Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» PLAN DE AFACERE - SPALATORIE AUTO


PLAN DE AFACERE - SPALATORIE AUTO


UNIVERSITATEA TEHNICA DIN CLUJ-NAPOCA

FACULTATEA CONSTRUCTII DE MASINI

SECTIA INGINERIE ECONOMICAPLAN DE AFACERE

SPALATORIE AUTO

1. REZUMAT

S.C. CLEAN AUTO S.R.L este o societate comerciala cu raspundere limitata, cu sediul in Cluj-Napoca, str.21 Decembrie, nr. 75-79,in incinta noului mall. Tipul afacerii este acela al prestarii de servicii. Spalatoria va oferi clientilor sai urmatoarele tipuri de servicii: spalat exterior, curatat interior, degresat, polish, spalare motor, ceruire solida, curatat tapiterie. Tehnica folosita va fi cea a spalarii manuale cu personalul angajat.

Aceasta spalatorie vine insa cu un concept nou, acela al spalatoriei mobile, prin utilizarea unei pompe cu abur deplasabile. Pompa cu abur este un dispozitiv complet ecologic care reduce cheltuielile de spalare folosind cantitati mult mai mici de apa si detergent. In acest mod se va veni in intampinarea clientilor ocupati, care nu au timp sa vina la spalatorie. Va fi procurat si un sistem automat de filtrare/tratare/recirculare a apei care reinroduce apa tratata in circuitul de spalare, reducand cu pana la 85% consumul de apa si eliminand poluarea. Sistemul foloseste apa din tancurile decantoare realizand o tratare cu ajutorul unei culture de bacterii si nu necesita nici o substanta consumabila.

Spalatoria se va adresa, in principal, urmatoarelor trei grupe de clienti:proprietari individuali de masini, dealeri auto si afaceri locale care poseda flota de masini.

Ceea ce ne va deosebi de ceilalti competitori va fi calitatea serviciilor si serviciul mobil care alte spalatorii din zona nu ii ofera.

Succesul acestei afaceri depinde foarte mult de locatia ei. Aceasta trebuie sa fie aproape de consumatori. De aceea s-a optat pentru inchirierea unei hale din cartierul Marasti.

De asemenea aceasta locatie este foarte buna si datorita faptului ca in timp ce doamnele isi fac cumparaturile,domnii profita si vin sa isi spele masina. Aici se intalnesc toate cele trei segmente de interes: consumatori individuali, firme si dealeri auto. Cladirea se afla intr-o zona favorabila, circulata intens. Toate utilitatile necesare sunt accesibile.

Preturile practicate vor fi preturile pietei. Se vor practica insa reduceri de pret cantitative si pentru contracte cu firme, in incercarea de a fideliza clientii. Vom incerca sa incheiem cat mai multe contracte cu firmele care detin flota auto si cu dealeri auto.

Data preconizata pentru inceperea activitatii este ianuarie 2009. In acest moment afacerea este in stadiul de proiect. Pana in acest moment au fost facute analizele tehnico- economice.

Dupa aprobarea creditului se va trece la, aprovizionare cu materii prime, materiale, marfuri, achizitionare de utilaje, echipamente, amenajari si reparatii.

Necesarul de surse de finantare pentru realizarea afacerii este in total de RON, din care surse proprii RON si surse atrase 3000 Euro.

3. DESCRIEREA AFACERII

3.1. Descrierea ramurii economice

Evolutia pietei auto a cunoscut in ultimii ani o puternica crestere, inregistrandu-se sporiri de la an la an in ceea ce priveste numarul autovehiculelor vandute in tara noastra. Aceasta evolutie pozitiva se datoreaza cresterii accentuate a numarului de autovehicule importate, mai ales ca urmare a variantei de achizitionare a acestora in sistem leasing.

Piata spalatoriilor auto este in plin avant si se prevedere inscrierea intru-un trend ascendent si in viitor datorita dezvoltarii pietei auto si a cresterii nivelului de trai a populatiei.

3.2. Produsul (bunul sau serviciul oferit)

Spalatoria va furniza clientilor sai urmatoarele servicii:

spalat exterior cu produse profesionale din gama:

JEDY - detergent concentrat pentru spalare exterioara manuala . Produs de o noua conceptie in sectorul detergentilor monostatici. Este un produs de varf datorita caracteristicilor sale de curatire intensiva ce se obtin si la dilutii foarte mari, chiar si in prezenta apei dure. Elimina cu usurinta si fara sa atace partile tratate, chiar si in zone cu clima calda sau in perioade estivale, orice tip de murdarie: grasimi, ulei, smog, musculite, motorina etc. Produsul, datorita caracteristicilor sale, nu se usuca si se clateste rapid. Contine substante tensioactive usor biodegradabile, compatibile cu orice metoda de epurare sau reciclare a apelor.

Pretul produsului este de 57,06 Lei noi (RON) / cu TVA ,canistra de 25 kg.

LUCIDA FASCIONI - innoitor protectiv pentru bandouri din fibra de sticla, parti din cauciuc sau plastic. Produs bogat in substante nutritive, capabile sa redea stralucire si sa protejeze orice tip de bare de protectie, spoilere, bandouri si toate suprafetele din plastic si cauciuc deteriorate sau decolorate. Formeaza un strat subtire lucios ce adera tenace pe suprafata tratata, protejand-o de agentii atmosferici si chimici pe timp indelungat. Produsul nu se scorojeste, nu pateaza, este lipsit de vopsele si solventi clorurati

Spray de 300 ml la pretul de 10,96 Lei noi (RON) / cu TVA

Exterior se curata jantele cu solutie,la sfarsit, dupa ce se curata jantele se foloseste Rotabrill, care este o solutie pentru lustruit anvelope;

degresare- se face cu o solutie profesionala;

spalare motor - motorul se spala cu jet de apa si cu solutie profesionala numita Super AZ(10);

- optional se aplica si un lac protector foarte bun pentru motor si toate accesoriile existente sub capota, numit Brill Motor

curatat interior cu produse profesionale din gama:

PULIMOQUETTES - detergent de inalta concentratie, cu spuma controlata, curata in profunzime orice tip de tesut si mocheta. Datorita caracteristicilor sale, obtine rezultate foarte bune cu masinile de spalat cu extractie (aspiratoare de lichide), garantand o maxima curatire chiar si a murdariei celei mai rezistente.

Canistre de 6 kg la pretul de 120Ron TVA adaugat

MAX BRILL RO - silicon de bord special creat pentru piata romaneasca. Hraneste, invioreaza si protejeaza suprafetele tratate. Ideal pentru borduri, suprafete acoperite cu plastic, capote din vinil, scaune din piele sau semi-piele. Canistra de 6 l pret 80RON (incluzand 19 % tax)

SOFFIO - ceara cu inalta fluiditate si efect polish. Produs bogat in ceruri protective stralucitoare pe timp lung, care permit, datorita actiunii lor de respingere a apei, ruperea imediata a peliculei de apa si aparitia picaturilor, asigurand o maxima fluiditate si uscare sub suflanta, cu un efort minim si cu o ulterioara economie energetica. Produsul este compatibil cu orice fel de duritate a apei, chiar si cea reciclata, evitand formarea reziduurilor albe pe masina si a micropicaturilor. Pret: 130 lei /14 L tva inclus.

POLISH CHAMPION GEL® - Produsul este studiat pentru a asigura o perfecta finisare 'oglinda', cu eliminarea micro-zgarieturilor si a straturilor de vopsea oxidate. Este indispensabil pentru tratarea vopselelor deteriorate, opace sau aspre la pipait. Se foloseste si pentru lunetele din plexiglas ale masinilor cabriolet.Pret 125 lei tva inclus

CLEAR DIFFERENCE-curatitor de geamuri(oglinzi si suprafete cromate). Canistre de 25 kg la pretul de 70Ron TVA adaugat

Furnizor principal al acestor produse este Chris Trading Distribution avand sediul in Bucuresti calea Mosilor nr. 12.

3.3. Operatiile

Deoarece succesul acestui tip de afacere depinde intr-o mare masura de locatie, facilitatile productive si administratia vor fi amplasate in B-dul 21 Decembrie nr.90 in incinta noului Mall din apropierea statiei Somesul . Spatiul necesar derularii activitatii va fi inchiriat.

In primul rand sunt necesare avizele obligatorii pentru infiintarea oricarei societati comerciale (avizul certificand respectarea regulilor de prevenire si stingere a incendiilor, avizul protectiei sanitare, autorizatia sanitar-veterinara, autorizatia de mediu, autorizatia din punctul de vedere al protectiei muncii). In mod special in aceasta activitate mai trebuie respectate prevederile Hotararii nr.188 / 28.02.2002 pentru aprobarea unor norme privind conditiile de descarcare in mediul acvatic a apelor uzate, publicata in Monitorul Oficial, partea I nr.187 din 20.03.200.Costul licentelor a fost estimat la 1000 ron.

Din punct de vedere al autorizarii activitatii, exceptand domeniul protectiei mediului, autorizarea se va efectua in baza declaratiei pe propria raspundere ce se anexeaza cererii de inregistrare in Registrul Comertului.
Conform 'Procedurii din 20/12/2004 de autorizare a activitatilor cu impact semnificativ asupra mediului', publicate in Monitorul Oficial, Partea I nr. 31 din 11/01/2005, emisa de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, - Anexa 1 - LISTA activitatilor cu impact semnificativ asupra mediului, unitatile cu statii de vopsire sau spalare/epurare ape uzate au impact semnificativ asupra mediului si este necesara obtinerea Autorizatiei de mediu, care se emite de catre autoritatea publica teritoriala pentru protectia mediului in a carei raza se afla amplasamentul, in conformitate cu prevederile cap.
II sectiunea 1 din Legea protectiei mediului nr. 137/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, conform art. 9 din procedura.

Un spatiu inchiriat de 60-80 mp va fi suficient pentru activitate. Chiria lunara va fi de 2800 RON. Costul aprobarilor a fost evaluat la 700-800 RON. Costurile ulterioare se focalizeaza pe doua mari componente: spatiul de lucru (hala) si echipamentele. Hala este pusa la dispozitie de catre proprietar.

Utilitatile necesare (electricitate, apa, gaz, cai de acces) sunt toate disponibile.

Tehnica folosita este cea a spalarii manuale cu personalul angajat. Utilajele necesare sunt:   doua aparate de spalare cu jet de apa sub presiune, o pompa de abur Speed, aspiratoare industriale si un sistem automat de filrare/ tratare/ recirculare a apei.

Pompa de abur Speed 7000, este un dispozitiv complet ecologic care reduce cheltuielile de spalare folosind cantitati mult mai mici de apa si detergent. In functie de gradul de murdarie si se poate spala chiar si fara detergent. Automobilul este pulverizat cu aburi (temperatura: aprox. 212F / 100°C) Este absolut compatibila cu orice finisaj al automobilului. Este mult mai buna o spalare cu aburi decat cu apa rece sub presiune. Aburii nu vor dauna in nici un fel finisajului masinii.

Sistemul automat filtrare/tratare/recirculare apa, "BioClassic". Reintroduce apa tratata in circuitul de spalare, reducand cu pana la 85% consumul de apa si eliminand poluarea. Sistemul foloseste apa din tancurile decantoare realizand o tratare cu ajutorul unei culture de bacterii si nu necesita nici o substanta consumabila.

Pretul pompei este de 5500 Ron.

Riscurile pe care le implica oferirea acestui serviciu sunt foarte mici. Riscuri exista doar la utilizarea pompei de abur daca pistolul nu este folosit conform directiilor din normele de securitate si la minim 15 cm de suprafata ce se spala.

Materiile prime si materialele utilizate de catre noi vor fi de calitate foarte buna.   Materiile prime si materialele se vor depozita in magazia firmei.

4. PLANUL DE MARKETING

4.1. Piata tinta

Spalatoria se va adresa, in principal, urmatoarelor trei grupe de clienti:proprietari individuali de masini, dealeri auto si afaceri locale care poseda flota de masini.

Clientii sunt, in principal locuitori ai cartierului Marasti sau din vecinatate si firme cu sediul in municipiul Cluj-Napoca.

Piata splalatoriilor auto este o piata de tip concurential. Aceasta piata se inscrie intr-un trend ascendent datorita cresterii continue a numarului de posesori auto dar si a legilor de mediu care interzic spalarea masinilor in locuri neamenajate. Se prevede o crestere a consumului acestor servicii datorita cresterii numarului posesorilor de automobile dar si a timpului liber limitat de care acestia dispun.

Piata este segmentata. Cele trei segmente de piata carora se adreseaza spalatoria sunt:

1. Proprietari individuali de masini: In vecinatate amplasamentului spalatoriei exista multi posesori de masini.

2. Dealeri auto: In oras exista mai multi dealeri de masini care apeleaza la serviciile splalatoriilor inainte de a pune masinile la vanzare.

3. Afaceri locale: Spalatoria noastra vine in intampinatea firmelor care au flote de masini si care tin la imaginea firmei lor mentinand masinile curate in permanenta.

Aceste masini vor apela la serviciile spalatoriei in principal in week-end spre deosebire de ceilalti clienti.

4.2. Concurenta

Cei mai apropiati concurenti directi ai nostri sunt cele doua mici splalatorii care exista in cartierul Marasti. Acestea incearca sa concureze prin pret, insa nu pot safisface pretentiile clientilor care doresc servicii de calitate, cu produse de calitate.

O concurenta puternica este exercitata si de majoritatea benzinariilor, care ofera serviciul de spalatorie auto, fie integral (exterior, interior, motor) prin intermediul unor unitati specializate, fie se limiteaza la spalatul si curatatul parbrizelor.

O componenta aparte a concurentei, dar care nu poate fi trecuta cu vederea, o constituie acele persoane care spala masini in schimbul unor sume foarte mici de bani si chiar spalatorii de parbrize care pot fi intalniti in multe dintre intersectii.

Dintre viitoarea concurenta amintim:

Belcar Prestserv - Str Ioan Pop de Cluj

Bepa Impex - Str Fabricii de Zahar

Cartoon Servcom - Str Ceahlau

Delba - Str Frunzisului

Hollyday Fun - Piata Abator

J Line Impex - Str Liviu Rebreanu

OMV - Calea Floresti si Calea Turzii

Petrom - Calea Baciului si Calea Turzii

Prozib Impex - Str Teodor Mihali

Spalatoria Nova Star - Calea Dorobantilor

Tip Top - Bd 21 Decembrie 1989

Vanol Auto - Str Motilor

Analizand principalii competitori de pe piata putem trage urmatoarele concluzii:

Majoritatea sunt situate pe trasee cu un trafic intens (Calea Turzii, Calea Floresti etc)

Prezenta unor companii puternice si de renume in domeniul petrolier care si-au exins activitatea si la spalarea autoturismelor (OMV, Petrom) cu infrastructura si echipamente moderne

Media angajatilor care presteaza serviciile efective se situeaza in jurul valorii 6, impartiti in 2 schimburi

Se practica tarife diferentiate atat in functie de tipul masinii (autoturisme, autoutilitare, jeepuri etc) cat si in functie de partea curatata (interior, exterior)

Exista o serie de servicii auxiliare prestate, cum ar fi: curatat geamuri (cu solutie), silicon, curatat portbagaj (sters praf, aspirat), tratament ceara, spalat motor, curatat jante, curatat tapiserie

Unele tarife sunt negociabile (de exemplu la tapiserie, in functie de stare)

Din modul de operare a concurentilor am invatat ca spalatoria auto este o afacere profitabila atata timp cat respecta regulile jocului. Cele mai multe spalatorii auto nici nu pot fi numite astfel: doua rampe neasfaltate, de unde apa se scurge in plina strada si mai rau te murdaresti, doua umbrelute prin care bate soarele, 2-3 spalatori inarmati cu bureti de proasta calitate si un compresor care de fapt este foarte util la stropitul gradinii. Toate la un pret de minimum 10 lei noi spalatul exterior si inca pe atat un interior .Proprietarii sunt interesati de un profit pe termen scurt si ulterior investesc banii in altceva.

Produsul nostru difera de cel al concurentilor nostri prin calitatea superioara a serviciilor dar si prin serviciul mobil. Venim in intampinarea clientilor ocupati cu un serviciu care are puterea de a schima conceptul de splatorie auto. Nu mai vine clientul la spalatorie ci vine spalatoria la client. Putem spala masina clientului chiar in parcarea firmei sau in parcarile supermarket-urilor reducand astfel timpul necesar deplasarii la spaltorie.

4.3. Distributia

Aceasta afacere se va baza pe conceptul clasic al spalatoriilor auto, cand vine clientul la spalatorie dar si pe un concept mai nou cand vine serviciul la client. Prin echiparea cu un utilaj portabil serviciile noastre vor ajunge mai usor la consumatori. Canalul de distributie va fi unul scurt, realizandu-se contactul direct cu clientul.

4.4. Pretul

Pentru ca este important sa tinem seama de actiunile concurentei, preturile abordate vor fi similare cu cele ale concurentei.

In cazul acestor servicii de spalare auto cerere este elastica in raport cu pretul.

Se vor practica reduceri de pret cantitative pentru persoanele juridice care incheie contracte cu spalatoria noastra cat si pentru persoanele juridice care isi fac abonament. De asemenea se va incerca fidelizarea clientilor prin reduceri de pret cumulative, prin oferte de tipul: la cinci spalari una gratis, un suc gratuit, etc

Preturile vor fi, in functie de tipul serviciului urmatoarele:

- spalat exterior 10 RON

- spalat interior 5 RON

- spalare completa 15 RON

- spalare motor 9 RON

- polish 150 RON

4.5. Promovarea produsului

O metoda eficienta de promovare pentru toate unitatile care prin produsele sau serviciile lor se adreseaza conducatorilor auto - implicit si in cazul spalatoriilor auto - consta in avertizarea prin intermediul indicatoarelor plasate pe drumurile publice, care atrag atentia potentialilor clienti. Panouri vor fi instalate in apropierea afacerii, usor lizibile si purtand indicatii clare.

Vom opta pentru promovarea in paginile defilante ale posturilor locale TV (UPC, Alpha TV), cu un impact deosebit in randul potentialilor clienti. O alta varianta o reprezinta promovarea prin Internet, inscrierea in baza de date a unor site-uri precum www.cluj4all.ro precum si in Pagini Aurii.

Vor exista de asemenea promotii: o spalare din zece gratis, participarea ocazionala la tombole cu premii in bani si/sau sedinte de spalare gratis etc.

5. ORGANIZAREA SI CONDUCEREA AFACERII

5.1. Forma juridica de organizare si proprietatea

Societatea se va constitui sub forma de societate comerciala cu raspundere limitata. Am ales aceasta forma de organizare a activitatii datorita faptului ca suntem 4 asociati iar asociatii raspund pentru obligatiile sociale numai in limita aportului lor. Asocierea se bazeaza pe increderea asociatilor.

Asociati:

Nume

Adresa (sediul)

Pondere in capital social %

Campean Emilia

B-dul 21 Dec,nr.75-79,Cluj Napoca

Dorhoi Raluca

B-dul 21 Dec,nr.75-79,Cluj Napoca

Muresan Gabriela

B-dul 21 Dec,nr.75-79,Cluj Napoca

Stan Aida

B-dul 21 Dec,nr.75-79,Cluj Napoca

Fiecare asociat va contribui la dezvoltarea afacerii cu un capital de 5000 Euro.

Pentru a putea deschide spalatoria mai avem nevoie de o suma de 3000 Euro,bani care vor fi imprumutati de la Banca Transilvania.Banca Transilvania practica o dobanda de 12.50%,creditul fiind acordat pe o perioada de 36 luni.

Luna

Rata credit

Sold credit

Dobanda

Anuitate

Anuitatea = suma platita lunar in vederea restituirii creditului (rata + dobanda)

5.2. Structura organizatorica

Pentru ca este o firma multiafacere am ales o structura organizatorica hibrid.

5.3. Echipa manageriala

Management

Nume si prenume

Functie

Studii/Specializari

Campean Emilia

Contabil

UTC-N, Inginerie Economica

Dorhoi Raluca

Administrator

UTC-N, Inginerie Economica

5.4. Forta de munca

Personal:

Pentru ca spalatoriile de masini sunt o afacere sezoniera, cu un aflux mai mare in lunile de vara si mai aglomerat la sfarsit de saptamana, vom avea atat angajati full-time cat si part-time. Angajatii vor fi muncitori necalificati. Chiar daca vom avea angajati part-time calitatea nu va fi compromisa caci toti angajatii vor face la inceput un training.

Detaliere pe activitati:

Activitati

Salar brut/angajat

Numar de salariati

Spalator

1345 RON

Vanzator

1345 RON

Contabil

1637 RON

Administrator

1637 RON

Plata servicilor se va face la caserie, insa bacsisul va ramane persoanelor care au efectuat spalarea masinii.

Am considerat un program de 12 ore programul incepand la ora 10 si terminandu-se la orele 22.

PLANUL DE FINANTARE

Supozitii initiale

Pentru realizarea planului financiar se presupune ca unele date vor inregistra valori pe parcursul celor 3 ani previzionati astfel:

 • impozitul pe profit va fi de 16%
 • amortizarea echipamentelor se va face pe o perioada de 3 ani
 • licentele se amortizeaza incepand cu anul 2 de functionare
 • am considerat un program de la 10:00 - 22:00 = 12 ore /zi
 • 3 posturi de lucru cu 6 angajati repartizati in 2 schimburi
 • am observat ca un spalat interior / exterior dureaza cam aproximativ 30 min
 • un spalat exterior dureaza 10 minute
 • cele doua posturi de lucru vor inregistra impreuna zilnic o medie de 40 masini (scenariul mediu)
 • valoarea medie a unui serviciu de spalare este de 15 RON (scenariul mediu)
 • la fiecare spalat se consuma in medie 40 l apa , 100 ml spuma activa, 20 ml ceara si daca este cazul 170 ml silicon, 80ml solutie de geamuri, 10 servetele sters geamurile
 • se consuma 12 lavete /luna
 • spatiul este inchiriat pe o durata de 1 an, cu o chirie lunara de 2800 RON
 • metrul cub de apa inclusiv epurarea este evaluat la 2,5 RON
 • Estimam consumul lunar de energie electrica la 300 RON

Bugetul de lansare a afacerii

prognozat pentru perioada 01.12.2008-31.12.2009

Elemente

Valoare

Sursa de finantare

Cheltuieli de constituire

capital imprumutat

Taxe

capital imprumutat

Impozite

capital propriu

Asigurari

capital propriu

Licente

capital imprumutat

Terenuri

Cladiri

Masini si utilaje

Capital propriu

Mijloace de transport

capital propriu

Mobilier

capital imprumutat

Obiecte de inventar

capital propriu

Stocuri initiale de materii prime si materiale

capital propriu

Stocuri initiale de marfuri

Salarii brute, inclusiv contributia angajatorului

Chirii

capital imprumutat

Amenajari si reparatii

capital imprumutat

Intretinere

Dobanzi

Utilitati (electricitate, gaz, apa, energie termica etc.)

Capital propriu

Banca

capital propriu

Alte cheltuieli (reclama+transport)

Necesar de disponibil (cash)

capital imprumutat

FINANTARE TOTALA NECESARA PENTRU LANSAREA AFACERII

 

Explicatie luna ianuare

Pentru spalatul exterior am considerat o medie de 60 masini spalate pe zi.

60x 30 zilex 10 lei=18000

Timpul petrcut cu spalarea exterioara este de 10ore/zi pentru cele 3 schimburi.

Pentru spalatul completa consideram o medie de 10 masini/zi.

10x30x15=4500

Timpul petrecut cu spalarea completa este de 5 ore/zi.

Pentru spalatul interioara consideram o medie de 5 masini/zi.

5x30x5=750

Timpul petrecut cu spalatul interior este de 1.1ore/zi

Astfel ,facand o medie observam ca la o linie de spalat se lucreaza aproximativ 6,4 ore/zi.

Consum

Pentru masini exterioare

60masinix40litrix0.0025x30zile=180 Ron

Pentru spalat complet

15x40lx0.0025x30=45 Ron

Pentru spalat interior

5x0.0025x30x40=18 Ron

Materii prime si materiale directe

 • la fiecare spalat se consuma in medie 40 l apa, 100 ml detergent, 20 ml ceara si daca

este cazul 170 ml pulimoquettes, 80ml solutie de geamuri, 10 servetele sters geamurile

 • se consuma 12 lavete /luna
 • canistra de detergent Jedy este suficienta pentru a spala 250 masini.

canistra de Pulimoquettes este suficienta pentru a spala 36 masini, una de ceara ajunge pentru 700 masini, iar una de geamuri pentru 313 masini.

Astfel pentu o masina avem nevoie de 0.22 ron pentru detergent Jedy,3.33 ron pt Pulimoquettes,0.18 ron pt ceara si 0.22 pt curatitor geamuri.

Costurile cu materiile prime pentru spalatul unei masini exterioare se vor ridica la:0.62 ron,(pe luna fiind de 1116 ron)iar pentru spalatul complet al unei masini3.95 ron(pe luna fiind de 59.25).

JEDY - detergent concentrat pentru spalare exterioara manuala . Pretul produsului este de 57,06 Lei noi (RON) / cu TVA ,canistra de 25 kg.

LUCIDA FASCIONI - innoitor protectiv pentru bandouri din fibra de sticla, parti din cauciuc sau plastic. Spray de 300 ml la pretul de 10,96 Lei noi (RON) / cu TVA

CLEAR DIFFERENCE-curatitor de geamuri(oglinzi si suprafete cromate). Canistre de 25 kg la pretul de 70Ron TVA adaugat

PULIMOQUETTES - detergent de inalta concentratie, cu spuma controlata, curata in profunzime orice tip de tesut si mocheta. Canistre de 6 kg la pretul de 120Ron TVA adaugat

MAX BRILL RO - silicon de bord special creat pentru piata romaneasca.Canistra de 6 l pret 80RON (incluzand 19 % tax)
SOFFIO
- ceara cu inalta fluiditate si efect polish.Pret: 130 lei /14 L tva inclus.

Calculul combustibililor,energiei

Metrul cub de apa inclusiv epurarea este evaluat la 2,5 RON

Estimam consumul lunar de energie electrica la 300 RON

Consumul de apa : 0.0025x80x30x40=240Ron

Bugetul de venituri si cheltuieli (Bugetul de operare)

prognozat pentru perioada 01.01.2009-30.03.2009

Nr.

rd.

Elemente de buget

Luna

..ian..09

Luna

.febr.09

Luna

..mar.09..

VENITURI DIN VANZARI

spalat exterior

18000

24000

spalat interiorspalare completa


6300

spalare flota masiniTOTAL VENITURI

COSTUL BUNURILOR VANDUTE

Materii prime si materiale directe

Combustibili, energie etc.


550

Salarii directe, inclusiv contributia angajatorului

Alte cheltuieli directe (nenominalizate)

COSTUL TOTAL AL BUNURILOR VANDUTE

REZULTATUL DIN EXPLOATARE

REZULTATUL DIN EXPLOATARE

CHELTUIELI DE FUNCTIONARE

Salarii indirecte brute, inclusiv contributia angajatorului

Reclama

Mijloace de transport

Chirii 

Asigurari

Dobanzi si comisioane bancare

Taxe si impozite

Utilitati (electricitate, gaz, apa etc.)

Telefoane

Consumabile

Intretinere si reparatii

Amortizari

Alte cheltuieli indirecte (nenominalizate)

TOTAL CHELTUIELI DE FUNCTIONARE

PROFITUL BRUT

PROFITUL BRUT

IMPOZITUL PE PROFIT

IMPOZITUL PE PROFIT

PROFITUL NET

PROFITUL NET

Bugetul de venituri si cheltuieli (Bugetul de operare)

prognozat pentru perioada 01.04.2009-30.06.2009

Nr.

rd.

Elemente de buget

Luna

..apr.09..

Luna

mai.09

Luna

.iun..09..

VENITURI DIN VANZARI

spalat exterior

spalat interior

-----

900

spalare completa

spalare flota masini

TOTAL VENITURI

COSTUL BUNURILOR VANDUTE

Materii prime si materiale directe

Combustibili, energie etc.

Salarii directe, inclusiv contributia angajatorului

Alte cheltuieli directe (nenominalizate)

COSTUL TOTAL AL BUNURILOR VANDUTE

REZULTATUL DIN EXPLOATARE

REZULTATUL DIN EXPLOATARE

CHELTUIELI DE FUNCTIONARE

Salarii indirecte brute, inclusiv contributia angajatorului

Reclama

Mijloace de transport

Chirii 

Asigurari

Dobanzi si comisioane bancare

Taxe si impozite

Utilitati (electricitate, gaz, apa etc.)

Telefoane

Consumabile

Intretinere si reparatii

Amortizari

Alte cheltuieli indirecte (nenominalizate)

TOTAL CHELTUIELI DE FUNCTIONARE

PROFITUL BRUT

PROFITUL BRUT

IMPOZITUL PE PROFIT

IMPOZITUL PE PROFIT

PROFITUL NET

PROFITUL NET

Bugetul de venituri si cheltuieli (Bugetul de operare)

prognozat pentru perioada 01.07.2009-30.09.2009

Nr.

rd.

Elemente de buget

Luna

iul..09..

Luna

aug09.

Luna

.sept.09..

VENITURI DIN VANZARI

spalat exterior

spalat interior

-----

100

spalare completa

spalare flota masini

vanzare marfa

TOTAL VENITURI

COSTUL BUNURILOR VANDUTE

Materii prime si materiale directe

Combustibili, energie etc.

Salarii directe, inclusiv contributia angajatorului

Alte cheltuieli directe (nenominalizate)

COSTUL TOTAL AL BUNURILOR VANDUTE

REZULTATUL DIN EXPLOATARE

REZULTATUL DIN EXPLOATARE

CHELTUIELI DE FUNCTIONARE

Salarii indirecte brute, inclusiv contributia angajatorului

Reclama

Mijloace de transport

Chirii 

Asigurari

Dobanzi si comisioane bancare

Taxe si impozite

Utilitati (electricitate, gaz, apa etc.)

Telefoane

Consumabile

Intretinere si reparatii

Amortizari

Alte cheltuieli indirecte (nenominalizate)

TOTAL CHELTUIELI DE FUNCTIONARE

PROFITUL BRUT

PROFITUL BRUT

IMPOZITUL PE PROFIT

IMPOZITUL PE PROFIT

PROFITUL NET

PROFITUL NET

Bugetul de venituri si cheltuieli (Bugetul de operare)

prognozat pentru perioada 01.10.2008-31.12.2008

Nr.

rd.

Elemente de buget

Luna

oct.09.

Luna

..noie.09

Luna

.dec.09..

VENITURI DIN VANZARI

spalat exterior

spalat interior

750

spalare completa

spalare flota masini


TOTAL VENITURI

COSTUL BUNURILOR VANDUTE

Materii prime si materiale directe

Combustibili, energie etc.

Salarii directe, inclusiv contributia angajatorului

Alte cheltuieli directe (nenominalizate)

COSTUL TOTAL AL BUNURILOR VANDUTE

REZULTATUL DIN EXPLOATARE

REZULTATUL DIN EXPLOATARE

CHELTUIELI DE FUNCTIONARE

Salarii indirecte brute, inclusiv contributia angajatorului

Reclama

Mijloace de transport

Chirii 

Asigurari

Dobanzi si comisioane bancare

Taxe si impozite

Utilitati (electricitate, gaz, apa etc.)

Telefoane

Consumabile

Intretinere si reparatii

Amortizari

Alte cheltuieli indirecte (nenominalizate)

TOTAL CHELTUIELI DE FUNCTIONARE

PROFITUL BRUT

PROFITUL BRUT

IMPOZITUL PE PROFIT

IMPOZITUL PE PROFIT

PROFITUL NET

PROFITUL NET

Bilant contabil

incheiat la data de:

Nr.

rd.

Elemente de bilant

Valoare

ACTIV

ACTIVE IMOBILIZATE

IMOBILIZARI NECORPORABILE

A11

Cheltuieli de constituire si de C&D

A12

Alte imobilizari necorporale

A1

TOTAL IMOBILIZARI NECORPORALE

IMOBILIZARI CORPORALE

A21

Terenuri

A22

Cladiri

A23

Masini, utilaje si mijloace de transport

A24

Alte imobilizari corporale

A2

TOTAL IMOBILIZARI CORPORALE

IMOBILIZARI FINANCIARE

A31

Titluri de participare

A32

Alte imobilizari financiare

A3

TOTAL IMOBILIZARI FINANCIARE

A4

TOTAL ACTIVE IMOBILIZATE

ACTIVE CIRCULANTE

STOCURI

A51

Materii prime, materiale, obiecte de inventar si stocuri aflate la terti

A52

Productie in curs de executie

A53

Produse finite

A54

Marfuri

A55

Alte stocuri

A5

TOTAL STOCURI

ALTE ACTIVE CIRCULANTE

A61

Creante

A62

Titluri de plasament

A63

Disponibil in conturi bancare si in caserie

A6

TOTAL ALTE ACTIVE CIRCULANTE

A7

TOTAL ACTIVE CIRCULANTE

A8

TOTAL - ACTIV

PASIV

CAPITALURI PROPRII

P11

Capital social

P12

Rezerve, fonduri si provizioane

P13

Rezultatul exercitiului

P14

Repartizarea profitului

P1

TOTAL CAPITALURI PROPRII

DATORII

P21

Imprumuturi

P22

Furnizori

P23

Alte datorii

P2

TOTAL DATORII

P3

TOTAL - PASIV

Contul de profit si pierdere

incheiat la data de: 31.12.2008

Nr.

rd.

Elemente

Valoare

VENITURI DIN EXPLOATARE

Venituri din vanzarea productiei

CIFRA DE AFACERI

TOTAL VENITURI DIN EXPLOATARE

CHELTUIELI PENTRU EXPLOATARE

Materii prime si materiale

Combustibili, energie, apa etc.

Alte cheltuieli materiale

Costul marfurilor vandute

Impozite, taxe si varsaminte asimilate

Salarii, inclusiv contributiile angajatorului

Amortizari si provizioane

Alte cheltuieli de exploatare

TOTAL CHELTUIELI PENTRU EXPLOATARE

REZULTATUL DIN EXPLOATARE

REZULTATUL DIN EXPLOATARE

VENITURI FINANCIARE

Venituri financiare

CHELTUIELI FINANCIARE

Cheltuieli financiare

REZULTATUL FINANCIAR

REZULTATUL FINANCIAR

 • REZULTATUL CURENT AL EXERCITIULUI

REZULTATUL CURENT AL EXERCITIULUI

VENITURI EXCEPTIONALE

Venituri exceptionale

CHELTUIELI EXCEPTIONALE

Cheltuieli exceptionale

REZULTATUL EXCEPTIONAL AL EXERCITIULUI

REZULTATUL EXCEPTIONAL AL EXERCITIULUI

PROFITUL BRUT

PROFITUL BRUT

IMPOZIT PE PROFIT

Impozit pe profit

PROFITUL NET (REZULTATUL EXERCITIULUI)

PROFITUL NET

Riscurile care ar putea influenta influnta previziunea noastra este intensificarea gradului de concurenta pe piata si caracterul sezonier al serviciului

Prognoza de cash-flow pentru 31.12.2008

 

Elemente

Luna 1

Luna 2

Luna 3

Luna 4

Luna 5

Luna 6

Luna 7

Luna 8

Luna 9

Luna 10

Luna 11

Luna 12

Luna 12

TOTAL

 

Venituri din vanzari

 

Costul de productie

 

Cheltuieli admin. si desf.

 

Dobanzi

 

Impozit pe profit

 

Profit net

 

Dividende

 

Amortizari

 

Investitii


 

Creante initial

 

Creante (final - initial)


 

Stocuri initial

 

Stocuri (final - initial)


 

Obligatii initial

 

Obligatii (final - initial)


 

Credite initial

 

Credite (final - initial)

 

CASH-FLOW

 

 

 

Active imobilizate

Nume

Valoare intrare

Amortizare anuala

Amortizare lunara

Instalatie spalat sub presiune cu incalzire a apei (pentru postul 1)

Instalatie spalat sub presiune cu incalzire a apei (pentru postul 2)

Aspirator pentru medii umede si uscate

Pompa de abur Speed

Sistem automat de filrare/ tratare/ recirculare a apei.


Masina polishat

TOTAL

Observatie: Activele neimobilizate - licente se vor amortiza doar incepand cu anul 2.

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate