Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» Utilizarea unui forum / blog propriu


Utilizarea unui forum / blog propriu


Utilizarea unui forum / blog propriu

Utilizarea unui forum sau/si blog de catre un magazin virtual ca si modalitate de promovare este una foarte noua. Cele doua tipuri de modalitati de promovare prezinta atat elemente comune cat si elemente de diferentiere. Atat forumul cat si blogul contribuie la crearea de continut, continut de calitate, care aduce la directionarea unui numar mai mare de vizitatori din partea motoarelor de cautare. Ambele medii pot fi folosite pentru afisarea de bannere sau reclame de orice alt tip.O diferenta majora constra insa in faptul ca, continutul blogului este redactat de personalul magazinului virtual, ei practic postand articole despre produse, noutati, comparatii intre bunuri etc pe cand continutul forumul este creat de vizitatori / utilizatori / clienti, el fiind doar moderat de angajatii magazinului virtual.

Magazinul virtual

Forum

Blog

www.emag.ro

www.librarie.net

www.domo.ro

www.cel.ro

www.pcgarage.ro

www.dc-shop.ro

www.e7.ro

www.pcfun.ro

www.mediadot.ro

www.top-shop.ro

www.onestop.ro

www.treiursuleti.ro

www.kumparaturi.ro

www.f64studio.ro

www.dm.ro

www.neomax.ro

www.tarafashion.ro

www.sigmanet.ro

www.ecumparaturi.ro

www.upshop.ro

Tabelul 6. Magazinele virtuale care utilizeaza forum / blog

Dupa cum se observa din datele colectate, magazinele virtuale din Romania nu se prea "inghesuie" sa-si deschida un blog sau un forum. Numai un singur magazin, www.emag.ro, are atat un blog cat si un forum. Alte patru magazine virtuale, fie folosesc un blog, fie folosesc un forum pentru atragerea clientilor. Din pacate 75% din magazinele studiate, adica 15 magazine nu si-au deschis nici un blog si nici un forum.

Probabil, in spatele acestor date nu sta lipsa de interes ci problemele comeplexe care apar la intretinerea unui blog sau forum. In primul rand deschiderea unui blog sau forum echivaleaza aproape cu deschiderea unui nou site, implica niste cheltuieli de proiectare dar mai mult decat atat presupune verificarea respectiv incarcarea de continut in permanenta.

Probabil, odata cu trecerea timpului, din ce in ce mai multe magazine virtuale isi vor da seama cu privire la potentialul de beneficii care se ascunde in deschiderea unui blog/forum si vom asista la cresterea numarului de forumuri/bloguri apartinand sferei comertului electronic.

Figura 24. Magazinele virtuale care utilizeaza forum / blog

Figura 24. forum.emag.ro

Figura 24. Magazinele blog.emag.ro

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate