Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» Imaginea firmei pe Internet


Imaginea firmei pe Internet


Imaginea firmei pe Internet

Imaginea firmei este data de combinarea unor imagini partiale care tin de modul in care sunt percepute de catre consumatori produsele, valoarea financiara a firmei, performantele tehnologice si opinia publica cu privire la integrarea firmei in comunitate, contributia ei la realizarea problemelor de interes general.

Imaginea este formata de urmatorii factori:

Factori din mediul intern

.Produsul -este principala componenta  a ofertei firmei, principala sursa de capital comunicational al ei. Produsul este defapt cel care genereaza motivul cumpararii din partea consumatorului (in cazul magazinelor viartuale produsul poate fi atat unul fizic, cat si unul digital, cum sunt sistemele de operare sau softurile educationale).Marca -confera o valoare suplimentara

.Identitatea organizatiei - exprimata de: statut de functionare, membrii fondatori, actionari, nationalitate, obiect de activitate,

.Vocatia organizatiei -atitudinea, dispozitia ei de a desfasura o anumita activitate, ea poseda toate atu-urile si calitatile necesare obtinerii unor fonduri care sa satisfaca in mod superior cerintele consumatorilor si exigentele societatii.

.Cultura organizatiei -ansamblul regulilor, normelor si credintelor impartasite de membrii acesteia, mentinute si reproduse prin procesele comunicationale;

Factori din mediul extern

.Furnizorii si prestatorii de servicii -prin contractele de colaborare pentru realizarea produselor, lansare de noi produse, imbunatatirea calitatii, fundamentarea preturilor, difuzarea informatiilor catre alte organizatii cu care intra in contact. In cazul magazinelor virtuale furnizorii si prestatorii de servicii pot juca un rol crucial in formarea imaginii. Multe magazinele virtuale nu pastreaza produse pe stoc ci in momentul in care apare o solicitate din partea unui client, produsul este adus direct de la importator sau ditribuitor. Acest lucru se explica prin urmatoarele:

magazinul virtual nu-si permite sa pastreze produse pe stoc (nu are conditii, spatiu necesar)

comercializeaza un numar atat de mare de produse incat nu pot fi pastrate toate pe stoc

din cauza fluctuatiei permanente a pretului (mai ales la electronice, unde tendinta este de scadere continua) este destul de riscant pastrarea produselor pe stoc.

In acest context furnizorul joaca un rol foarte important prin rapiditatea cu care pune la dispozitia magazinului virtual produsul sau produsele solicitate.

Un alt colaborator care contribuie la formarea imaginii magazinului virtual este firma care ofera serviciile de hosting, adica de suport de stocare pentru datele site-ului (acest lucru intervine mai ales  in cazul magazinelor virtuale mici care nu-si permit achizitionarea si punearea in functiunea a unui server propiru). Asadar foarte mult depinde de firma care ofera hosting, mai ales din prisma uptime-ului indicator exprimat in procente si care arata cat la suta dintr-o anumita perioada de timp este accesibil site-ul pe internet. In cazul unui uptime scazut, imaginea magazinului virtual va avea de suferit pentru ca toti cei care vor dori sa o acceseze in perioada in care ea nu este online vor fi notificati printr-un mesaj si li se va permite deschiderea paginii.

.Distribuitorii -reprezentanti directi ai firmei.

In cazul magazinelor virtuale acestia pot fi:

personal propriu: exista magazine virtuale care ofera livrarea in orasul in care au sediul prin intermediul personalui propriu. Din puct de vedere al clientului aceasta este modalitatea de livrarea cea mai avantajoasa deoarece de regula ea este gratuita, este rapida si permite testarea produselor inainte de plata

firmele de curierat: care faciliteaza livrarea produselor pe intreg teritoriul tarii. Dezavantajul livrarii prin curierat (la comenzi mici) este reprezentat de taxele de livrare relativ ridicate, mai ales in cazul in care se opteaza pentru plata in sistem ramburs. Avantajul este contituit de faptul ca produsele sunt livrare in general in termene de 1-2 zile. Referitor la imaginea firmei putem spune ca aceasta este influentata intr-o buna masura de caracterul cu care serviciile de curierat sunt prestate.

posta: al caror servicii sunt utilizate deregula in cazul produselor care rezista la soc mecanic si unde cheltuielile de transport joaca un rol principal, rapiditatea livrarii fiind doar secundara.

.Clientii - lor li se adreseaza oferta firmei. Cei mai importanti sunt indivizii. Ei privesc organizatia ca producator de bunuri si ca entitate apartinand comunitatii. Se impune o comunicare permanenta cu ei pentru intelegerea etapelor realizarii unui produs, mecanismele de formare a preturilor, utilitati si avantaje ale produselor.

.Opinia publica -este formata din mediul local (primarie, prefectura, presa, familiile colaboratorilor, scoli, asociatii) si publciul larg

.Puterea publica -este alcatuita din reprezentanti ai statutului si populatiei prin ONGuri diferite si este cunoscuta sub denumirea de lobby, care are rolul de a impune modele de comportament, acte normative, idei in favoarea organizatiei.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate