Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» Trimiterea de newslettere


Trimiterea de newslettere


Trimiterea de newslettere

Trimiterea de newslettere (sau in traducere directa: mesaje cu noutati) este o modalitate consacrata si relativ simpla de atragere a clientilor, ajuntand si la mentinearea unui contact permanent si stabil cu acestia.

Aceasta modalitate de promovare constra defapt in trimiterea periodica a unor mesaje cu caracter pubulicitar catre vizitatorii / clientii magazinului virtual care o solicita si care si-au exprimat dorinta in acest sens.Magazinul virtual

trimiterea de

newslettere

www.emag.ro

www.librarie.net

www.domo.ro

www.cel.ro

www.pcgarage.ro

www.dc-shop.ro

www.e7.ro

www.pcfun.ro

www.mediadot.ro

www.top-shop.ro

www.onestop.ro

www.treiursuleti.ro

www.kumparaturi.rowww.f64studio.ro

www.dm.ro

www.neomax.ro

www.tarafashion.ro

www.sigmanet.ro

www.ecumparaturi.ro

www.upshop.ro

Tabelul 5. Magazinele virtuale care trimit newslettere clientilor

Figura 19. Ponderea magazinelor virtuale care folosesc newsletterul

ca si modalitate de promovare

Observam din datele disponibile ca o buna parte din magazinele virtuale studiate folosesc newletterul ca si modalitate de promovare. Mai exact, 13 din cele 20 de siteuri, adica 65% folosesc aceasta modalitate de promovare iar 7, adica 35% nu o folosesc.

Privit superficial acest numar / procentaj poate parea unul destul de mare, insa daca luam in calcul faptul ca trimiterea de mesaje promotionale (solicitate de clienti sau potentiali clienti) este una absolut gratuita, neimplicand nici un fel de cost si ca realizarea suportului software pentru trimiterea acestor mesaje implica costuri foarte mici, putem spune ca, o mare parte din magazine pur si simplu irosesc aceasta metoda de promovare.

Poate fi inteles greu faptul ca, pe de o parte unele magazine cheltuiesc sume destul de mari pe publicitate contextuala sau bannere si nu se folosesc de o modalitate evidenta, ieftina si simpla de promovare. Mai mult decat atat, baza de date creata in urma abonarii unor utilizatori la serviciile de newsletter poate fi deosebit de valoroasa pentru ca prin abonare acesti utilizatori practic si-au exprimat deja un interes fata de magazinul virtual si produsele comercializate de catre acesta.

Observam totusi ca, magazinele virtuale din topul listei si-au dat seama de potentialul care se ascunde in aceasta modalitate de promovare, mai mult decat atat, www.emag.ro are chiar si newsletter special pentru categoria de cumparatori finali, cumparatori corporate si presa.

Trimiterea de newslettere si de mesaje electronice solicitate de catre client nu trebuie confundat cu spamingul. Spamingul este o practica foarte asemanatoare cu trimiterea de newslettere sau mesaje publicitate electronice cu singura diferenta ca spamul nu este solicitat de catre client (sau potential client) ci se trimite in mod abuziv la un numar foarte mare de utilizatori. Desi publicata mult dupa trimiterea primelor spamuri in Romania, exista si in tara noastra legislatie referitoare la aceste practici, legislatie care insa se aplica cu greu si care pe moment cel putin nu a contribuit deloc la stoparea fenomenului de spaming.

Figura 20. Formular de abonare la newsletter pe emag.ro

Figura 21. Formular de abonare la newsletter pe librarie.net

Figura 22. Formular de abonare la newsletter pe domo.ro

Figura 23. Formular de abonare la newsletter pe pcgarage.ro

Figura 23. Formular de abonare la newsletter pe dc-shop.roPolitica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate