Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» PRETUL


PRETUL


PRETUL

Factorii care influenteaza pretul

Pretul de vanzare al aparatului de aer conditionat "Hot Ice" este de 18.000.000 lei, avand TVA inclus. Vom analiza pe rand factorii de influenta:

Cererea de aparate de aer conditionat este in crestere datorita cresterii nevoii de confort a individului. In functie de caracteristicile pe care le ofera, aparatele de aer conditionat au preturi tot mai ridicate.

Cea mai mare influenta asupra pretului este data de costul de productie, care creste cu fiecare adaugare de noi obtiuni. In costul de productie se regasesc costurile materialelor, a pieselor folosite, uzura utilajelor, remunerarea muncitorilor. La acest cost se adauga adaosul comercial practicat de firma care este de 20%, si TVA-ul.Influenta asupra pretului au si concurentii, care au produse cu aceleasi functii sau cu functii asemanatoare. Pentru a nu pierde cote de piata, firma trebuie sa tina cont de promotiile si de preturile practicate de concurenti. Acestia trebuie mereu supravegheati.

Obiectivele politicii de pret

Pentru a stabili realizabile este obligatorie considerarea nivelului realist de performanta pe care il permit ramura si conditiile concurentiale.

Pentru a stabili obiective provocatoare, trebuie considerate performantele pe care este in stare firma sa le atinga atunci cand este fortata la maximum. Concomitent cu stabilirea obiectivelor trebuie avute in plan si stabilirea strategiilor prin care se doreste atingerea lor, pentru a evita stabilirea unor obiective nerealizabile, sau insuficient de ridicate.

Firma "Hot Ice" si-a stabilit ca obiective:

Maximizarea profitului prin cresterea vanzarilor. Firma isi propune ca in anul 2004 sa realizeze un profit de 3 miliarde lei, cu 20% mai mare fata de anul anterior;

Crestera duratei de viata a produsului prin inceperea unei promotii, care presupune acordarea unei reduceri de 10% la produsul "Hot Ice" in lunile martie si aprilie.

Strategii de pret

In etapa de lansare a produsului au existat cheltuieli foarte ridicate datorita costurilor de cercetare, productie si marketing, ceea ce a determinat un pret cu amanuntul foarte ridicat.

Ajuns in etapa de crestere, nivelul pretului a fost mentinut ridicat, profitand de cererea mare a produsului, pentru a maximiza profitul. In aceasta etapa, se cunosc bine caracteristicile produsului, si vanzarile sunt in crestere. Din aceasta etapa se incepe strategia pretului de stratificare, adica se stabileste un pret ridicat, care pe masura ce produsul va trece in etapa urmatoare a ciclului de viata, poate sa scad afara sa atraga dupa sine pirderi. Politica de reducere treptata da posibilitatea unei cresteri echilibrata a capacitatii de productie.

Adaptarea temporara

Bonificatii. Transportul aparatului la domiciliul clientului este suportat de fiecare client, dar pentru a compensa acest lucru, firma ofera la achizitionarea produsului instalare gratuita. Instalarea unui aparat de aer conditionat variaza in general intre 50$ si 100$. Pe langa aceasta bonificatie, firma acorda o reducere de 10% in lunile martie si aprilie.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate