Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» marketing - Lansare - noua bere MEN'S


marketing - Lansare - noua bere MEN'S


Lansare - noua bere MEN'S

1. Alegerea strategiei de acoperire a pietei

1.1.  Acoperirea geografica

  Produsul va fi distribuit prin lanturile HoReCa in toate resedintele de judet - cu precadere in cluburi/puburile frecventate de clientii din piata tinta (de exemplu in Iasi, produsul va fi prezent in London Pub, Dublin Pub si Hypnotic). InBev va realiza un contract de exclusivitate privind distributia acestui produs in cadrul lantului de hypermarketuri Carrefour.

1.2. Strategia de distributie a produsuluiPentru a influenta consumatorul ca in momentul cumpararii alegerea sa fie MEN'S producatorul acorda o atentie deosebita locului de vanzare. Strategia de distributie este foarte importanta in politica oricarei firme care se respecta.

Berea MEN'S urmeaza tendinta pietei si va fi distribuita prin intermediul lantului de hypermarketuri Carrefour intrucat acesta castiga din ce in ce mai mult atentia consumatorilor si in sistemul HoReCa.  

Am ales strategia selectiva cu grija pentru a nu pierde nici o oportunitate de vanzare si pentru a nu provoca dezamagirea clientilor care ,,doresc sa ne ia acasa".

Lantul de hipermarketuri Carrefour se afla in topul preferintelor romanilor pe categoria de varsta 18-25 de ani, respectiv 43-64 si pe categoria de venituri peste 5.000 de lei, pana la cei a caror venituri se situeaza intre 2.001 si 2.500 de lei, astfel am ales sa semnam un contract de exclusivitate cu ei ( vezi anexa 1).

2. Evenimentul de lansare a produsului

2.1. Alegerea momentului potrivit pentru lansare

  Lansarea oficiala a berii MEN`S va avea loc pe data de 13 decembrie 2008 in Parcul Tineretului Bucuresti, cu ocazia deschiderii partiei de schi. Preconizam ca la deschiderea partiei de schi vor fi prezenti pasionatii de sporturi de iarna. Lansarea propriu-zisa va avea loc la ora 21:00, odata cu inceperea concertului sponsorizat/organizat de InBev. Concertul va dura 3 ore. (anexa 2)

Toti cei prezenti la concert vor primi cate o invitatie la prezentarea de moda a lui Catalin Botezatu. Aceasta va avea loc in ziua urmatoare - 14 decembrie 2008 - in clubul Angel's Fancy, Bucuresti - la ora 21:00. Acest eveniment va face parte dintr-un turneu intreprins de catre InBev in toate resedintele de judet - se va alege cate un local (pub/club) pentru fiecare oras.

2.2. Locatie

- Angel's Fancy - Bucuresti + cate un club in fiecare resedinta de judet.

- partia de schi - Parcul Tineretului Bucuresti

2.3. Invitati - categorii de public

Audienta primara- consumatorii

Cu trei saptamani inainte de lansare vom initia o campanie teasing, care sa incite curiozitatea publicului, cu sloganul ,,Are you ready to prin care ii invitam pe oameni sa  comunice raspunsul promoterilor sau la standul nostru din locatia  lansarii.

Tertiar- presa 

Consideram lansarea fara succes, daca nu participa reprezentantii mass-media  pentru a face cunoscuta noua bere MENS. Daca nu se scrie despre tine, nu existi!

Vom invita directori si redactori de la cele mai importante cotidiane si in special reporteri TV(Antena 3, Pro TV, MTV). Redactorii sefi de la cele mai vandute reviste de specialitate atat pentru barbati cat si pentru femei, pentru o cat mai larga acoperire ( Cariere, Capital, Cosmopolitan, FHM, Luxury, Men's Health, Playboy, Saptamana Financiara, TopGear, The One Business Magazine, revista Biz) Radio - kiss fm, radio ZU, radio 21

Audienta secundara VIPurile si partenerii de afaceri

Catalin Botezatu

Smiley

Inna

Dani si Razvan

Directorii comerciali/vanzari Carrefour

Reprezentanti ai agentiiilor de distributie

Partenerii publicitari - Leo Burnett

2.4. Derulare eveniment

 Campania de teasing va dura 3 saptamani si va avea loc in perioada 21 noiembrie - 12 decembrie 2008. In principalele orase ale Romaniei se vor desfasura actiuni stradale care vor consta in impartirea de flyere cu sloganul ,,Are you ready to prin care ii invitam pe oameni sa  comunice o varianta de completare a propozitiei promoterilor. Astfel se va stimula interesul publicului tinta si vor avea forma unei cravate:

Face 1: cravata neagra - fons verde, scris "Are you ready to

Face 2: fundal alb - spatiu de completare: Raspuns, Nume, Prenume, varsta, email, telefon.

Toti participantii vor fi inscrisi astfel in baza noastra de date, pentru a li se trimite ulterior invitatie personala la lansare, sub anonimatul unei super petreceri.

Respondentii sunt rasplatiti prin tragere la sorti cu o ora de bungee jumping, paintball sau escaladare pereti.

Pe data de 13 decembrie 2008 va avea loc lansarea propriu-zisa. Concertul va avea loc odata cu deschiderea partiei de schi din Parcul Tineretului din Bucuresti - ora 21:00. Acesta va dura 3 ore, moderatori vor fi prezentarorii matinalului de la Antena1 - Razvan si Dani - iar invitatii vor fi: Smiley si Inna. Pentru acest eveniment va fi creat un pavilion special, in forma de semisfera - gen iglu - unde scena va fi pozitionata la un capat iar barul va fi in partea opusa => loc de manifestare intre cele doua puncte de interes maxim. Fetele vor servi berea imbracate business, camasa gri si cravata verde fiind obligatorii. Decorul va fi unul business, smart, in care vor predomina expuneri de afise cu men's si beri de marimea oamenilor (vor fi lampi MEN'S de 1 m si 60 cm inaltime). Pe parcursul concertului se va prezenta noul produs de catre InBev - povestea berii MEN'S, cum a luat nastere conceptul

Ziua urmatoare va avea loc lansarea turneului "Are you ready to be a MEN'S?" in toate orasele importante din tara, in parteneriat cu Catalin Botezatu. Am ales lansarea noii colectii de costume business deoarece este in concordanta cu valorile si imaginea MEN'S. 14 decembrie 2008 - in clubul Angel's Fancy, Bucuresti - la ora 21:00 - inceperea prezentarii de moda. In incheiere MEN'S va da o superpetrecere.

 3. Lansarea in Cluburi/Puburi

3.1. Obiective

Constientizarea existentei produsului MEN'S de catre 30% din   publicul tinta pana la sfarsitul turneului.

Pozitionarea in mintea a 50% din consumatori a produsului in segmentul super premium, prin imaginea business si si valorile promovate: exclusiv pentru barbati, putere, masculinitate, succesul profesional si social pana la sfarsitul turneului.

In primele 3 luni de la lansare dorim sa atingem cota de piata de 10% din segmentul super premium.

3.2. Alegerea locatiilor - tipul de magazin preferat pentru lansare

Berea MEN'S va fi lansata in Cluburile din orasele principale in functie de:

o                 publicul tinta care il frecventeaza;

o                 preturile practicate;

o                 popularitate;

o                 designul interior;

o                 localizare.

3.3. Alegerea tehnicii promotionale potrivite

  La 3 beri MEN'S cumparate consumatorii vor fi rasplatiti cu un mini-ghid "Cum sa ai un nod perfect la cravata" - primele 3 luni de la lansare.

  Se vor organiza concursuri in Puburi - cine face mai multe noduri la cravata in 3 minute - castiguri: o ora de sky diving - seri special organizate.

4. Concluzii:

ANEXE

1. Carrefour detine suprematia in sacosele romanilor

11 noiembrie 2008 de Antonia Tucheac

Carrefour, Real si Cora sunt primele trei centre comerciale ce conduc in preferintele romanilor, potrivit celui mai recent studiu realizat pentru Business Standard de Reveal Marketing Research cu sprijinul Smart Corporation.

Carrefour este lider detasat la GeneralRate, cu un indice de 40,15, sensibil mai mare fata de cele obtinute de Real si Cora, respectiv 10,90 si 10,43. Carrefour obtine un indice mai mare pe categoria femei (40,88), precum si pe categoria de varsta 18-25 de ani, respectiv 43,64. In ceea ce priveste preferintele la nivel regional, tot hipermarketul de origine franceza isi adjudeca cel mai mare indice, in Muntenia acesta inregistrand o valoare de 51,25. In ceea ce priveste vizibilitatea, indicele care comprima atat informatiile negative, cat si pe cele pozitive, Carrefour, Metro si Kaufland iau "partea leului", clasandu-se pe primele trei pozitii. Cel mai mare indice din clasamentul vizibilitatii este obtinut de Carrefour in Muntenia, respectiv 63,42. Acesta este, de altfel, lider in toate regiunile..

Pe categoria de venituri peste 5.000 de lei, Carrefour, Real si Metro figureaza pe primele trei pozitii in optiunile respondentilor. Diferentele de vizibilitate intre aceasta categorie si cea a respondentilor cu venituri sub 500 de lei nu este una majora. Podiumul este alcatuit, pentru aceasta ultima categorie, de Carrefour, Plus si Metro. Hipermarketurile Carrefour, Kaufland si Metro alcatuiesc topul preferintelor respondentilor cu venituri cuprinse intre 500 si 1.000 lei.

Pentru cei cu venituri cuprinse intre 1.001 lei si 1.500 de lei, dar si pentru cei cu venituri intre 1.501 si 2.000 de lei, top trei centre comerciale este alcatuit din Carrefour, Metro si Real. Pentru respondentii ale caror venituri se situeaza intre 2.001 si 2.500 de lei, Carrefour, Metro si Cora reprezinta primele optiuni atunci cand vine vorba de centre comerciale.

SURSA: https://www.standard.ro

2. BUCURESTI: PRIMA PARTIE DE SCHI ARTIFICIALA SE DESCHIDE PE 13 DECEMBRIE - 20 Noiembrie 2008

Bucurestenii vor putea beneficia gratuit, din 13 decembrie, de o partie de schi artificiala de 200 de metri si de un patinoar de 1.800 de metri patrati.           Partia va fi amenajata in Parcul Tineretului, langa Sala Polivalenta, sector 4.        

'Partia va fi inaugurata pe 13 decembrie, daca temperaturile vor fi sub sapte grade. Tunurile de zapada artificiala pot functiona si la temperaturi de 10 grade, insa consumul de electricitate ar fi foarte mare in acest caz', a precizat viceprimarul sectorului 4, Alexandru Popescu.

In acelasi perimetru va fi amenajat si un targ de brazi, de unde bucurestenii isi vor putea alege bradul pentru Craciun, si cateva casute, unde vor fi comercializate produse alimentare specifice sarbatorilor de iarna, cum ar fi vinul fiert si turta dulce. De asemenea, va fi amenajata si o scena, unde, in fiecare weekend, pana la sfarsitul lunii decembrie, vor fi organizate concerte.          'Costurile amenajarii partiei de schi nu sunt suportate din bugetul local, nu a fost incheiat niciun contract cu vreo firma. Totul vine din sponsorizari', a declarat, pentru NewsIn, Alexandru Popescu.

Sursa: Ziare.com,

https://www.etransport.ro

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate