Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» Activitatea promotionala pe Internet


Activitatea promotionala pe Internet


Activitatea promotionala pe Internet

Este redata de totalitatea actiunilor prin intermediul carora se realizeaza un complex flux de informatii, idei, mesaje catre intreprinderi si mediul exterior.

Activitatea promotionala in cazul magazinelor virtuale cuprinde :

→Tehnici promotionale:

.Publicitatea - are ca scop prezentarea indirecta nepersonala, orala sau vizuala a unui mesaj in legatura cu un produs, serviciu, firma de catre un platitor identificat. (exemplu tipic in acest caz fiind afisarea bannerelor pe alte siteuri).Promovarea vanzarilor - consta in actiuni promotionale ce aduc consumatorului avantaje economice , materiale imediate (reduceri de pret, oferte speciale, bonificatii, rabaturi )

.Relatiile publice-activitati specifice, de natura calitativa si pe termen lung, menite sa imbunatateasca imaginea produsului, serviciului, organizatiei.

.Marca -ansamblul semnelor distinctive cu rolul de a individualiza un produs, o gama de produse, un serviciu, o firma in raport de concurenta, de a garanta calitatea produselor si de a certifica notorietatea si prestigiul firmei.

.Manifestarile promotionale -formate din manifestari expozitionale si sponsorizare, sunt variabile cantitative si calitative, presupun utilizarea intregii game de tehnici si actiuni promotionale.

.Fortele de vanzare -utilizarea personalului in actiuni de prospectare,demonstratie, argumentare, negociere, incheiere de contracte, vanzare de produse, consultanta, asistenta tehnica, sunt variabile cantitative si actiuni de ordin calitativ (contribuie la imaginea firmei). Un exemplu la aceasta metoda de promovare gasim in cazul magazinului virtual www.emag.ro care a implementat un sistem prin care personalul propriu prezinta diferite produse comercializate pe site sub forma unor clipuri scurte.

Figura 10. Clip de prezentare a produselor pe siteul emag.ro

(numit eMAG TV)

.Marketing direct -se prezinta sub forma : mailing, telemarketing(vanzari prin telefon), mesaje electronice (, CD-uri).

Alte tehnici promotionale: service, contrapartida, leasing, consulting.

Instrumente de promovare -mijoace folosite de promotor in cadrul fiecarei metode :

.pentru publicitate: publicitate media, publicitate prin tiparituri

.pentru promovarea vanzarilor: reduceri temporare de pret, prime si cadouri, jocuri, loterii, operatiuni cu caracter gratuit(esantioane, degustari, demonstratii practice,incercari gratuite, merchandising). In cazul magazinului virtual www.emag.ro putem remarca folosirea unui showroom pentru promovarea vanzarilor. In cadrul acestui showroom, clientii pot avea acces direct si imediat la produse si le pot chiar si incerca.

Figura 11. Pagina de prezentare a showroomului emag.ro

.pentru relatii publice : articole de profil, conferinte de presa, interviuri, dineuri seminarii, simpozioane,discursuri, turnee mediatizate, deschiderea de muzee, imprimarea unor produse, festivaluri, spectacole itinerante

.pentru marca : marca de fabrica, marca de comert, de serviciu, figurala, sonora, combinata etc

.in cadrul manifestarilor promotionale: targuri, expozitii, forme de sponsorizare

Suporturi de promovare -cai de transmitere a informatiilor : presa, cotidiana si periodica, cataloage, prospecte, pliante, brosuri, TV, radio, cinematograf, panouri publicitare, afise, insemne luminoase, mijloace rutiere

In cazul marketingukului electronic, mixul promotional cuprinde:

-publicitatea

-promovarea vanzarilor

-promovarea marcilor-brandingul

-marketingul prin e-mail

-marketingul viral

-marketingul de afiliere

In marketingul electronic, instrumentele de promovare sunt:

-publicitatea

-site-urile web

- marketingul prin e-mail

-marketingul viral

-marketingul de afiliere

-grupurile de discutii

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate