobacteriile sunt microorganisme anaerobe care produc metan. Cele mai importante grupe de metanobacterii sunt: Methanobacterium, Methanospirillum, Methanosarcina, Methanococcus, Metylococcus.

Halobacteriile traiesc in lacuri sarate, mari sarate si chiar in sare uscata, aparand in saline. De exemplu, Halobacterium halobium necesita pentru crestere 12% NaCl.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate