Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» Publicitate contextuala ( Google Adwords si Google Adsense)


Publicitate contextuala ( Google Adwords si Google Adsense)


Publicitate contextuala ( Google Adwords si Google Adsense)

Publicitatea contextuala este una dintre cele mai noi metode de promovare online. Cu toate acestea, aceasta metoda prezinta cele mai mari beneficii magazinelor virtuale, printr-o rata de accesare mult superioara promovarii prin bannere, spre exemplu.Sistemul acesta de promovare a fost introdus de carte Google. De atunci, sistemul a fost copiat de nenumarate alte firme / siteuri, insa Google Adwords si Adsense raman cele mai utilizate, sigure si relevante metode de promovare contextuala. Din acest motiv in cadrul studiului s-a tinut cont numai de publicitatea contextuala oferita de Google Romania.

Magazinul virtual

Folosirea publicitatii contextuale

www.emag.ro

www.librarie.net

www.domo.ro

www.cel.ro

www.pcgarage.ro

www.dc-shop.ro

www.e7.ro

www.pcfun.ro

www.mediadot.ro

www.top-shop.ro

www.onestop.ro

www.treiursuleti.ro

www.kumparaturi.ro

www.f64studio.ro
www.dm.ro

www.neomax.ro

www.tarafashion.ro

www.sigmanet.ro

www.ecumparaturi.ro

www.upshop.ro

Tabelul 7. Magazinele virtuale care utilizeaza publicitatea contextuala

Potrivit datelor, serviciile de publicitate contextuala de la Google sunt folosite de o buna parte a comerciantilor. Asadar, putem constata ca peste jumatate, adica 55% din magazinele virtuale studiate apeleaza la aceasta forma de promovare.

Aceasta modalitate de promovare este considerata una destul de ieftina, un vizitator ajuns pe pagina comerciantului prin intermediul programului de publicitate contextuala reprezinta un cost situat intre 0.05 si 0.50 USD pentru vanzator. Avantajul sistemul insa nu constra in oferirea unui sistem ieftin ci in tintirea acelor vizitatori care sunt pot fi interesati de oferta comerciantului.

Spre exemplu, in fig 26. avem mai multe anunturi care promoveaza cateva siteuri de comert electronic si unele dintre produsele acestora. Interesant este insa contextul in care apar aceste anunturi, mai precis, ele apar pe un site care contine ghiduri de cumparare si informatii despre diferite produse electronice si electrocasnice. Asadar exista o probabilitate foarte mare ca cei interesati de aceste ghiduri sa fie interesati si de oferta unuia dintre magazinele virtuale.

Figura 25. Ponderea magazinelor care utilizeaza modalitatea

promovarii prin publicitate contextuala

Un al doilea tip de publicitate contextuala este reprezentata de fig. 28-29. Putem observa ca aici anunturile platite de comercianti apar direct pe pagina de cautare Google si nu pe un alt site. Avantajul acestui model este ca sunt afisate alternative utilizatorului inca din faza incipeinta de cautare, desigur pe baza cuvintelor cheie utilizate.

Analizand cele doua variante ale publicitatii contextuale folosite in Romania putem spune ca, desi aparuta recent, aceasta modalitate de promovare are cea mai mare eficienta la ora actuala.

Figura 26. Publicitate contextuala google

Figura 27. Publicitate contextuala google

Figura 28. Legaturi sponsorizate afisate la cautari Google

Figura 29. Legaturi sponsorizate afisate la cautari GoogleGoogle a introdus serviciul de publicitate contextuala pentru site-uri in limba romana in anul 2007.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate