Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» Societatea Allianz-Tiriac Asigurari - Mixul de marketing


Societatea Allianz-Tiriac Asigurari - Mixul de marketing


Societatea Allianz-Tiriac Asigurari - Mixul de marketing

Rolul asigurarilor

Putem spune, intr-un fel, ca asigurarea a aparut odata cu aparitia societatii umane. Avem cunostinta de doua tipuri de economii care au caracterizat societatea de-a lungul timpului: economiile de schimb (realizate cu elemente corespunzatoare: piete de schimb, bani, instrumente financiare diverse) si economiile naturale, in lipsa acestor elemente, acestea datand din timpuri mult mai vechi decat primele.

Intr-o astfel de economie naturala, putem privi conceptul de asigurare ca pe o forma de ajutorare intre indivizii din societate. De exemplu, daca o casa sufera un incendiu devastator, membrii comunitatii respective vor ajuta impreuna la reconstruirea casei; altfel, nu vor primi nici ei ajutor in viitor. Acest tip de asigurare a suprevietuit pana in zilele noastre in regiunile in care economiile de schimb moderne nu au patruns decat superficial (de exemplu in unele tari de pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice).Spre sfarsitul secolului al XVII-lea, cresterea importantei Londrei ca si centru comercial a dus, de asemenea, la aparitia unei cereri reale pentru asigurare (mai precis de asigurare maritima). La finalul anilor 1680, Edward LLOYD a deschis o cafenea care nu peste mult timp a devenit cel mai popular local printre proprietarii de nave, negutatori si capitanii de nave, si, automat, o importanta sursa de informatii in domeniu. Acesta era locul principal de intalnire dintre partile care doreau sa-si asigure navele si cele care erau dispuse sa subscrie riscurile aferente.
Astazi, LLOYD's of London reprezinta, ca structura, liderul pietei de asigurari maritime si alte tipuri specializate, insa activitatea este destul de diferita fata de segmentul asigurarilor mai comune.

Asigurarea, asa cum este perceputa in zilele noastre are ca izvor de aparitie Marele Incediu din Londra din anul 1666, cand au fost distruse 13.200 de case. In urma acestui dezastru, Nicholas BARBON a deschis primul birou pentru asigurarea cladirilor. In anul 1680, englezul a infiintat prima companie de asigurari de incendii din Anglia, denumita «The Fire Office».

In Statele Unite, prima companie de asigurari a demarat activitatea tot prin incheierea asigurarilor pentru incendii, cu sediul in Charles Town, (orasul Charleston de astazi, Carolina de Sud), in anul 173

Benjamin FRANKLIN a contribuit la popularizarea si standardizarea practicilor de asigurare, in special pentru asigurarile impotriva incendiilor. In anul 1752, a fondat Philadelphia Contributionship for the Insurance of Houses from Loss by Fire, prima companie care colecta contributii in vederea prevenirii incendiilor. Aceasta organizatie nu numai ca lansa avertizari in cazul unelor incendii, dar, de asemenea, putea refuza asigurarea anumitor cladiri unde riscul de incediu era mult prea mare, ca de exemplu, in cazul caselor de lemn.

Asigurarea este o forma de protectie bazata pe un contract, prin care o persoana fizica sau juridica care se va numi asigurat, cedeaza anumite riscuri unei persoane juridice - asigurator, platind asiguratorului o suma de bani numita prima de asigurare.

Asiguratorul se obliga prin acest contract sa plateasca asiguratului despagubiri in cazul in care evenimentele prevazute in contract au loc.

Indiferent de cat de mult a evoluat umanitatea, un lucru este foarte clar: nu poate fi controlat tot ceea ce se intampla in jurul nostru, exemplul cel mai bun fiind poate natura. Mass-media prezinta foarte des catastrofele naturale care lovesc diverse regiuni, si, din pacate nici Romania nu face exceptie (cu totii ne amintim de inundatiile, alunecarile de teren devastatoare care au afectat tara in ultimii ani).

Dar natura nu este singura care ne afecteaza si ne provoaca pagube. Accidente se intampla la tot pasul, iar jaful, furturile, talhariile, toate tin de natura umana si sunt tot mai dese. Riscuri care vor exista intotdeauna. Dar mai sunt si altele, in legatura cu sanatatea, cu activitatea profesionala, si, in cazul firmelor, riscuri privind marfurile sau activele companiei. De aceea este foarte bine sa incercam sa transferam riscurile asupra altcuiva.

Acestea sunt motivele pentru care au aparut serviciile sau, mai bine zis, produsele de asigurare. Acestea sunt oferite de companii specializate care preiau diferite riscuri in schimbul unei sume de bani. Astfel, plata unei sume il pune pe asigurat la adapost de problemele cauzate de accidente, fie ele auto sau de alta natura, ii poate salva firma de la probleme financiare care ar putea duce la faliment s.a.

Astazi, marketingul este o conditie de baza a reusitei pe piata asigurarilor. Pentru a se adapta cu succes schimbarilor de mediu asiguratorii au nevoie de o activitate de marketing coerenta, cu ajutorul careia sa-si identifice pietele tinta, sa conceapa si sa furnizeze produse adaptate cat mai bine nevoilor clientilor din cadrul acestor piete. Societatile de asigurare trebuie nu numai sa gaseasca tehnicile optime pentru a-si atrage clientii, dar trebuie sa descopere si modalitatea de a stabili relatii de lunga durata cu acestia, determinandu-i sa devina clienti fideli.

Prezentarea Grupului Allianz

Fondat in 1890 la Berlin, Allianz este lider mondial in domeniul asigurarilor si, totodata, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din lume.

Marca Allianz este reprezentata in peste 70 de tari ale lumii, reteaua de entitati economice care formeaza Allianz Group ridicandu-se la circa 700 de companii-membre. Cele aproximativ 181.000 de persoane care lucreaza in cadrul Allianz Group ofera servicii financiare integrate, la standarde internationale,unui numar de peste 80 de milioane de clienti de pe intregul mapamond. Pe fiecare dintre segmentele de activitate pe care opereaza asigurari de bunuri si raspundere, asigurari de viata si de sanatate, operatiuni bancare, respectiv administrarea activelor Allianz Group a capatat recunoasterea internationala pentru profesionalismul si expertiza reprezentantilor sai, pentru siguranta financiara a afacerilor pe care le deruleaza.

In anul financiar 2007, la nivel consolidat, Grupul a realizat venituri totale de 102 miliarde de euro. Valoarea activelor apartinand tertilor aflate in administrarea Allianz depasea 1.300 miliarde de euro la sfarsitul anului 2007. Din aceasta suma peste 765 miliarde euro reprezentau active apartinand tertilor.

Allianz este unul dintre cei mai solid capitalizati furnizori de servicii financiare din lume, in ciuda volatilitatii mediului economic si financiar international. Cele mai importante agentii internationale de rating confirma acest lucru[1].

Beneficiind de expertiza unei complexe retele internationale, Allianz Group furnizeaza produse si servicii financiare la cele mai inalte standarde pretutindeni in lume. Operand dupa un model structural descentralizat, care promoveaza initiativa locala, societatile membre ale Allianz Group au posibilitatea sa dezvolte strategii de dezvoltare adaptate contextului si conditiilor locale. In acest fel, este creat cadrul identificarii celor mai bune oferte de asigurari de viata, de sanatate, de bunuri si proprietati, auto, croite dupa nevoile clientilor din fiecare regiune si cu sprijinul unor experti internationali.

In calitatea sa de companie-membra a celui mai mare grup de asigurari din Europa, Allianz-Tiriac si-a asigurat accesul la o serie de avantaje competitive unice pe piata locala care constituie garantii ale unei dezvoltari viitoare sanatoase si durabile.

Prezentarea Societatii Allianz Tiriac Asigurari

Bazele fundatiei actualei afaceri Allianz-Tiriac Asigurari au fost puse in anul 1994, odata cu infiintarea societatii Asigurari 'Ion Tiriac' SA (ASIT). Pornind de la zero, compania s-a instalat repede in fruntea ierarhiei operatorilor privati de asigurari. Cresterea accelerata a volumului de afaceri derulate a ajutat ASIT sa avanseze, in numai sase ani de existenta, pina pe pozitia secunda in topul celor mai importanti asiguratori locali[2].

Dezvoltarea infrastructurii companiei - incepand cu crearea si diversificarea propriei oferte de produse, continuand cu atragerea celor mai buni specialisti locali din domeniul asigurarilor si terminand cu extinderea retelei teritoriale - a fost realizata exclusiv prin autofinantare. In ciuda costurilor ridicate pe care lansarea unei afaceri de tip greenfield le impune, Asigurari "Ion Tiriac" a generat intr-un timp record rezultate pozitive pentru actionarii sai.

Mizand initial, in principal, pe dezvoltarea relatiilor cu clienti ce desfasurau activitati in domeniile industrial si comercial, ASIT a reusit sa creeze adevarate parteneriate pe termen lung cu asiguratii, spre beneficiul ambelor parti implicate.

Astazi Allianz-Tiriac Asigurari este compania numarul unu pe piata romaneasca a asigurarilor, detinand aproape o cincime din piata, la nivel consolidat (asigurari generale si de viata). Definitoriu pentru succesul Allianz-Tiriac este echilibrul pastrat, in permanenta, intre ritmul de crestere, siguranta financiara si profitabilitate.

Pe intreaga perioada a ultimilor cinci ani financiari, cresterea medie a afacerilor Allianz Tiriac a fost superioara ritmului de crestere a pietei. In acelasi interval de timp, compania a dovedit, de asemenea, capacitatea de a derula in mod constant o activitate profitabila. Nu in ultimul rand, mentinerea la niveluri superioare a tuturor indicatorilor care exprima gradul de siguranta financiara a reprezentat garantia unei cresteri sanatoase a afacerii.

Diversificarea progresiva a gamei de produse in concordanta cu nevoile clientilor si adaptarea lor la tendintele cererii au reprezentat elemente de strategie ce au avut, de asemenea, o contributie importanta la accelerarea dezvoltarii afacerilor Allianz Tiriac Asigurari. Astazi portofoliul companiei are o structura echilibrata, incluzand practic toate tipurile de produse din gama asigurarilor generale - inclusiv obligatorii -, respectiv de viata, capabile sa acopere intreg spectrul de solicitari venite din partea clientilor locali.

Date de identificare a firmei:

ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI S.A.

Str. Caderea Bastiliei, Nr. 80-84

Sect.1, Cod Postal 010616, Bucuresti

Nr. de ordine in RC J40/15882/1994

CUI 6120740

Tel. 021/2082222, Fax. 021/2082211

E-mail : office@allianztiriac.ro, adresa web : www.allianztiriac.ro

Capital Social

Allianz Tiriac Asigurari face parte din Allianz Group, actionarul majoritar al companiei fiind Allianz New Europe Holding GmbH. Valoarea actuala a capitalului social este de 66.638.505 Ron. Numarul de actiuni emise este de 127.905 titluri cu valoare nominala de 521 Ron fiecare.

29.07.2008    

Capital social (RON) 66.638.505 64.25325 35.090.601

Numar actiuni emise 127.905 123.325 98.293

Valoare nominala a actiunii (RON) 521 521 357

Structura actuala a actionariatului

ALLIANZ NEW EUROPE HOLDING Gmbh 52,1645%

VESANIO TRADING Ltd   44,4775%

Alti actionari (mai putin de 5% fiecare)     3,358%

Tabel 1. Capital social si structura actionariatului

Pe parcursul intregii sale existente, Allianzn Tiriac Asigurari a derulat un program coerent de capitalizare, in concordanta cu planurile de dezvoltare a afacerilor companiei. Cea mai recenta majorare de capital social a fost realizata in anul 2008. Astfel, la data de 24.04.2008, actionarii societatii au decis majorarea capitalului social al Allianz Tiriac Asigurari cu o valoare totala de 386.180 Ron, de la 64.25325 Ron la 66.638.505 Ron, prin emiterea unui numar de 4.580 actiuni cu valoare nominala de 521 Ron fiecare. Operatiunea s-a realizat prin aport in numerar al actionarului majoritar Allianz New Europe Holding GmbH si al actionarului semnificativ Vesanio Trading Limited. 

In anul 2007, capitalul social al Allianz Tiriac Asigurari a fost majorat in trei etape, de la 35.090.601 Ron (valoare la 01.01.2007), pana la un nivel de 64.25325 Ron. In prima etapa a fost consemnata majorarea capitalului social de la 35.090.601 Ron, la 51.210.653 Ron, prin incorporarea unei parti din profitul net obtinut in anul 2006, ce a revenit sub forma de dividende actionarilor. Din punct de vedere tehnic, aceasta operatiune a fost realizata prin majorarea valorii nominale a unei actiuni emisa de Allianz Tiriac Asigurari, de la 357 la 521 RON.

In cea de a doua etapa, actionarii companiei au decis majorarea capitalului social de la 51.210.653 Ron, la 54.147.530 Ron, prin aport in numerar in suma de 936.877 Ron, reprezentand valoarea a 5.637 actiuni nou emise. Cea de-a treia etapa a vizat majorarea capitalului social al Allianz Tiriac Asigurari cu o valoare de 10.104.795 Ron, aport in numerar al actionarilor, in contul unui numar de 19.395 actiuni nou emise.

Rezultate preliminare pe anul 2008

Rezultatele inregistrate de Allianz Tiriac in 2008 releva soliditatea afacerilor companiei intr-un mediu de afaceri care, incepand din a doua jumatate a anului 2008, a dat semne evidente de deteriorare.

Afacerile au continuat sa se dezvolte echilibrat pe ambele segmente de asigurari, generale si de viata, indicand o crestere sustinuta atat in ceea ce priveste veniturile, cat si la nivelul profitabilitatii operatiunilor.

Veniturile Allianz Tiriac din activitatea de asigurari s-au majorat cu 154 milioane de lei, ajungand la valoarea de 1.394 milioane lei, in anul 2008. Allianz Tiriac ramane, astfel, compania de asigurari numarul 1 din Romania, cu o cota de piata estimata la aproximativ 16%.

In acelasi timp, rezultatul activitatilor de asigurari marcheaza o evolutie pozitiva, atat operatiunile de asigurari generale, cat si cele de asigurari de viata inregistrand profituri in crestere din activitatea de baza[3].

Activitatile derulate in domeniul administrarii pensiilor au adus, in paralel, o consolidare a pozitiei Allianz Tiriac pe acest segment de piata. La sfarsitul anului trecut, numarul participantilor la fondul de pensii obligatorii administrate privat 'AZT Viitorul tau' depasea pragul de un million - fiind inregistrate 1.03708 persoane cu cel putin o contributie la acest fond, adica mai mult de 25% din numarul total de participanti la pilonul II. Pe segmentul pensiilor facultative, cele doua fonduri administrate de Allianz Tiriac - 'AZT Moderato' si 'AZT Vivace' - au atras aproape 28% din totalul participantilor la pilonul III, adica 41.591 persoane.

Valoarea totala a activelor aferente celor trei fonduri de pensii aflate in administrarea Allianz Tiriac a ajuns la 216,1 milioane de lei la 31.12008.

In total, activele in administrarea companiei la nivel consolidat (aferent activitatilor de asigurari generale, de viata si de pensii) au depasit pragul de un milliard de lei, ajungand la 1,05 miliarde. Din aceasta suma, activele fondurilor de pensii administrate de Allianz Tiriac reprezentau 21%, in timp ce ponderile activelor aferente activitatilor de asigurari generale si de viata reprezentau 57%, respectiv 20%.

Pe segmentul de asigurari generale, subscrierile realizate in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2008 s-au situat la 1.277,3 milioane de lei, aceasta valoare fiind cu 140 milioane lei mai mare decat cea inregistrata in exercitiul financiar anterior. Profitul operational a crescut cu 8 procente, pana la 39 milioane de lei (fata de 36 milioane lei in 2007), ca urmare a imbunatatirii ratei daunei pe clasele de asigurari auto (casco si RCA obligatorie). Implementarea progresiva a programelor de segmentare a tarifelor de prime de asigurari auto pe baza profilului de risc a clientilor si a celor de administrare centralizata a daunelor au generat aceasta tendinta pozitiva a evolutiei daunalitatii portofoliului auto al Allianz Tiriac, opusa tendintei de crestere a ratei daunei inregistrata la nivelul pietei asigurarilor generale, si in special auto. Asigurarile casco detin, in continuare, cea mai importanta pondere in structura portofoliului de asigurari generale. La nivelul anului 2008, veniturile din prime brute subscrise pe aceasta clasa de asigurari au depasit 785 milioane de lei, evidentiind o crestere de 13 procente fata de 2007.

Subscrierile companiei pe clasa de asigurari de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor din accidente auto (RCA obligatorie) au depasit 191 milioane lei, cu 9% mai mult decat in anul anterior.

Vanzarile de polite de asigurari de bunuri si cladiri emise de Allianz Tiriac au generat venituri de 202 milioane de lei in 2008. Subscrierile de riscuri pentru asigurarea locuintelor au generat peste 30% din aceste venituri, evidentiind o crestere de aproape 18% (de la 53 milioane lei in 2007, la 62 milioane lei in 2008).

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz Tiriac a obtinut un profit operational de 8,6 milioane de lei, in conditiile in care veniturile din prime brute subscrise au inregistrat o crestere de peste 14%, de la 101,7 milioane lei in 2007, la 116,3 milioane de lei in anul 2008. Subscrierile aferente politelor de asigurari legate de investitii au reprezentat 66% din aceasta suma, restul de 34% referindu-se la venituri din vanzarea politelor de asigurari traditionale.

Tabel Rezultate preliminare 2008 comparatie cu 2007

Toate informatiile din prezentul document evidentiaza rezultatele companiei aferente anului fiscal 2008 in conformitate cu standardele internationale de contabilitate IFRS, neauditate.

Allianz Tiriac Asigurari s-a mentinut in 2008 pe prima pozitie in clasamentul asiguratorilor din Romania cu afaceri de 1,38 miliarde lei (375,9 milioane euro) si 15,76% din piata, fiind urmat de Omniasig si Asirom, arata datele publicate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Al doilea asigurator de pe piata, Omniasig-Vienna Insurance Group, avea la finalul anului trecut o cota de piata de 13,74%, cu prime brute subscrise de 1,2 miliarde lei (327,66 milioane euro).

Pe ultima treapta a podiumului se afla Asirom, cu o cota de piata de 7,5% si un volum al primelor brute de 658,64 milioane lei (178,85 milioane euro), iar pe locul al patrulea Astra, cu 7,45% din piata si afaceri de 654,72 milioane lei (177,78 milioane euro).

Locurile cinci si sase sunt ocupate de Asiban, cu o cota de piata de 6,91% (prime brute subscrise de 606,8 milioane lei), si ING, cu 6,88% din piata si afaceri de 604,4 milioane lei.

Urmatoarele locuri sunt ocupate, in ordine, de societatile BCR Asigurari, cu 6,19% din piata si prime brute subscrise de 543,47 milioane lei, Unita, cu 5,66% din piata si 497,54 milioane lei prime brute subscrise, si Generali, cu o cota de piata de 4,75% si afaceri de 416,98 milioane lei.

Pe locul zece se afla, la sfarsitul anului trecut, compania Ardaf, cu 4,02% din piata si o valoare a primelor brute subscrise de 352,88 milioane lei.

Companiile de pe piata romaneasca de asigurari au inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 8,78 miliarde lei (2,38 miliarde euro), in crestere cu 22,4% fata de 2007. In figura 1. este prezentata diagrama celor spuse mai sus.

Figura 1. Topul primelor zece asiguratori din Romania in 2008

Top 10 Clasament Asigurari Non-Viata

Tabel 3. COMPANIE PRIME BRUTE SUBSCRISE

RON mil.

1.ALLIANZ TIRIAC 1278.79

OMNIASIG  1181.48

3.ASIROM  657.11

4.ASTRA-UNIQA  647.47

5.BCR Asigurari 556.60

6.ASIBAN  498.55

7.UNITA  497.54

8.ARDAF 351.78

9.GENERALI  331.55

10.BT Asigurari 303.17

Analizand tabelul 3, putem observa ca societatea Allianz Tiriac se situeaza pe prima pozitie in ceea ce priveste primele brute rezultate din asigurarile non-viata, societatea fiind indeaproape urmata de Omniasig.

4. Rezultate financiare in trimestrul I 2009

In primul trimestru al anului 2009, la nivelul consolidat al activitatilor de asigurari (generale si de viata), Allianz Tiriac Asigurari a realizat venituri din prime brute subscrise de 351,3 milioane lei, in usoara scadere (cu 4,5%) fata de aceeasi perioada a anului trecut. Reprezentantii companiei apreciaza ca volumul afacerilor societatii a evoluat in acelasi sens cu tendinta inregistrata la nivelul intregii piete de asigurari care, foarte probabil, va evidentia o contractie a veniturilor din prime brute subscrise.

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz Tiriac a reusit sa-si majoreze veniturile din prime brute subscrise cu 7,4%, pana la un nivel de 27,8 milioane de lei in trimestrul I din 2009, comparativ cu 25,9 milioane lei in primele trei luni din 2008.

Cresterea a fost sustinuta de evolutia vanzarilor de produse de asigurari de viata traditionale (polite simple de viata cu acoperirea riscului de deces, respectiv polite de asigurare mixta de viata cu capitalizare, pentru care asiguratorul garanteaza realizarea unui randament investitional minim).

In ceea ce priveste activitatea de asigurari generale, veniturile din prime brute subscrise s-au contractat cu 5,4 procente, de la 341,9 milioane lei in trimestrul I 2008, la 323,5 milioane de lei in primele trei luni din 2009.

Clasele de asigurari auto, care detin ponderea principala in portofoliul non-life Allianz Tiriac, au evoluat diferit: pe segmentul casco a fost inregistrata o usoara scadere, de 2,2 procente a veniturilor din prime (de la 186,7 milioane lei in trimestrul I 2008, la 182,5 milioane de lei in aceeasi perioada din 2009), in timp ce subscrierile de polite rca obligatorie au crescut cu un milion de lei (+1,4%), pana la un nivel de 68,7 milioane lei in primele trei luni din 2009 (de la 67,7 milioane lei in acelasi interval din 2008).

Stoparea dezvoltarii parcurilor auto genereaza, pe de o parte, o reducere a cererii de polite noi casco. In acelasi timp, insa, denuntarea unui numar de contracte de leasing din ce in ce mai mare determina rezilierea inainte de scadenta a politelor de asigurare de avarii si furt corespunzatoare. Acestea sunt principalele motive care au dus la usoara scadere a volumului de prime brute subscrise pe clasa de asigurari casco.

In ceea ce priveste politele de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru pagube produse tertilor din accidente auto, evolutia pozitiva a vanzarilor Allianz Tiriac este rezultatul direct al programului de ofertare segmentata dezvoltat de companie. Corelarea riguroasa a primelor cu profilul de risc al soferului si caracteristicile masinii plaseaza oferta Allianz Tiriac in randul celor mai competitive sub aspectul pretului, cel putin pe anumite segmente de asigurati. Acesta este motivul continuarii cresterii veniturilor Allianz Tiriac pe segmentul rca in trimestrul I din 2009.

In ceea ce priveste rezultatul preliminat al operatiunilor derulate de Allianz Tiriac in trimestrul intai din 2009, acesta a evidentiat un profit operational agregat (aferent activitatilor de asigurari generale si de viata, cumulat) de 5,2 milioane de lei. Defalcat, profitul operational trimestrial s-a situat la 3,1 milioane de lei pe segmentul asigurarilor generale, respectiv la 2,1 milioane de lei pe segmentul asigurarilor de viata.

Mixul de marketing in asigurari

Obiectivele de dezvoltare ale Allianz Tiriac vizeaza mentinerea, consolidarea pozitiei numarul unu pe piata asigurarilor, fara insa a neglija indicatorii de rentabilitate a afacerii. In acest sens, si in viitor vor fi riguros aplicate principiile prudentiale in abordarea tuturor operatiunilor de subscriere a riscurilor. Totodata, vor trebui, in continuare, promovate si permanent imbunatatite programele de segmentare a portofoliului, in special pe clasele de asigurari auto, acest lucru insemnand practic particularizarea ofertelor pentru fiecare client in parte, astfel incat acestea sa evidentieze o mai buna corelatie a costurilor percepute cu profilul riscurilor individuale acoperite. Concomitent, va trebui impuse noi standarde de calitate a serviciilor post-vanzare prin eficientizarea controlului si administrarii proceselor de despagubire. Acestea vor defini cadrul unui complex program de orientare catre nevoile clientilor asumat de Allianz Tiriac Asigurari si in care mixul de marketing impreuna cu cele patru politici joaca un rol important.

Aceste patru politici sunt urmatoarele:

Politica de produs

Politica de pret

Politica de distributie

Politica de promovare

Politica de produs

Produsul reprezinta elementul cel mai important al mixului de marketing. Politica de produs intalnita la Allianz Tiriac Asigurari indeplineste caracteristicile procesului economic complex de raportare permanenta la cerintele pietei, de modelare a componentelor ofertei in raport cu aceste cerinte.

Marketingul aplicat de catre Allianz Tiriac Asigurari este una moderna, orientata in primul rand catre client, si continua sa ofere consumatorilor asigurari tot mai complexe si diversificate. O astfel de dovada reprezinta lansarea pe piata, in data de 24.11.2008, a trei produse noi de asigurare destinat in exclusivitate persoanelor fizice si care pot fi incheiate on-line pe adresa de web al societatii.

Aceste trei produse sunt urmatoarele:

a). asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru pagube produse tertilor din accidente auto (rca)

b). asigurarea de avarii si furt a autovehiculelor (Casco direct)

c). asigurarea de calatorii in strainatate

Constantinescu, directorul general al companiei afirma, in comunicatul de presa din data de 24.11.2008, ca dorinta lor prin lansarea acestor produse a fost sa ofere calitate, transparenta, accesibilitate "fara ca aceste caracteristici sa ridice nivelul costurilor cu asigurarea ale clientilor nostri".

In paralel cu lansarea serviciilor de vanzare on-line cu totul nou pentru piata romaneasca de asigurari, Allianz Tiriac Asigurari continua sa-si diversifice oferta de produse traditionale prin dezvoltarea unei polite de asigurare de avarii si furt auto, ofertata sub numele de "Casco Navigator". Acest produs este, sublinia Aurel Badea, director executiv asigurari generale in cadrul companiei Allianz Tiriac Asigurari, "primul produs casco de pe piata special si exclusiv conceput pentru persoane fizice".

Casco Navigator se adreseaza unei categorii foarte largi de soferi, care include atat persoanele cu venituri sub medie, cat si pe cele cu venituri peste medie, avand preferinte mai sofisticate. Casco Navigator ofera o acoperire modulara, structurata pe trei sectiuni - asigurarea riscurilor de baza de avarii si furt, asigurarea de accidente si asistenta rutiera -, la care pot fi adaugate optional un numar de sapte clauze suplimentare. Dintre acestea, amintim clauza de "asigurare a vehiculelor iesite din garantie", care reduce valoarea primei de asigurare platita de cumparator, in conditiile in care impune, in caz de dauna, efectuarea reparatiilor autovehiculului asigurat exclusiv in una dintre cele peste 500 de unitati reparatoare partenere cu care Allianz Tiriac Asigurare are incheiate contracte de decontare directa. In plus fata de acoperirile de baza, clientii ce achizitioneaza o polita Casco Navigator beneficiaza gratuit, in anumite limite, de asigurarea de accidente a persoanelor din autovehicul si deces din boala a soferului, de asigurarea bunurilor personale din autovehicul, de asigurarea dotarilor suplimentare, precum si de asistenta rutiera.

Politica de produs este cea care a avut un rol important in castigarea pozitiei de lider a societatii Allianz Tiriac pe piata asigurarilor. Prin calitatea serviciilor si satisfactia clientilor societatea a reusit sa se impuna cu succes in fata celei mai vechi si de incredere companii de pe piata.

Politica de pret

Elementul de baza pentru stabilirea cererii produsului pe piata o reprezinta pretul. Pretul de asemenea afecteaza pozitia firmei fata de competitori si nivelul de participare a acestuia pe piata. Consumatorul joaca un rol important in decizia institutiilor de a lansa pe piata produse noi, mai ieftine.

Politica de pret abordata de Allianz Tiriac Asigurari este una competitiva si tine cont in permanenta de un raport echilibrat intre calitate - pret.

Allianz Tiriac Asigurare vine in sprijinul clientilor oferindu-le posibilitatea ca incepand cu data de 1 septembrie 2008, sa achite primele si prin banca. Sistemul de colectare a primelor de asigurare Allianz Tiriac devine mult mai flexibil si mai accesibil clientilor companiei. Acestia vor putea alege cea mai convenabila modalitate de plata - cu card, prin debit direct, transfer bancar, internet banking sau in numerar. Totodata, prin parteneriatele incheiate cu banci care opereaza retele de colectare dintre cele mai dezvoltate la nivel national, Allianz Tiriac Asigurari pune la dispozitia clientilor sai una dintre cele mai extinse retele de colectare a primelor de pe piata locala a asigurarilor.

Tarifarea pentru polita Casco Navigator se face electronic, preturile ofertate fiind, in general, mai reduse decat cele practicate la produsul casco de baza al companiei, pentru acoperiri similare. Aceasta ca urmare a actualizarii programelor de personalizare a ofertei atat sub aspectul segmentelor definite, cat si ca urmare a cresterii rigurozitatii statisticilor ce definesc profilele de risc ale fiecarui segment de clienti.

Reamintim faptul ca, pentru politele de asigurari auto destinate persoanelor fizice, Allianz Tiriac practica, inca din 2006, un sistem de tarifare electronica ce genereaza oferte de prime individualizate, riguros corelate cu profilul de risc al asiguratului, cu istoricul daunalitatii inregistrate de client si cu gradul de fidelitate al acestuia in ceea ce priveste relatiile contractuale cu asiguratorul.

Politica de pret - un element cheie in marketing. Toti acesti factori sunt luati in considerare la stabilirea pretului unui bun sau serviciu, avand un rol determinant in desfasurarea etapelor planificarii strategiei de pret. Este necesar insa discutarea anumitor influente ce nu pot fi localizate precis intr-o etapa sau alta a acestui proces de elaborare a strategiei.

Politica de pret - un element cheie in marketing Costul este unul din factorii principali in stabilirea preturilor, preferat ca fundament chiar si cererii estimate. La stabilirea preturilor trebuie evaluate diferitele costuri luate in calcul, astfel:
- costurile de cercetare-dezvoltare- sunt substantiale in industrie, crearea unui prototip fiind evaluata la peste un milion de dolari;

- costurile cu salariile- sunt destul de importante, dar nu au o pondere atat de insemnata incat sa influenteze hotarator pretul unui bun;

- costurile cu distributia- distributia de autoturisme este destul de costisitoare deoarece solicita spatii specifice de depozitare si de expunere (show-room-uri) si forta de munca specializata in domeniu.

Cererea: cantitatea dintr-un bun pe care consumatorii sunt dispusi sa o cumpere   intr-un anumit moment, depinde de pretul acestuia.

Cu cat pretul unui produs va fi mai mare, cu atat consumatorii vor fi mai putin dispusi sa-l cumpere; cu cat pretul va fi mai mic, cu atat mai mare va fi cantitatea ceruta din acel produs.

O prima concluzie ar fi ca preturile mici aduc noi cumparatori. Pe de alta parte cei mai multi vanzatori (ofertanti) sunt constienti de faptul ca, de la un anumit punct, stimularea vanzarilor nu se poate realiza decat pe seama reducerilor de pret. Fiecarei reduceri de pret (fiecarui nou pret) ii va corespunde, pe piata, o cantitate diferita de produse vanduta.

- deci, ca regula generala, cantitatea ceruta pe piata (respectiv cantitatea pe care consumatorii ar fi dispusi sa o achizitioneze) creste la fiecare reducere de pret. Dar gradul cu care cantitatea vanduta dintr-un anumit produs se modifica la fiecare reducere de pret, variaza de la un produs la altul.

Politica de distributie

Societatea Allianz Tiriac Asigurari S.A. numara in prezent mai mult de 1750 angajati, dezvoltand, totodata, o retea de distributie formata actualmente dintr-un numar de peste 600 consultanti financiari asigurari de viata, respectiv aproximativ 3500 agenti de vanzari. Societatea opereaza printr-o retea de 170 unitati, prezenta companiei fiind consemnata in 148 de localitati din Romania.

Figura Sucursale, agentii, puncte de lucru Allianz Tiriac Asigurare pe teritoriul Romaniei

In plus, sunt aproape de clientii din oricare colt al tarii prin organizarea celor cateva sute de puncte de constatare a daunelor si unitati de reparatii auto proprii sau ale partenerilor Allianz Tiriac.

Politica de promovare

Politica de promovare face parte din mixul de marketing care este utilizat pentru informarea consumatorilor despre aparitia produselor noi precum si facilitatile de care au parte dupa achizitionarea produselor. Cel mai des folosit tip de promovare a produselor noi este publicitatea.

Publicitatea ofera o mare flexibilitate, existand posibilitatea de a se adresa atat unei audiente foarte largi cat si posibilitatea de concentrare pe un segment.

Prin publicitate Allianz Tiriac Asigurari poate urmarii, controla continutul mesajului transmis si locul de transmitere. Obiectivul principal este sa se ajunga la o audienta cat mai mare cu un cost rezonabil, pentru a informa publicul de aparitia produselor noi si avantajele de care beneficieaza dupa incheierea contractului de asigurare la Allianz Tiriac Asigurari.

O componenta a publicitatii o reprezinta materialele publicitare. Pentru materialele tiparite Allianz Tiriac a conceput un stil de design unitar. Pliantele, prin care isi promoveaza produsele, contin informatii cu privire la tipul de asigurare promovat, avantajele asigurarii respective, riscurile pe care le acopera asigurarea, etc.

Un mijloc modern pe care Allian Tiriac Asigurare o utilizeaza este promovarea pe intrenet, prin pagina web. Internetul reprezinta un avantaj pentru contractarea unei asigurari economisind timp din partea clientului.

Agendele, calendarele, pixurile sunt alte suporturi publicitare avand semnificatia cadourilor publicitare, sunt oferite de Allianz Tiriac in momentul incheierii contractelor de asigurari sau in momentul desfasurarii anumitor evenimente cum ar fi : reuniuni, conferinte de presa, diverse aniversari ale firmei etc.

Dezvoltarea continua a afacerilor Allianz Tiriac Asigurari ofera, in permanenta, oportunitati profesionale tuturor celor care doresc sa se alature unei echipe a carei valoare este dovedita de realizarile companiei de asigurari numarul unu in Romania. In cadrul organizatiei personalul poate gasi cele mai bune conditii pentru a-si pune in valoare aptitudinile profesionale, pentru a cunoaste succesul personal.

Membrii echipei de vanzari Allianz Tiriac beneficiaza, continuu, de programe de perfectionare, incepand cu cele de invatare a produselor de asigurari. Ulterior, in functie de rezultatele obtinute, fiecarui angajat i se garanteaza accesul la cursuri care prezinta cele mai noi si mai evoluate tehnici de vanzare, de comunicare, de negociere.

Lansarea pe piata a trei produse de asigurare si avantajele

acestora

Lansarea pe piata a unui produs este un proces complex in care interactioneaza doua tendinte opuse. O prima tendinta este cresterea continua a volumului vanzarilor. Aceasta in conditiile in care pretul produsului este mai mare decat costul vanzarii sale. Existand profit se da posibilitatea angajarii unor noi distribuitori.

Fundamentarea unei decizii in vedera lansarii pe piata de produse noi consta in primul rand in analizarea mai multor factori: cunoasterea si analizarea concurentei, analiza nevoilor clientilor actuali si potentialilor clienti, folosirea tehnologiei avansate. Toate acestea sunt elemente pe care societatea Allianz Tiriac le-a luat in calcul in momentele in care au lansat pe piata produse noi ce pot fi achizitionate direct de pe internet fara a fi necesar ca posibilul client sa se deplaseze la o agentie, punct de lucru sau sediu. In urma cercetarilor efectuate asupra tehnologiei avansate s-a constatat ca internetul joaca un rol important in adunarea de informatii necesare unor campanii de lansare pe piata de produse noi.

Cresterea utilizarii internetului in vederea vanzarii de produse de asigurare determina cresterea specializarii atat in ceea ce priveste produsele de asigurare, cat si in ceea ce priveste functiile managementului societatilor de asigurare. Reteaua de internet constituie o forma de comunicare fara limite, iar utilizarea sa in asigurari determina intensificarea procesului de globalizare in acest domeniu..

Internetul creeaza un client universal si o platforma comuna, furnizeaza accesul ieftin la o colectie de documente si intr-un interval relativ scurt, a fost recunoscut drept tehnologia care va schimba complet modalitatile in care intreprinderile isi conduc afacerile si pot comunica cu utilizatorii si clientii.

Agentii de asigurari joaca de asemenea un rol important in vederea lansarii unui produs nou pe piata, cu ajutorul acestora se realizeaza sondajele atat de utile in vederea luarii decizilor cat mai corecte si mai utile. Companiile de asigurari isi vand produsul in principal prin intermediul agentilor independenti sau exclusivi. Pana de curand, aproape toti agentii erau independenti, platiti cu comision. Recent, mai mlte companii de asigurari au adoptat un sistem in care agentul este un angajat platit al firmei. Economistii au studiat diferenta dintre cele doua tipuri de distributie a politelor si au ajuns la concluzia ca sistemul cu agenti independenti este mai putin eficient si mai costisitor.

Studii recente au aratat ca acest fenomen are loc deoarece agentii independenti ofera o calitate buna detinatorilor de polite prin servicii mai personalizate, mai multa asistenta in domeniul costurilor etc. Asadar in luarea deciziei trebuie sa luati in considerare si de cat de mult asistenta aveti nevoie.

Societatea Allianz Tiriac Asigurare a efectuat si o alta practica si anume "Practica statistica", aceasta arata ca nevoile crescande de date statistice nu pot fi acoperite de observari totale, principala dificultate fiind cea legata de organizarea acestor observari cat si de volumul mare de timp si cheltuiala pe care le implica, statisticienii au ajuns la concluzia de a folosi tot mai mult observarile partiale printer care in primul rand observari pe baza de sondaje de diferite tipuri.

Pe baza datelor adunate din cercetari sa ajuns la decizia de a lansa pe piata 3 produse noi cu posibilitatea de a putea fi achiztionate on-line. Aceste trei produse sunt; RCA - persoane fizice; Casco direct si Asigurarile de calatorie.

RCA - persoane fizice prin Allianz Direct

In multe cazuri, despagubirile pentru pagubele pe care asiguratul le provoaca, ca sofer se pot ridica la sume considerabile, de care nu dispune in acel moment, dar pe care trebuie sa le plateasca.

Polita de asigurare RCA online prin Allianz Direct poate fi incheiat doar daca este persoana fizica ce detine vehicule inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania.Vehiculele pentru care se poate incheia asigurarea RCA online sunt autoturismele, turismele de teren si autoutilitarele, care au maxim 9 locuri si o masa maxima autorizata de pana la 3,5 tone.

Cei care doresc sa achizitioneze polita de asigurare RCA online prin Allianz Direct:

Are posibilitatea de a afla online care este cea mai buna oferta de asigurare pentru nevoile asiguratului iar pentru a incheia asigurarea nu mai este nevoie sa se deplaseze la sediile agentiilor Allianz Tiriac Asigurare.

Dupa introducerea tuturor informatiilor solicitate in cererea de asigurare Allianz Tiriac Asigurare va prezenta o oferta de asigurare solicitantului in baza careia va achita prima de asigurare integral, online sau offline. Dupa inregistrarea efectuari primei de asigurare societatea Allianz Tiriac Asigurare va trimite pe posta contractul de asigurare.

Plata primei de asigurare poate fi efectuata direct cu cardul fara a mai fi nevoit asiguratul sa se deplaseze la cel mai apropiat ATM sau la ghiseul bancii.

Polita de asigurare RCA ofera protectie pentru prejudiciile de care asiguratul sau persoanele cuprinse in asigurare pot raspunde la un moment dat, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de vehicule pe teritoriul Romaniei. Despagubirile se platesc nemijlocit persoanelor fizice sau juridice pagubite, in masura in care acestea nu au fost despagubite de asigurat, pentru:

vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial;

pagube materiale;

pagube consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat;

cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

Polita de asigurare RCA - include si documentul Carte Verde - este valabila pe:

teritoriul Romaniei;

teritoriul statele membre ale Spatiului Economic European, precum si Elvetia, Andora si Croatia;

teritoriul statelor in care nu exista birou national si care leaga direct doua tari membre. Limitele de despagubire acordate pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei sunt stabilite prin Norme ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, la urmatoarele valori:

Pentru anii 2009-2010:

pentru pagube materiale 300.000 EUR/eveniment;

pentru vatamari corporale si deces 1.500.000 EUR/eveniment;

Limitele de despagubire acordate pentru daunele produse in afara teritoriului Romaniei sunt stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul vehiculului si cu cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut in legislatia respectivei tari si cel prevazut in polita de asigurare.

CASCO DIRECT

Zilnic zeci, poate chiar sute de masini sunt implicate in accidente, sunt sparte, lovite sau zgariate. Pentru a fi cu adevarat protejat in cazul aparitiei unor astfel de situatii neplacute, proprietarul trebuie sa ia in considerare achizitionarea unei polite de asigurare a masinii. Se poate incheia o asigurare CASCO DIRECT doar daca este persoana fizica, proprietarul unui vehicul inmatriculat in Romania sau doreste sa isi achizitioneze un vehicul din Romania si plateste in numerar, prin transfer bancar sau prin credit bancar. Vehiculele pentru care se poate incheia asigurarea CASCO DIRECT sunt autoturismele, turismele de teren si autoutilitarele, care au maxim 9 locuri si o masa maxima autorizata de pana la 3,5 tone, cu o vechime mai mica de 10 ani (inclusiv).

Cei care doresc sa achizitioneze CASCO DIRECT:

Au posibilitatea de a afla online care este cea mai buna oferta de asigurare iar pentru a incheia asigurarea nu mai este nevoie sa te deplaseze la sediile agentiilor Allianz Tiriac Asigurare

Pot sa-si asigure doar vehiculul pentru avarii si furt, sau pe langa asigurarea vehiculului au posibilitatea sa-si asigure si familia pentru accidentele care se pot intampla in cazul unui eveniment rutier sau pot opta pentru primirea de servicii de asistenta rutiera.

Dupa introducerea tuturor informatiilor solicitate in cererea de asigurare si in functie de optiunile alese privind riscurile acoperite, societat Allianz Tiriac Asigurare va prezenta oferta de asigurare in baza careia persoana fizica poate achita prima de asigurare, integral sau in rate, online sau offline. Dupa ce Allianz Tiriac Asigurare va primi confirmarea ca sa achitat prima, in interval de cinci zile asiguratul va primi prin posta contractul de asigurare.

Plata primei de asigurare se poate face direct cu cardul fara a mai fi nevoit sa se deplaseze la cel mai apropiat ATM sau la ghiseul bancii.

Inainte de expirarea politei de asigurare Allianz Tiriac Asigurare va genera o oferta de asigurare si va informa asiguratul cum poate vizualiza noua oferta.

CASCO DIRECT va despagubi asiguratul pentru pagube produse vehiculului de urmatoarele riscuri:

actiuni mecanice cum ar fi: coliziune, ciocnire, lovire, rasturnare, zgariere, caderea vehiculului, caderea unor corpuri pe vehicul;

fenomene naturale: inundatie, furtuna, uragan, cutremur, prabusire sau alunecare de teren, ploaie torentiala, grindina, trasnet, greutatea stratului de zapada sau gheata, avalansa de zapada, actiunea mecanica a apelor sau a obiectelor purtate de ape;

incendiu, explozie;

vandalism;

furt total;

furt partial;

tentativa de furt asupra vehiculului sau a componentelor acestuia.

Pe langa asigurarea vehiculului, daca doreste, pentru o prima suplimentara asiguratul poate beneficia si de:

Asigurarea de accidente a persoanelor aflate in vehicul la momentul producerii riscului asigurat;

Servicii de asistenta rutiera.

Beneficiezi gratuit de:

extinderea teritoriala a politei CASCO si in afara Romaniei, in conditiile in care ai incheiata si polita RCA la Allianz Tiriac Asigurari;

asigurarea de deces din boala, in cazul in care ai optat pentru incheierea asigurarii de accidente persoane.

In functie de nevoile si dorinte asiguratul poate opta pentru una dintre cele patru variante de asigurare oferite, astfel:

. CASCO DIRECT Esential: este asigurat vehiculul pentru avarii si furt;

. CASCO DIRECT Asist: este asigurat vehiculul pentru avarii si furt si beneficiaza de servicii de asistenta rutiera;

. CASCO DIRECT Plus: este asigurat vehiculul pentru avarii si furt si sunt asigurati, asiguratul si persoanele transportate, pentru accidente persoane;

. CASCO DIRECT Premium: este asigurat vehiculul pentru avarii si furt si beneficiaza de servicii de asistenta rutiera si asigurarea de accidente persoane.

In cazul in care asiguratul are probleme cu masina are posibilitatea sa apeleze numarul de telefon de la Mondial Assistance, partenerul Allianz Tiriac Asigurare, si o echipa de profesionisti se va deplasa si il va ajuta cu remedierea defectiunii pe loc sau il va sprijinii sa ajunga la un service specializat.

In cazul in care reparatia masinii defecte sau avariate se efectueaza intr-o localitate la o distanta mai mare de 50 km fata de domiciliu asiguratului si nu poate fi executata in aceeasi zi sau reparatia dureaza mai mult de 8 ore, Allianz Tiriac vine in ajutorul asiguratului propunandu-i unul dintre urmatoarele servicii:

asigurarea transportului pentru asigurat si pentru pasagerii care il insotesc;

plata cazari acestora la hotel;

pot asigura transportul in regim de taxi;

plata transferului masinii asiguratului inapoi in tara.

Numai impreuna cu asigurarea CASCO DIRECT asiguratul poate alege sa beneficiezi de servicii de asisteta rutiera intruna din cele doua variante disponibile: Standard si Premium. Diferenta intre cele doua variante este data de limitele de despagubire pentru fiecare dintre serviciile de care are nevoie.

ASIGURARE DE CALATORIE

Este recomandat ca inaintea efectuarii unei calatorii sa se incheie o asigurare de calatorie prin care se asigura ca sejurul in alta tara sa nu fie perturbata de probleme neprevazute. Pentru aceasta Allianz Tiriac Asigurare vine in ajutorul persoanelor fizice oferindule posibilitatea de a achizitiona o astfel de asigurare online inainte de plecare in strainatate sau dupa plecare   DAR NU LA MAI MULT DE 4 SAPTAMANI DE LA DATA PLECARII, iar polita va fi valabila numai dupa plata primei de asigurare si la minim 7 zile dupa incheierea politei.

Asigurarea oferita de catre Allianz Tiriac Asigurare ofera pe langa acoperirea cheltuielilor medicale si asigurare de accidente (in standard), iar optional asigurarea bagajelor si chiar raspunderea ta civila fata de terti. In functie de nevoile si dorinte asiguratul poate opta pentru una dintre cele trei variante de asigurare de calatorie oferite, astfel: Voiaj direct, Voiaj direct plus si Voiaj direct extra.

In functie de nevoile si dorinte asiguratul poate opta pentru una dintre urmatoarele tipuri de asigurare ce calatorie dupa cum urmeaza:

6.3.1 Asigurare medicala si accidente

Cheltuieli medicale in caz de urgenta medicala, sau a unui accident, cheltuieli de asistenta medicala si cheltuieli de repatriere. Cheltuieli medicale si de asistenta medicala se refera numai la:

tratament ambulatoriu;

medicamente si materiale sanitare;

proceduri de diagnosticare stabilite de medic;

spitalizare;

interventii chirurgicale de urgenta;

tratament stomatologic de urgenta, dar numai pentru calmarea durerilor acute, pentru maximum 2 dinti si in limita a 150 EUR/dinte;

cheltuieli pentru transportul efectuat de serviciile de ambulanta, pana la cel mai apropiat spital;

cheltuieli pentru transportul la o clinica de specialitate.

Tarifele la cele trei variante de asigurare de calatorie oferite de catre asigurator sunt dupa cum urmeaza:

VOIAJ Direct Limita max. / persoana asigurata costa: 10.000 EUR

VOIAJ Direct Plus Limita max. / persoana asigurata costa: 15.000 EUR

VOIAJ Direct Extra Limita max. / persoana asigurata costa: 25.000 EUR

Costurile transportarii unui membru al familiei sau a unei persoane apropiate, pentru a asista la repatrierea corpului neinsufletit al Asiguratului, precum si repatrirea minorului care il insoteste pe Asigurat, ramas singur in cazul spitalizarii Asiguratului pentru mai mult de 10 zile, sunt deduse din limita maxima de indemnizare in toate cele trei variante oferite de catre asigurarea de calatorie, Voiaj direct, Voiaj direct plus si Voiaj direct extra

Cheltuieli in cazuri de repatriere sunt dupa cum urmeaza :

VOIAJ Direct Limita max. / persoana asigurata costa: 5.000 EUR

VOIAJ Direct Plus Limita max. / persoana asigurata costa: 7.500 EUR

VOIAJ Direct Extra Limita max. / persoana asigurata costa: 10.000 EUR

Asigurarea de accidente, asigurare cuprinsa in pachetul standard, au urmatoarele tarife in caz de deces si invaliditate permanenta ca urmare a unui accident :

VOIAJ Direct Limita max. / persoana asigurata costa: 500 EUR

VOIAJ Direct Plus Limita max. / persoana asigurata costa: 5.000 EUR

VOIAJ Direct Extra Limita max. / persoana asigurata costa: 10.000 EUR

Asigurare bagaje

Asigurarea bagajelor este una dintre obtiunele oferita de catre asigurarea de calatorie pusa la dispozitia clientilor de catre Allian-Tiriac Asigurari. In cazul detriorarii, distrugerii sau disparitiei bunurilor si bagajelor ca urmare a urmatoarelor evenimente:

accidente suferite de Asigurat sau accidente in care a fost implicat mijlocul de transport in care se afla Asiguratul si bunurile acestuia;

incendiu, trasnet, explozie, cadere de corpuri pe cladirea/vehiculul in care se afla bunurile persoanei asigurate, cutremur, inundatie, furtuna/grindina, prabusire/alunecare de teren, greutatea zapezii si/sau ghetii, avalanse, uragane, urmarile spargerii conductelor;

furt calificat sau talharie.

Tarifele la cele trei variante de asigurare de calatorie oferite de catre asigarator sunt dupa cum urmeaza:

VOIAJ Direct Limita max. / persoana asigurata: Nu se acopera

VOIAJ Direct Plus Limita max. / persoana asigurata costa: 1.500 EUR

VOIAJ Direct Extra Limita max. / persoana asigurata costa: 000 EUR

6.3.3 Asigurare raspundere fata de terti

Prejudiciile provocate de Asigurat tertelor persoane, consecinta directa a unor fapte savarsite din neglijenta sau imprudenta.

VOIAJ Direct Limita max. / persoana asigurata: Nu se acopera

VOIAJ Direct Plus Limita max. / persoana asigurata costa: 5.000 EUR

VOIAJ Direct Extra Limita max. / persoana asigurata costa: 10.000 EUR

Figura 5 - Imagine formular pentru cererea de asigurare de sanatate electronica

CAPITOLUL III

Concluzii

Societatea Allianz-Tiriac Asigurare este continuu preocupat de diversificarea gamei produselor de asigurare menit sa vina in ajutorul clientilor deja existenti si cei in devenire si totodata achizitionarea produselor sa fie cat mai simpla.

Allianz-Tiriac Asigurare prin cercetarile efectuate a constat ca un rol important in viata oricarui client o reprezinta technologia de varf, care este internetul. Trebuie luat in vedere faptul ca omul modem este din ce in ce mai 'ocupat', ceea ce inseamna ca timpul destinat achizitionarii de produse de asigurare este din ce in ce mai scurt In acest sens internetul determina diminuarea timplui pe care o firma sau o persoana il are la dispozitie pentru adoptarea deciziilor.

Pe aceasta idee mergand Allianz-Tiriac Asigurare a lansat pe piata, in noiembrie 2008, trei produse, RCA-persoane fizice prin Allianz Direct, Casco direct si asigurare de calatorie, ce pot fi achizitionate on-line de pe adresa de web al socitatii, fara a fi necesara deplasarea solicitantului de produse de asigurare la o agentie. Avantajul produselor emise on-line este aceea ca acestea pot fi achizitionate la orice ora si de oriunde. Allian-Tiriac Asigurare pe adresa de web ofera posibilitatea clientului de a-si calcula singur prima de asigurare prin simpla completare corecta a formuralelor de pe seit. O alta dovada prin care Allianz-Tiriac Asigurare vine in ajutorul clientilor sai o reprezinta posibilitatea de a plati primele de asigurare cu cardul, prin transfer bancar, internet banking sau in numerar.

Allianz-Tiriac Asigurare este singura societate din Romania care a pus la dispozitia clientior produse ce pot fi achizitionate on-line. Totusi pentru cei care nu doresc achizitionarea produselor pe internet au posibilitatea sa se deplaseze la sucursale, puncte de lucru sau filiale ale societatii.

Un aspect important este faptul ca 50% dintre clientii Allianz Direct sunt complet noi, ~35 % sunt clienti ce au mai avut in trecut polite la Allianz-Tiriac si restul sunt clienti din portofoliul Allianz-Tiriac.

In ciuda noutatii produselor pe piata de asigurare primul trimestru s-a derulat si s-a finalizat intr-un trend crescator, adica primele trei luni de activitate au inregistrat cresteri de 30% pe luna, iar numarul de polite emise se apropie de 1000. Cele mai bine vandute polite on-line sunt cele de calatorie, in proportie de 50%. Aceasta asigurare reprezinta un produs complex care acopera atat urgentele medicale cat si accidentele, iar optional bagajele si raspunderea civila a persoanelor asigurate fata de terti, in afara Romaniei putand fi emisa chiar in ziua plecarii asiguratului (pe baza platii on-line) fiind salavata in contul personal al clientului de pe site, de unde poate fi cu usurinta listata.

Politele RCA si Casco Direct, chiar daca nu detin primul loc al numarului de polite emise reprezinta impreuna mai mult de 90% din valoarea toatala a primelor subscrise prin Allianz Direct. Cele doua forme de asigurare sunt disponibile ca pachet RCA si Casco Direct, clientul beneficiind astfel de o reducere supliementara.

Societatea Allianz-Tiriac Asigurare pentru a putrea sa isi pastreze pozitia de lider pe piata asigurarilor, trebuie sa continue cercetarile calitatine , cantitative, cercetarile relatilor publice si cercetarea pietei si concurentei pe piata asigurarilor.

Cercetarea de tip calitativ si cantitativ ofera informatii detaliate despre cum si ce gandesc oamenii, dar explica si de ce gandesc ei astfel. Informatiile acestea sunt deosebit de eficiente in procesele de planificare strategica si de dezvoltare a programelor de comunicare. Cercetarea cantitativa foloseste tehnici multiple de colectare a informatiilor, precum sondajele si chestionarele online, interviurile fata in fata, interviuri in centre comerciale, sondajele omnibus si prin telefon

Cercetare relatilor publice reprezinta un instrument esential pentru colectarea opiniilor si a faptelor, o preocupare sistematica de a descoperi, de a verifica si de a intelege in mod obiectiv faptele sau opiniile referitoare la o anumita problema, situatie, oportunitate. Relevanta si importanta mesajului transmis, cunoasterea temeinica a opiniilor, atitudinilor si a tiparelor comportamentale ale celor care compun grupul tinta, masura in care audienta raspunde la mesajul transmis si alegerea celor mai adecvate canale de comunicare.

Allianz-Tiriac Asigurare prin folosirea si intelegerea informatiilor adunate si punerea acestora corect in aplicare, practicarea de asemenea a preturilor avantajoase, accesibilitatea cat mai usoare la produse societatea de asigurare, scolarizarea agentilor de vanzare si motivarea acestora in cazul unor rezultate bune , isi va putea asigura un viitor mai stralucit precum si atragerea de noi clienti si pastrarea celor deja existenti.

Bibliografie

Comittee of Definitions, Ralph S. Alexander, Chairman, Marketing Definitions: A Glossary of marketing terms, amerikan Marketin Association, Chicago, p.25

Luigi Dumitrescu, Note de curs Marketing, p.114

Dragan, J.C., Demetrescu, M.C., Noul marketing la inceputul mileniului III, Editura Europa Nova, Bucuresti, 1998

M.Bruhn, Marketing, Editura Economica, Bucuresti, 1999

Rosenbloom, B., Marketing Channels: A Management View, Fourth Edition, The Dryden Press, Chicago, 1991, p. 12-15

Pymont, B., Welch, G., Trade Research, in lucrarea colectiva Consumer Market Research Handbook, Robert Worcester and John Downham, Editors, McGraw-Hill Book Company, London, 1986.

www.allianztiriac.ro/companie/allianz.html

https://www.allianztiriac.ro/companie/istoriahtml

https://www.allianztiriac.ro/companie/finan1.html

Kotler, Ph., Managementul Marketingului, Editura Teora, Bucuresti, 1997, p.143

Stanton, W.J., Fundamentele marketingului, Editia a treia, Editura McGraw Hill, New York, 1971, p.4

New marketing: for P's passe; C- words take over Advertising Age - 1 oct. 1990, p. 26

A. Maslow, Motivation and personality, Harper & Row, editia a II-a, New York, 1970

S.Skinner, Marketing, Houghton Mifflin Company, Boston, 1990

Haedrich, G., Tomczak, T., Produktpolitik, Verlag,"W.Kohlhammer", Stuttgart, Berlin, Koln, 1996, p.7

P. Malcomete, Dictionar de marketing, Editura Junimea, Iasi, 1979

M.Bruhn, Marketing, Editura Economica, Bucuresti, 1999www.allianztiriac.ro/companie/allianz.html

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate