Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» ANALIZA MIXULUI DE MARKETING


ANALIZA MIXULUI DE MARKETING


ANALIZA MIXULUI DE MARKETING

Mixul de marketing este un element foarte intalnit in domeniul marketingului, acesta reprezentand principalul element al tacticii de marketing. Elemetele Mixului de marketing sunt cunoscute sub numele de 'Cei Patru P', acestia fiind: Pret, Produs, Promotie, si Distributie (Din englezul Placement)

Pentru a indeplini obiectivele de marketing este important ca aceste elemente sa fie luate in considerare. Faptul ca unul dintre cele patru elemente ale mixului nu a fost conceput corect va rezulta o strategie esuata de marketing. La conceperea acestui mix principalul factor ce trebuie luat in considerare este piata tinta. Managerul trebuie sa cunoasca care sunt dorintele si nevoile clientilor, si sa combine aceste elemente pentru a crea strategi si planuri de marketing ce vor satisface clientul.1. Produsele oferite de firma

Produsele oferite de firma sunt :

  • Sufragerii
  • Mobila birou
  • Mobila dormitor
  • Mobila bucatarii
  • Canapele fixe si extensibile
  • Fotolii
  • Coltare fixe si extensibile
  • Banchete clic-clac
  • Accesorii

Designul mobilierului este asigurat de catre ingineri specializati in mobilier,acesta fiind conceput intr-o linie moderna si ergonomica in deplina concordanta cu stilul casei, cu necesitatile si personalitatea cumparatorilor, tinand cont chiar si de bugetul clientilor.

Politica noastra de a optimiza raportul pret/calitate a dat roade, numarul clientilor in continua crestere fiind o dovada in acest sens.
  Mobilierul este conceput de arhitecti ce au incercat sa ofere o linie moderna, concomitent cu simplitate si ergonomicitate. Pentru a veni in sprijinul clientilor firma asigura asistenta tehnica si servicii de proiectare si arhitectura, in vederea crearii unui ambient placut si optimizarii utilizarii spatiului.

Produsele oferite de SIM au castigat increderea clientilor in special prin calitatea produselor oferite, calitate ce consta in: rezistenta , fiabilitate si functionabilitate adecvata , design si functionalitate.

Pe viitor firma isi doreste ca produsele sale sa fie recunoscute la nivel international.

2. Preturile produselor pe piata franceza

Politica de pret este practicata in functie de raportul cerere/oferta, costuri, inflatie, fructificarea unor avantaje favorabile pe piata. Totodata tine cont de etapele ciclului de viata al produselorm, folosind o metoda bazata pe costuri prin aplicarea unui adaos comercial la costul produsului.

Pretul la care se pot cumpara produsele firmei in Franta es te un pret mediu, un pret bun as spune tinand cont de calitatea produsului. Pretul este accesibil pentru locuitorii Frantei cu un venit de peste 1000 Euro.

Distributia

Distributia este o componenta importanta a intregii activitati de marketing, strans legata de celelalte activitati ale mixului de marketing pe care le influenteaza si de care este la randul ei influentata.

Firma foloseste canale de distributie directe (firma-client) prin intermediul parcului auto propriu.

Livrarea marfii se face cu promptitudine la data mentionata in contract.

Pentru minimizarea costurilor legate de distributie, firma a incheiat un contract cu o casa de expeditie care ii asigura curse Franta-Romania astfel camioanele nu se intorc goale si isi acopera in proportie de 80% cheltuielile cu combustibilul.

4. Promovarea produselor pe piata franceza

Promovarea cuprinde toate actiunile prin care fdirma isi face cunoscute unele idei, produsele sau serviciile sale, diferitelor categorii de public, cu scopul de a fi adoptate de catre acestia sau achizitionate.

Promovarea este un ansamblu de actiuni si mijloace de informare si atragere a cumparatorilor potentiali catre punctele de vanzare, in vederea satisfacerii nevoilor si dorintelor acestorasi implicit, a cresterii eficientei economice a activitatii intreprindferilor producatoare.

Actiunile promotionale intreprinse in franta sunt: spoturi televizate, radioul, anunturi in cele mai citite ziare in domeniu, pliante , fluturasi, bennere.

Pe langa toate acestea, produsele firmei se bucura de publicitatea facuta de clienti ,marile magazine, care tiparesc pliante si oferte saptamanal sau lunar, expediate prin posta persoanelor fizice cu scopul de a-i atrage la magazinul lor.

Un alt avantaj concurential al acestei firme rezida si in puterea financiara care ii permite sa investeasca in publicitate, cat si in actiuni de merchandising extrem de puternice in magazine: expunere si pozitionare foarte buna a produselor, materiale promotionale de calitate buna si impact vizual maxim.

Principalele tipuri de reclama constau in crearea unei imagini corespunzatoare a firmei in randul clientilor, satisfacerea clientilor prin produse de mobilier de calitate.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate