Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Management


Index » business » Management
» PROIECT LA MANAGEMENT INTERNATIONAL - Internationalizarea companiei KazanOil in Romania


PROIECT LA MANAGEMENT INTERNATIONAL - Internationalizarea companiei KazanOil in Romania


PROIECT

LA

MANAGEMENT INTERNATIONAL

Internationalizarea companiei KazanOil in RomaniaCUPRINS

I. Prezentarea companiei

II. Functiile internationalizarii

Planificarea

Misiunea firmei

Scop si plan strategic

Scopuri si planuri tactice

Scopuri si planuri operationale

Organizarea

Organigrama inainte de internationalizare

Organigrama dupa internationalizare

Coordonarea

Fisa posturilor

Recrutarea, selectarea, pregatirea si motivarea personalului

Controlul

Obiectul controlului

Tipul controlului


PREZENTARE

Pe data de 20 noiembrie 1990 a fost infiintata compania de stat KazanOil din Federatia Rusa.

Compania KazanOil a fost inmatriculata la data de 22 aprilie 1993 la Registrul Comertului din Moscova.

In perioada scursa de la infiintare, Compania KazanOil a cunoscut o dezvoltare dinamica. In anul 1994 au fost trecute in proprietate privata primele actiuni ale companiei KazanOil si s-au inceput tranzactionarea acestora pe piata secundara de capital. Conform unei Hotarari a Guvernului Federatiei Ruse din anul 1995, mai multe intreprinderi cu activitati in sectoarele de extractie, distributie si servicii conexe au fost trecute in componenta companiei KazanOil. Incepe cresterea cantitatii de titei extrase si procesate in perimetrele si la rafinariile detinute de KazanOil. Unul din principalii actionari si parteneri strategici devine compania ARCO (Atlantic Richfield Company).

In anul 1996 KazanOil devine membru al unui parteneriat pentru exploatarea unor campuri petroliere promitatoare in Azerbadjan si Kazahstan. Tot in anul 1996 se demareaza un program ambitios pentru dotarea companiei cu propriul parc de vase pentru transportul produselor petroliere.

Concomitent cu consolidarea activitatilor existente, KazanOil demareaza o serie de achizitii in diversele sectoare ale industriei petroliere. In anul 1998 sunt achizitionate pachetele de actiuni la rafinaria 'Petrotel' (Romania) si intreprinderea de productie a polimerilor 'Stavropolpolymer' (Federatia Rusa). In 1999 sunt achizitionate rafinariile din Odessa (Ukraina) si Neftochim-Burgas (Bulgaria), combinatul petrochimic din orasul Saratov (Federatia Rusa) si compania petroliera 'KomiTEK' (Federatia Rusa). Anul 2000 aduce o alta achizitie importanta Companiei KazanOil. Compania de distributie a carburantilor 'Getty Petroleum Marketing Inc.' (aprox. 1260 de statii de distributie a carburantilor din 13 state din nord-estul SUA) din Statele Unite ale Americii trece sub controlul Companiei KazanOil.

O serie de proiecte din Marea Caspica conduc la consolidarea pozitiei companiei KazanOil in cadrul industriei petroliere. In 2000 este dat in exploatare un nou camp petrolier ('Severnai') in partea de nord a Marii Caspice. KazanOil participa la constructia unei conducte petroliere in Marea Caspica in cadrul unui consortiu.


In cadrul sectorului de procesare KazanOil cumpara in octombrie 2001, 85,36% din pachetul de actiuni al companiei 'NORSI-Oil', in cadrul careia intra una din cele mai mari rafinarii din Federatia Rusa. Tot in aceasta perioada pozitiile companiei sunt consolidate de o serie de achizitii din sectorul de extractie. Incepand cu 2002 compania KazanOil este cotata la Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange). In momentul de fata Statul Rus detine 7 % din actiunile Companiei KazanOil, restul fiind in posesia unor firme private din afara Rusiei. In prezent KazanOil opereaza in 60 din cele 89 regiuni ale Rusiei, iar procesul sau de dezvoltare este permanent. Rezervele de titei confirmate ale companiei se gasesc in Siberia Occidentala, Tiumen, regiunea Volga-Ural, regiunea Timano Peciora, iar in prezent se desfasoara lucrari de explorare in sectorul rusesc al Marii Caspice.

KazanOil este cea mai mare companie petroliera din Rusia din punct de vedere al rezervelor, productiei si rafinarii titeiului, asigurand cca. 20% din productia de titei autohtona (79 milioane tone), iar la nivel global reprezinta aproximativ 2% din productia totala mondiala.

In ultimii ani rezervele certe de titei ale companiei au crescut cu 14%, productia de gaze a crescut cu 11%, iar cantitatea de de titei rafinata a fost mai mare cu 18%. In acelasi timp, reteaua de statii de distributie a carburantilor s-a marit de 3 ori. Din punct de vedere al rezervelor de titei, Compania KazanOil este lider mondial in privinta rezervelor confirmate in categoria companiilor private cotate la bursa, se afla pe locul patru in topul mondial al companiilor petroliere in privinta rezervelor confirmate si probabile, iar din punct de vedere al productiei de titei se claseaza pe locul sapte in lume.

KazanOil detine trei uzine petrochimice in Rusia si Bulgaria, precum si numeroase conducte pentru transportul titeiului si produselor petroliere, participand la numeroase proiecte internationale, cum ar fi cel al Consortiului Conductei Caspice. De asemenea Compania KazanOil opereaza retele de distributie in Statele Unite,Polonia, Bulgaria, Romania, Turcia, Statele Baltice, Republica Ceha, Ucraina, Belerus, Republica Moldova, Azerbaijan, Kazahstan si Kirchistan. Reteua de statii pentru vanzarea cu amanuntul a produselor petroliere include cca. 4076 statii in Rusia si in alte tari, dintre care 1 691 statii in Rusia si 2 385 statii in Europa si SUA. Astfel se poate spune ca KazanOil este compania petroliera rusa cu cea mai mare diversificare internationala si cu o dinamica a dezvoltarii printre cele mai ridicate din lume.

Pe termen scurt KazanOil si-a propus modernizarea rafinariilor in vederea obtinerii de produse petroliere ecologice si continuarea lucrarilor pentru realizarea unei retele complexe de produse petroliere. Strategia pe termen lung prevede ca in urmatorii 10 ani sa se investeasca si in dezvoltarea infrastructurii proprii a companiei in vederea exportului de titei si produse petroliere prin terminale, pe calea ferata si prin conducte. Strategia prevede, de asemenea, ca pana in anul 2010 KazanOil sa detina cca. 8 000 stati de distributie a produselor petroliere in Rusia si in alte tari.


1. PLANIFICARE

Misiunea companiei KAZANOIL

La momentul actual, Compania KazanOil se afla la un moment de trecere de la etapa II la etapa a III, in sens ca preocuparea primordiala ramanand clientii, iar preocuparea pentru mediul ambiant va deveni prioritara in raport cu interesul fata de cresterea propriu-zisa a profitului pe seama majorarii cifrei de afaceri. Unul din importantele scopuri ale Companiei KazanOil este asigurarea ecologica a productiei si a procesului de productie,astfel, in acest scop, in 2004 s-au orientat aproximativ 285 mln.$. Scopul principal al companiei KazanOil este de a deveni una din primele companii petroliere pe plan mondial.

Scopul si planul strategic

KazanOil Romania intentioneaza sa obtina o cota de piata de circa 25 % in urmatorii cinci ani, prin investitii anuale de 20 de milioane de dolari in constructia de noi statii si depozite si in modernizarea benzinariilor vechi. Acest scop se va realiza prin construirea si achizitionarea a 200 de noi benzinarii in urmatorii 3 ani si a altor 100 de noi benzinarii in urmatorii 2 ani.

Alte scopuri care intereseaza compania KazanOil :

Asigurarea exportului eficient de titei si produse petroliere

Dezvoltarea comertului si a activitatii de antreprenoriat pe plan mondial

Dezvoltarea activitatilor in domeniul aprovizionarii, productiei si desfacerii cu produse petroliere pe plan international.

Analiza conjuncturii economice si realizarea noilor proiecte profitabile.

Strategiile competitive in sectorul downstream:

Intelegerea corecta a tendintelor cererii si ofertei petroliere reprezinta elementul

critic in procesul de planificare strategica pentru compania KazanOil. In sectorul downstreem KazanOil detine un portofoliu diversificat si profitabil, cu o

prezenta puternica pe piata si a complexelor de rafinare in regiune.

Strategia companiei KazanOil in sectorul downstream este de a deveni lider in

regiune, capabila sa rivalizeze concurenta sub presiunea diverselor conditii de piata.

Pozitiile cheie strategice sunt urmatoarele:

 • Extinderea procesului de atragere a consumatorului
 • Imbunatatirea calitatii produselor si serviciilor

Urmatoarele masuri sunt necesare pentru ca compania KazanOil sa beneficieze de o

imagine mai buna in randul consumatorilor si de asemenea de a atrage mai multi clienti:

- folosirea carburantilor aditivati;

- marirea numarului de benzinarii;

- amplasarea mai buna a benzinariilor;

- preturi psihologice;

- servicii suplimentare;

- promovarea altor produse in statii la preturi competitive.

Pentru identificarea punctelor forte si slabe, a oportunitatilor si a pericolelor am

folosit analiza SWOT pentru compania KazanOil si pentru concurentii principali din

regiunea Europei Centrale si de Est: OMV si MOL.

Informatia analizata se va contura in matricea SWOT.

Puncte tari

Punctele tari ale companiei KazanOil reprezinta resursele si capacitatile pe care le

poate folosi la dezvoltarea avantajului concurential.

. Accesul la resurse naturale:

Potrivit datelor statistice ale companiei, KazanOil detine 1 % din resursele mondiale de titei si 2,1% din extractia mondiala de titei.

Iar dupa rezervele dovedite de titei, KazanOil se afla pe locul I dintre cele mai mari

companii petroliere private (Majorii).


De la 1 ianuarie 1999 pana la 1 ianuarie 2005, cota-parte a companiei KazanOil in rezervele mondiale de titei a crescut de peste 1,5 ori.

. Detine intaietate dupa lichiditatea hartiilor de valoare tranzactionate la Bursa de Valori din Londra comparativ cu concurentii sai din regiunea Europei Centrale si de Est:

Conform datelor oficiale ale Bursei de Valori de la Londra, titlurile de valoare ale

Companiei KazanOil sunt cele mai lichide din categoria lor.

In ianuarie 2003, volumul total de tranzactionare a titlurilor de valoare din Europa

Centrala si de Est s-a ridicat la 2 miliarde USD, dintre acestea 36,6% fiind chitantele de

depunere a titlurilor de valoare ale KazanOil, in valoare de 917 milioane USD. De

asemenea, actiunile KazanOil se claseaza pe locul doi pe piata din Marea Britanie in

privinta volumului tranzactionat, in categoria titlurilor de valoare ale companiilor straine.

'Cresterea lichiditatii si, in consecinta a atractivitatii investitiilor a justificat

eforturile Companiei de a obtine listarea la Bursa de Valori de la Londra. Iata de ce este

firesc ca un nivel imbunatatit al dezvaluirii informatiilor si al standardelor guvernantei

corporative sa aiba drept rezultat o cresterea semnificativa a interesului investitorilor fata

de titlurile noastre de valoare,' a declarat Pavlyuchenko Andry, Vicepresedinte al KazanOil.

O contributie insemnata la acest rezultat l-a avut si punerea in aplicare a

programului global de restructurare al KazabOil, care a avut drept obiectiv cresterea

eficientei si a valorii oferite actionarilor. Realizarea acestor obiective se va face, in

special, prin cresterea veniturilor, reducerea costurilor, cresterea eficientei productiei,

precum si prin restructurarea Companiei.

In octombrie 2005, volumul de tranzactionare al titlurilor de valoare KazanOil la

Bursa de Valori din Londra a fost de 4,657 miliarde USD. Acesta a reprezentat

aproximativ 27% din volumele titlurilor de valoare ale tuturor companiilor straine

tranzactionate la Bursa de Valori din Londra (sistemul de tranzactionare IOB), ceea ce

indica faptul ca titlurile de valoare au avut cea mai ridicata lichiditate. Au existat

11 655 tranzactii cu titlurile de valoare , Compania devenind astfel lider absolut la

acest indicator. Aceste cifre demonstreaza faptul ca KazanOil respecta pe deplin reglementarile si cerintele Bursei de Valori din Londra, care prevad un nivel de transparenta ridicat, dezvaluirea completa a informatiilor si transmiterea cu regularitate a rapoartelor financiare in conformitate cu standardele internationale.

Necatand la faptul ca KazanOil detine un numar impresionant de benzinarii extinderea retelei in zone neacoperite ar prezenta un avantaj major in fata concurentilor.

Puncte slabe

. Deficiente la nivelul conducerii.

Nivelul pregatirii managementului de top este limitat.

. Birocratie.

Orice decizie se ia greoi datorita faptului ca responsabilitatea factorilor de decizie este limitata.


. Achizitionarea de produse la pretul pietei.

Fiecare unitate isi procura materia prima independent si nu are facilitati din partea diviziunii KazanOil posesoare de resurse. Fiecare unitate este nevoita sa cumpere la nivelul pietei, chiar daca produsele petroliere de la alte uniitati ale Grupului KazanOil au un pret mai mic.

. Acces limitat la pietele partii de Nord a regiunii europei centrale si de Est.

Compania KazanOil se focuseaza mai mult in partea de sud a regiunii, iar

partea de nord, ramanand neexplorata foarte tare.Cantarind punctele forte si slabe se poate ajunge la concluzia ca compania KazanOil pe piata Europei Centrale si de Est este pozitionata destul de bine si ofera un potential pentru dzvoltarea companiei pe viitor. Punctele slabe se pot contracara printr-o restructurare a personalului.

Oportunitati

. Conjunctura favorabila

Pretul de vanzare a produselor petroliere si a titeiului reprezinta factorul principal

care determina veniturile companiei . In 2005 preturile la petrol s-au pastrat inalte

datorita cresterii economiei mondiale (cu 5,0% in 2005), de asemenea datorita cresterii

consumului mondial de petrol (in 2005 consumul a fost 82,1 mln. barili/zi, reprezentand

cu 3,3% mai mult decat in anul 2003) .

. Lipsa Majorilor in jocul concurentei din regiune. Absenta marilor

companii BP, ExxonMobil, ChevronTexaco permite acapararea mai eficienta

a pietei de catre KazanOil. Si permite prin aceasta marirea cotei de piata si a

cifrei de afaceri.

. Penetrarea altor piete din Europa. Acapararea noilor piete micsoreaza

riscul comercial al companiei in general si face posibila dezvoltarea

ulterioara a companiei.

Amenintari

. Intensificarea competitiei

Oportunitatile concurentilor reprezinta amenintari pentru compania KazanOil

Obtinerea pozitiei de lider a Companiei OMV in regiunea Europei Centrale si de

Est, si care este o piata atractiva si in crestere pentru produse petroliere.

Ca grup petrolier lider in Europa Centrala si de Est, Compania OMV este prezenta

in 12 tari din aceasta regiune, cu operatiuni de R&M (Rafinare si Marketing).

Obiectiv OMV: dublarea cotei de piata in regiune (din 2001 de 9%, la 20% in2008).

Odata cu preluarea Petrom, OMV beneficiaza de cea mai importanta oportunitate

de consolidare in Europa Centrala si de Est, fapt ce intareste pozitia de lider incontestabil

in regiune.

Oportunitate strategica in sectorul Rafinare si Marketing:

 • prin achizitia SNP Petrom, in segmentul Rafinare si Marketing OMV va fi mai

aproape de atingerea obiectivului cotei de piata, de 20% in regiune pana in anul

2008

 • Odata cu preluarea celei mai mari retele de distributie carburanti din Romania,

reteaua totala a OMV s-a extins de la 1782 statii la 2383 statii.

 • Compania romaneasca privatizata Petrom, detine avantaj fata de celelalte companiipetroliere, deoarece beneficiaza de resurse in tara. Astfel, un punct forte pentru OMV este detinerea companiei Petrom

Oportunitate strategica in sectorul Explorare si Productie:

 • Rezerve estimate de petrol si gaze de 1 mlrd. echivalent barili petrol
 • Petrom adauga o productie de cca. 220 000 barili/zi la obiectivul OMV pentru anul 2005, de 120 000 barili/zi
 • Contributia partenerilor regionali strategici, Slovnaft si TVK, la profitul

operational al Grupului MOL a depasit 25% in prima parte a anului 2004, iar

sinergia derivata din integrarea acestor companii a favorizat, de asemenea, rezultate

foarte bune. In prima jumatate a acestui an, profitul operational MOL a crescut de la 79

miliarde forinti la 108,1 mld. ft. (518 milioane dolari), aportul Slovnaft ridicandu-se la

29 mld.

. Interesele politice conduc procesele de privatizare.

Acest fapt poate fi tratat ca o amenintare cat si ca o oportunitate.

. Experienta in domeniu a principalului concurent OMV.

OMV este o companie multinationala si are o experienta mare in Europa de Est.

. Asupra profitului Companiei actioneaza negativ cresterea impozitelor si

intarirea rublei rusesti fata de dolarul american.

In anul 2004, cota impozitelor s-a marit substantial in comparatie cu anii

precedenti. S-au marit substantial taxele vamale la exportul de petrol din Federatia Rusa,

cu 83,5%, din care 49% din cauza cresterii preturilor la petrol, iar restul, 34%, in

rezultatul schimbarii metodei de calculatie a impozitului.

O parte importanta a veniturilor companiei se exprima in dolari americani, iar cea

mai mare parte a cheltuielilor se exprima in ruble rusesti. Din aceasta cauza inflatia si

fluctuatiile de schimb valutar influenteaza in mod esential rezultatele Companiei.

Intarirea rublei rusesti fata de dolar influenteaza negativ asupra profitului operational,

marind astfel costurile exprimate in dolari.

Factori

Factori interni

externi

Puncte tari (S)

Puncte slabe (W)

Oportunitati (O)

Strategia SO: Maxi-Maxi

Firma isi va utilize punctele tari pentru a profita de oportunitatile mediului romanesc de afaceri

Strategia WO: Mini-Maxi

Firma va incerca eliminarea punctelor slabe pentru a putea folosi oportunitatile mediului extern de pe piata romaneasca

Amenintari (T)

Strategia ST: Maxi-Mini

Firma va utilize punctele tari pentru a elimina amenintarile din mediul romanesc de afaceri

Strategia WT: Mini-Mini

Firma va incerca eliminarea punctelor slabe si a amenintarilor din mediul romanesc prin creari de societati mixte

In urma analizei SWOT efectuata, compania KazanOil a adoptat strategia Maxi-Maxi , adica va utiliza toate resursele necesare atat financiare, de imagine si productie cat si oportunitatile si facilitatile oferite de mediul de afaceri , pentru a cuceri piata romaneasca .

Fiind una dintre cele mai mari 10 companii petroliere din lume, KazanOil dispune de capitaluri importante care permit aceasta internationalizare. De asemenea compania detine instrumentele si experienta necesara patrunderii pe piata romanesca.

ompania KazanOil se incadreaza in categoria Stele, deoarece detine o cota de piata mare, avand un ritm de crestere ridicat. KazanOil este o companie solida pe piata petroliera si bine consolidata, care detine multe rezerve de petrol, are capacitatea de a se autofinanta. Compania are o rata de crestere ridicata pentru ca ofera produse necesare societatii, a investit foarte mult in imagine, in calitatea produsului, in inovatiile tehnologice si ofera servicii de calitate clientilor sai. Cota de piata se calculeaza in felul urmator:

KazanOil este cea mai mare companie petroliera din Rusia din punct de vedere al rezervelor, productiei si rafinarii titeiului, asigurand circa 25% din productia de titei ruseasca (81,8 milioane tone), iar la nivel global reprezinta aproximativ 2% din productia totala mondiala.

Strategia la nivel de companie:

Pentru extinderea companiei pe piata romaneasca am adoptat strategia de diversificare orizontala , prin costruirea si achizitionarea cat mai multor statii de alimentare, in orasele mari , pe pricipalele autostrazi si drumuri natinale din Romania .

Justificarea alegerii strategiei:

KazanOil este compania petroliera rusa cu cea mai mare diversificare internationala si cu o dinamica a dezvoltarii printre cele mai ridicate din

lume. Reteaua de statii pentru vanzarea cu amanuntul a produselor petroliere include 4.076 statii in Rusia si in alte tari, dintre care 1.7861 statii in Rusia si 2.565 statii in Europa si SUA.

- Renumele international si standardele ridicate ale produselor companiei prezinta atu-uri importante in atragerea clientilor si minimizarea factorilor concurentiali.

Strategia de produs:

Vom adopta o strategie de diferentiere si concentrare.

Astfel, clasificarii Porter ii corespunde strategia de concentrare si diferentiere - si anume pe categorii de clienti cu venituri mari si medii, care au deja formata o imagine pozitiva despre compania KazanOil.(se tine seama de brandul international).

Dupa clasificarea Miles&Snow , alegem strategia prospectiva, care urmareste extinderea pietei sale de desfacere si ulterior dominarea acesteia.

Unul din avantajele pe care le detine compania KazanOil este gradul de conformitate a calitatii, sau masura in care asteptarile consumatorilor coincid vis-a-vis de calitatea carburantilor. Calitatea combustibilului comercializat este elementul care de cele mai multe ori genereaza preferintele consumatorilor asupra unei benzinarii sau alteia, si respectiv profiturile companiilor.

Piata tinta a productiei noastre reprezinta consumatorii cu venituri mici si mijlocii care utilizeaza diferite tipuri de automobile.

Compania KazanOil este structurata pe 4 Departamente, dupa cum urmeaza:


Departamentul Financiar-Contabil

Scop tactic: gestiunea cheltuielilor necesare implementarii proiectului de internationalizare, analiza eficientei financiare dupa intrare pe piata, analiza si urmarirea politicilor contabile si fiscale in domeniu.

Plan tactic :

Masura

intocmirea periodica- trimestrial de rapoarte care sa evidentieze modul de alocare al resurselor financiare precum si necesarul de resurse detaliat pe fiecare activitate

Durata: 2 ani

Resursele

resurse financiare obtinute din incasari locale, necesare pentru plata angajatilor antrenati in procesal de programare si analiza financiara;

- resurse umane: un numar de 23 specialisti contabili, 17 analisti financiari si 11 persoane specializate in audit finaciar.

Responsabili: Director departament Financiar Contabil

Scopul operational: In cadrul departamentului avem 4 birouri operationale,si anume:contabil, financiar si audit. Acestea au ca obiective principale analiza in detaliu a fiecarei activitati financiare, realizarea de raporturi ale companiei.

Planul operational:

 • Performantele financiare ale companiei vor fi analizate prin intocmirea de bugete si rapoarte ( in total 4 rapoarte).
 • Rapoartele se vor intocmi de patru ori pe an, la sfarsitul fiecarui trimestru, in doua exemplare: un exemplar in moneda pietei unde compania isi desfasoara activitatea- leu si un exemplar in US dolari pentru compararea rezultatelor cu celelalte unitati ale companiei existente in Europa Centrala si de Est. Bugetul se va intocmi in doua exemplare: in lei si in US dolari la inceputul exercitiului financiar;
 • Implementarea: va fi efectuata periodic la sfarsitul fiecarul trimestru

in cazul rapoartelor si la inceputul anului in cazul bugetului


Departamentul de Marketing

Scop tactic : consolidarea imaginii si intarirea pozitiei pe piata astfel ca KazanOil sa devina un etalon al calitatii produselor si al standardelor ridicate ale serviciilor in domeniul petrolier.

Plan tactic :

Masura

implementarea unei strategii de marketing prin care sa promovam brandul si calitatea produselor ;

implicarea companiei in diverse actiuni caritabile si sociale, pentru ajutoarea persoanelor de varsta a 3-a si a orfanilor.

Durata: 1an

Resursele

va fi nevoie de o suma de bani in valoare de 33 mln de $, pentru a pune in aplicare   planul operational.

Responsabili: Director departament Marketing

Scopuri si planuri operationale:

Birouri:

de promovare - prin reclame TV, ziare si reviste, fluturasi in orasele mari din Romania si pe principalele autostrazi si drumuri nationale(panouri otdoor). Activand intr-o industrie in care produsele petroliere sunt practic imposibil de diferentiat, KazanOil pune accent pe oferirea unor produse care respecta in totalitate normele nationale in vigoare referitoare la calitate.Prezanta companiei la targurile de expoziti din tara este imperativa pentru dezvoltarea sa.

de cercetare - realizarea studiilor de piata prin chestionare de teren si internet, pentru a afla preferintele si nevoile consumatorilor.

de distributie - extinderea companiei in Romania, construind cel putin 60 de statii in primul an de implementare a proiectului.

Departamentul de Resurse Umane


Scop tactic : angajarea unui personal calificat pentru derularea activitatilor companiei

Plan tactic :

Masura

Realizarea fisei postului si a interviului de selectie;

Recrutarea si selectia persoanelor cu experienta in domeniu de minim 2 ani;

Organizarea de training-uri de specialitate.Durata: 1an

Resursele

financiare: compania va avea nevoie de un buget de 27 ml $ pentru salariile angajatilor;

umane: va fi nevoie de aproximativ 600 de angajati.

Responsabili: Director departament Resurse Umane

Scopuri si planuri operationale:

fiecare candidat va fi trecut prin cele 4 etape ale angajarii:recrutare(din interiorul sau exteriorul companiei prin agentii specializate ), selectare(prin interviu sau test), pregatire, motivatie.

Departamentul Comercial

Scop tactic : obtinerea de profituri ridicate din realizarea produselor petroliere pe piata romaneasca in scopul oferirii clientilor celor mai avantajoase si calitative produse si servicii.

Plan tactic :

Produsele KazanOil vor fi realizate in statiile de alimentare ;

Masura

Inchiriere de terenuri pentru construirea de noi statii pe baza contractelor de   inchiriere ;

Importul carburantilor din Rusia si distributia acestora in statiile KazanOil.

Asigurarea transportului din Rusia in Romania a produselor pe baza unui contract cu o firma de transport.

Incheierea unui contract de consignatie cu o firma specializata din Romania pentru depozitarea productiei importate

Durata: 1an

Resursele

financiare : necesarul bugetar va fi de 50 mln $ USD

umane: va fi nevoie de un director, un asistent manager, un manager depozit, un sales manager si un manager de logistica

Responsabili: Director departament Comercial

Scopuri si planuri operationale:

Cresterea ratei profitului si a cotei de piata ;

Atingerea pozitiei de lider in Romania si mentinerea acesteia pe termen lung ;

Constructia si achizitionarea statiilor de benzinarii ;

Comercializarea produselor in statii.

2. ORGANIZARE

Structura organizatorica a companiei:

Compania KazanOil in cadrul proiectului de internationalizare pe piata romaneasca o structura organizatorica globala de tip functional, deoarece scopul nostru principal este acela de a deveni lider pe piata mondiala in domeniul petrolier . Acest lucru este posibil anume prin internationalizarea firmei pe mai multe piete de desfacere cu cereri si venituri ridicate.

In ceea ce priveste numarul angajatilor in cadrul filialei , vom avea nevoie de 1 persoana in functie de conducere ( managerul general ), 4 in functii de executie (directorii celor 4 departamente ), 12 in functii operationale ( 12 birouri ), si lucratori operativi in numar de 300.

Unul dintre cei mai importanti factori in dezvoltarea unei companii petroliere integrate vertical este crearea unei structuri organizationale rationale. Structura organizationala trebuie sa asigure realizarea strategiei de baza a companiei respective.

Exista 6 etape de dezvoltare organizationala a companiei pe care aceasta intentioneaza sa le parcurga:

Prima etapa. Crearea unei intreprinderi ce are scopuri modeste: productia si realizarea productiei pe piata interna sau segmente de pe aceasta piata. Intreprinderea respectiva este condusa de o singura persoana - directorul.

Etapa a doua. In masura in care intreprinderea cucereste piata nationala, activitatea de conducere se complica pentru ca organizarea diferitor activitati de marketing, productie, finante, cadre etc. necesita o atentie continua. In acest moment, pentru organizarea acestor activitati numesc in functie persoanele respective, iar sarcina principala a directorului general este coordonarea activitatii acestor persoane.

Etapa a treia In aceasta etapa dezvoltarea companiei este legata de patrunderea pe pietele straine. Se creeaza filiala internationala, in fruntea careia se numeste vicepresedintele companiei. In procesul dezvoltarii internationale ulterioare se creeaza compartimente care raspund de anumite regiuni.

Etapa a patra La acest moment, dezvoltarea organizationala a companiei este legata de diversificarea activitatii sale pe piata nationala. Se creeaza noi departamente raspunzatoare de lansarea productiei noi.

Etapa a cincea Compania dezvolta strategii de intrare pe piata internationala cu cateva tipuri de produse. Astfel structura organizatorica se formeaza sau dupa principiul geografic sau dupa principiul produsului.

La etapa a sasea, dupa ce compania a intrat cu succes pe piata internationala dezvoltandu-si si o retea de filiale internationale, se creeaza un mecanism de integrare a noilor subdiviziuni internationale intr-un sistem comun de management.

Compania KazanOil la etapa a sasea de dezvoltare a structurii sale organizationale. Insa experienta mondiala petroliera ne arata ca nu exista o structura optimala pentru toate companiile. Alegerea structurii potrivite se face in dependenta de mediul in care activeaza compania si de strategiile ei pe termen lung.

3.COORDONARE

Politica de resurse umane

Obiectivul principal al politicii de personal de Management-maximiza profitul investitiei in personal, prin construirea unui sistem care:

motiveaza fiecare angajat pentru a atinge obiectivele care decurg din strategia de afaceri a companiei;

capacitatea de a evalua obiectiv gradul de realizare a obiectivelor;

recompensarea si promovarea pentru realizarea acestora.

Principalele componente ale politicii de Management al personalului sunt reprezentate de patru domenii interdependente, prin promovarea de afaceri - obiective ale societatii si traduse in domeniul de management al personalului:

imbunatatirea performantelor la toate nivelele;

atragerea de a lucra in cadrul companiei 'cel mai bun de la cel mai bun' si de a face utilizarea eficienta a capacitatilor lor si a capacitatilor;

invatare si de dezvoltare, capacitatea de planificare a omului;

un sistem eficient de remunerare total.

Angajatii KazanOil reprezinta factorul de baza al companiei. " Pana in prezent, personalul nostru include aproximativ 160de ii de profesionistilor care lucreaza in mai mult de 60 de regiuni din Rusia si in 33 de ari de pe patru continente".

Politica de gestionare a personalului este o politica ce tine de unitatea si integritatea companiei, cu o cultura de corporatie puternica si stabila, si cu un sistem corporativ de valori bine organizat.

Baza politicii de gestionare a personalului reprezinta construirea anumitor sisteme, care sa presupuna crearea de masuri specifice:

motivatia fiecarui angajat de a atinge obiectivele si strategiile urmarite de companie;

de a defini criteriile de evaluare a gradului de realizare a obiectivelor;

remunerarea si promovarea personalului.

Analiza a 3 indivizi angajati ai companiei si trecerea lor prin cele 4 functii esentiale:

Recrutare

Selectare

Pregatire

Motivare

Managerul General

Recrutare: se va face din interiorul companiei-mame printr-un anunt in cadrul companiei referitor la postul vacant din Romania din randul directorilor zonali, directorilor tehnici, directorilor de sucursale.Alegerea unui expatriat va reprezenta cel mai bine obiectivele companiei, avand experienta, cunoasterea politicii companiei si pregatirea necesara pentru a asigura continuitatea dezvoltarii companiei. Pentru fiecare propunere de angajare, conducerea sucursalei trebuie sa aiba in vedere cel putin 3 persoane (CV-uri), astfel incat daca prima propunere transmisa nu va fi aprobata de conducerea KazanOil, imediat conducerea sucursalei sa transmita propunere pentru cel de-al doilea candidat.

Selectare: In scopul asigurarii continuitatii muncii si a conditiilor pentru indeplinirea sarcinilor, in cazul transferului functiei, selectia se va face in cadrul unui interviu personal. Alte criterii de selectie suplimentare vor fi:

abilitatile de conducere si comunicare

aptitudinile diplomatice

varsta

experienta si vechimea in munca

motivatia si dorinta de a lucra in strainatate

adaptibilitatea la noi medii de afaceri

Pregatire: pentru pregatirea noului candidat, va fi organizat un training special de o luna.In cadrul cursurilor I se vor adduce la cunostinta informatii legate de mediul romanesc de afaceri, cultura, politicile comerciale, manageriale.

Motivare: Pentru motivarea eficienta a Directorul General ales, vom pregati un pachet salarial in care vom include un salariu fix lunar de 15.000 euro si 1,6% din actiuni.


FISA POSTULUI DIRECTORULUI GENERAL

FISA POSTULUI Nr. ..224..

Titulatura postului: General Manager
Status-ul postului: VACANT
Titularul postului: NUMELE SI PRENUMELE PERSOANEI CARE OCUPA POSTUL
Cod C.O.R. 12342
Organizatia: SA KazanOil
Departamentul: DE CONDUCERE A SUCURSALEI DIN ROMANIA

Titulatura postului imediat superior: MANAGER GENERAL DE SUCURSALE INTERNATIONALE
Limite salariale: 7.000 - 25.000 EUR
Data intocmirii: 11.05.2009
Intocmita de NUMELE SI PRENUMELE PERSOANEI SI FUNCTIA SA IN ORGANIZATIE.

Rezumatul postului:
- definirea si formularea politicii economico-sociale a organizatiei; reprezentarea

organizatiei in relatiile cu terte persoane fizice sau juridice; planificarea, organizarea si controlul activitatii organizatiei la nivel inalt; luarea deciziilor finale cu privire la modul de apreciere a rezultatelor calitativ superioare si de penalizare a erorilor factorului uman.

- aprobarea graficului de control pentru Directorul Zonal / Directorul tehnic / Referentul Tehnic;

- primirea si analizeazarea sintezei rapoartelor de neconformitate si furnizarea, la

cerere, pe linie ierarhica a informatiilor referitoare la controlul serviciului neconform;

decizia asupra actiunilor corective/preventive care ii sunt aduse la cunostinta de Directorul Zonal/Directorul Tehnic/ Referentul Tehnic.

Asigura interfata organizatiei cu autoritatile, mass-media si alte parti interesate

Atributii si responsabilitati:
a) aspectul conceptual al activitatii:
. corelarea obiectivelor stabilite la nivel macroeconomic cu cele specifice organizatiei;
. comunicarea obiectivelor generale, specifice si operationale ale organizatiei catre/intre personalul de conducere, cu mentiunea ca acestia sa transfere la nivele ierarhice inferioare aceste informatii;
. elaborarea si/sau avizarea planificarilor de investitii financiare si/sau tehnologice si/sau de resurse umane;
. intocmirea planurilor manageriale anuale si semestriale pe baza analizelor efectuate;
. identificarea si mobilizarea resurselor materiale si umane din organizatie, in vederea realizarii obiectivelor propuse;
. organizarea departamentelor si a echipelor de proiect in functie de necesitatile organizatiei si de activitatile planificate;


. asigurarea coordonarii intre diferitele departamente din cadrul organizatiei;
. asigurarea cadrului institutional pentru participarea personalului la procesul decizional prin reprezentantii ierarhici (sefi de departamente) si liderii de opinie;
. elaborarea proiectului de buget si a proiectului de achizitii tehnologice in vederea satisfacerii dezideratelor de rentabilitate si competitivitate pe piata ale organizatiei;


. identificarea oportunitatilor de investitie si obtinere de profit;
. intocmirea si/sau avizarea documentatiei pentru investitii;
. reprezinta organizatia in relatiile cu terte persoane fizice sau juridice in conformitate cu imputernicirea acordata de A.G.A.;
. incheie actele juridice in numele si pe seama organizatiei, conform imputernicirii acordate de catre A.G.A.;
. colaborarea cu autoritatile locale, regionale si nationale in vederea indeplinirii obiectivelor macroeconomice si cele organizationale;
. reprezentarea intereselor organizatiei atat in timpul programului de lucru cat si in afara lui;
. incheierea de contracte cu agenti economici, organizatii non-guvernamentale si alte organizatii privind prestari reciproce de servicii;

b) aspectul actional al activitatii:
. organizarea procesului de cercetare-proiectare, de productie, de autofinantare si de promovare (organizarea activitatii departamentelor, numirea directorilor de departamente sau a sefilor de birouri, stabilirea planului anual de actiune al acestora);
. negociaza contractul colectiv de munca si contractele individuale de munca;
. gestionarea si gospodarirea patrimoniului organizatiei in interesul acesteia;
. urmarirea indeplinirii conditiilor igienico-sanitare, de protectie a muncii, de prevenire si stingere a incendiilor si de protectie a mediului, prevazute de reglementarile si normele legislative in vigoare;
. preocuparea pentru conservarea si dezvoltarea bazei materiale a organizatiei;
. supervizarea aplicarii corecte a codului muncii si a reglementarilor legislative privind operatiunile financiar-contabile (apelarea la serviciile de consultanta si consiliere ale consultantului juridic si ale directorului economic);
. efectuarea de investigatii periodice cu privire la calitatea muncii prestate in cadrul organizatiei (avizarea evaluarilor individuale anuale);
. controlul si supervizarea activitatii departamentelor de cercetare-proiectare, de productie, de marketing, financiar-contabil, administrativ, resurse umane si/sau a altor departamente din cadrul organizatiei;
. fundamentarea activitatii decizionale cu privire la orice aspect din cadrul organizatiei pe o baza informationala cat mai solida si mai acurata si pe analiza obiectiva a acesteia;


. respectarea reglementarilor si normelor legale in vigoare in cadrul activitatii decizionale cu privire la organizatie;
. urmarirea aplicarii acurate a deciziilor luate si evaluarea efectelor acesteia;
. asumarea responsabilitatii pentru deciziile eronate sau nefondate, prin suportarea, dupa caz, a unor penalitati banesti;
. asigurarea implicarii in activitatea organizationala a propriei persoane, cat si a personalului din subordine prin crearea unui cadru propice dezvoltarii personale si a unui climat stimulativ al performantelor.

c) aspectul evaluativ al activitatii:
. stabilirea si comunicarea criteriilor de evaluare a muncii personalului organizatiei;
. valorificarea observatiilor si a concluziilor cu privire la diversele segmente ale activitatii organizatiei si aplicarea controlului ameliorativ al autoritatii aferente functiei ocupate;
. depistarea laturilor vulnerabile ale activitatii organizatiei si utilizarea informatiilor din analize penru ameliorarea sau eliminarea lor;
. aplicarea unui sistem de apreciere si penalizare a muncii in concordanta cu obiectivele organizationale;
. avizarea primelor, bonificatiilor sau promovarilor doar pe considerente de merit profesional;
. acordarea de feedback tuturor celor vizati de activitatea decizionala, atat personalului din cadrul organizatiei, cat si persoanelor din exteriorul organizatiei cu care se stabilesc raporturi economice.

Clauza de confidentialitate:
. general manager-ul se angajeza sa nu discute cu persoane din afara organizatiei sau cu persoane din cadrul organizatiei care nu sunt implicate in executarea sarcinilor de serviciu informatiile confidentiale referitoare la situatia organizatiei in a caror posesie intra;
. sunt confidentiale urmatoarele informatii: situatia financiara a organizatiei, dezbaterile din cadrul consiliilor de administratie, structura si continutul bancii de date, rezultatele activitatii de cercetare-proiectare si/sau alte aspecte de maxima importanta din cadrul firmei;
. general manager-ul se obliga sa respecte confidentialitatea informatiilor mai sus mentionate pe toata durata contractului individual de munca incheiat intre persoana sa si organizatie si pe o perioada de .luni/ani de la incheierea acestui contract.

Relatii la locul de munca:
. de subordonare: administrator sucursala
. de supraordonare: director tehnic, director de cercetare, director economic,
manager resurse umane, sef birou administrativ, etc.

. de colaborare/ functionale: personalul de la orice nivel ierarhic care are
nevoie de consultanta sau supervizare; persoane fizice sau juridice din exteriorul organizatiei cu care se stabilesc raporturi economice, juridice sau alte forme.Program de lucru:
. 8 ore/zi, 5 zile/saptamana ;
. posibilitate de prelungire peste program in situatii exceptional (incheieri de contracte, primirea de delegatii);

Conditii de munca:
. mediu relativ stresant;
. atat munca de birou, cat si munca de teren;
. atat munca individuala, cat si munca in echipa;
. deplasari pe distante scurte, medii sau lungi (semnari de contracte, inspectii).

Unelte, instrumente, echipament de lucru:
. instrumente specifice muncii de birou (computer, imprimanta, scaner, xerox, fax, etc.).

Posibilitati de promovare:
. in sfera de activitate actuala nu exista;
. transferul in cadrul unui alte filiale este conditionat de nevoile organizatiei

Cerinte pentru exercitare:
1. Cerinte medicale:
1.1. rezistenta la oboseala si solicitari efective si intelectuale;
1.2. acuitate auditiva normala;
1.3. vorbire normala.
2. Cerinte psihologice:
2.1. inteligenta peste nivelul mediu (capacitate de analiza si sinteza, memorie dezvolatata, judecata rapida, capacitate de deductie logica);
2.2. usurinta in exprimarea ideilor, deprinderea de a vorbi in public;
2.3. creativitate;
2.4. spirit antreprenorial;
2.5. asumarea responsabilitatilor;
2.6. capacitate de relationare interumana;
2.7. adaptabilitate la sarcini de lucru schimbatoare, la situatii de criza;
2.8. echilibru emotional;
2.9. empatie si receptivitate fata de problemele socio-umane;
2.10. asumarea responsabilitatilor;
2.11. tip de personalitate: I.S.I - Investigativ, social, intreprinzator (clasificarea Holland).
3. Activitati fizice:
3.1. vorbire;
3.2. ascultare;
3.3. comutare si concentrare a privirii.
4. Educatie si pregatire profesionala:
4.1. studii superioare;
4.2. cursuri de management;

4.3. cunostinte in domeniul economic;


4.4. cunostinte in domeniul juridic;
4.5. cunostinte de operare pe calculator;
4.6. cunoasterea a cel putin o limba straina de circulatie internationala.

5. Deprinderi transferabile:
5.1. acordare si transmitere de informatii;
5.2. culegere, clasificare si interpretare a informatiilor;
5.3. planificare si organizare a operatiilor si activitatilor;
5.4. pregatire de materiale si rapoarte;
5.5. deprinderea de a lucra in echipa;
5.6. deprinderi de cercetare si investigare.

Directorul Departamentului Financiar - Contabil

Recrutare: se va realiza din exterior, adica din Romania prin intermediul unor companii de recrutare cu experienta vasta ( SRL Manpower Romania ) in domeniu; vom alege un cetatean roman din urmatoarele considerente:

costuri mai mici cu slariile, training-ul, etc

cunoasterea limbii va fi un creiteriu de baza in analiza financiara a companiei

Cunoasterea mediului de afaceri

Cunoasterea legislatiei in domeniul financiar, fiscal si contabil.

Selectare: Metoda de baza de selectie va fi realizata de compania de recrutare angajata, iar ultimii 2 selectati vor avea un interviu direct final cu Managerul General.

Pregatire: se va organiza training specializat cu durata de 2 saptamani, in cadrul caruia vor fi prezentate si analizate politicile financiar-contabile, fiscale si comerciale ale companiei si obiectivele generale.

Motivare: Directorul Departamentului Financiar-Contabil va fi motivate printr-un salariu net superior celui de pe acelasi post pe piata romaneasca (ex: 4.500 euro) .

FISA POSTULUI DIRECTORULUI DEPARTAMENTULUI FINANCIAR- CONTABIL

FISA POSTULUI Nr. 239

Titulatura postului: director economic
Status-ul postului: vacant
Titularul postului: NUMELE SI PRENUMELE PERSOANEI CARE OCUPA POSTUL
Cod C.O.R.: /strong>244106, 1222
Organizatia: KazanOil
Departamentul:financiar-contabil

Titulatura postului imediat superior: DIRECTOR GENERAL

Limite salariale: 3.000- 5.000 EUR
Data intocmirii: 15.05.2008

Intocmita de: NUMELE PERSOANEI SI FUNCTIA SA IN CADRUL COMPANIEI

Rezumatul postului:
- organizarea activitatii departamentului financiar-contabil;
gestionarea actelor contabile; supervizarea activitatii persoanelor din cadrul departamentului financiar-contabil

Atributii si responsabilitati:
. asigura indeplinirea obligatiilor societatii catre bugetul de stat, unitati bancare, furnizori etc.;
. organizeaza contabilitatea societatii in conformitate cu dispozitiile legale si asigura efectuarea la timp a inregistrarilor;
. asigura intocmirea la timp si in conformitate cu dispozitiile legale a balantelor de verificare, bilanturilor semestriale si anuale, precum si a situatiilor lunare privind principalii indicatori economico-financiari;
. angajeaza societatea prin semnatura alaturi de directorul general in toate operatiile patrimoniale;
. raspunde de indeplinirea atributiilor ce revin biroului financiar-contabil;
. exercita controlul financiar preventiv;
. stabileste delegarile de atributii pentru activitatea financiar-contabila;
. asigura identificarea la timp a fenomenelor negative, a deficientelor de gestionare a activitatii unitatii si ia masurile cu caracter preventiv pentru asigurarea bunului mers a activitatii economico-financiare;
. organizeaza analiza periodica a utilizarii mijloacelor circulante si propune impreuna cu sefii compartimentelor de resort masuri pentru readucerea in circuitul economic a stocurilor disponibile, precum si pentru prevenirea unor imobilizari de fonduri;
. analizeaza si propune masuri pentru cresterea rentabilitatii;
. organizeaza si controleaza efectuarea inventarierii bunurilor materiale, conform prevederilor legale si raspunde de corecta realizare a acestei activitati;
. informeaza ori de cate ori este nevoie directorul general al societatii asupra tuturor aspectelor din sfera sa de activitate si propune masurile ce se impun;
. dispune intocmirea planului de amortizare si a plafonului de casa, dispune inventarierea mijloacelor fixe, mijloacelor circulante si a altor bunuri materiale sau banesti care intra in patrimoniul societatii.

Relatii la locul de munca:
. de subordonare: director general
. de supraordonare: economisti, contabili, casieri (din cadrul
departamentului financiar-contabil)


Program de lucru:
.8 ore/zi, 5 zile/saptamana;
. posibilitate de prelungire peste program in situatii exceptionale
Conditii de munca:
. obisnuite;
. munca de birou;
. atat munca individuala, cat si munca in echipa;
deplasari pe distante scurte sau medii (obtinerea de avize, aprobari) - daca este cazul.

Unelte, instrumente, echipament de lucru:
. instrumente specifice muncii de birou (computer, imprimanta, scaner, xerox, fax, etc.).
Cerinte pentru exercitare:
1. Cerinte medicale:
1.1. rezistenta la oboseala si solicitari efective si intelectuale;
1.2. acuitate auditiva normala;
1.3. vorbire normala.
2. Cerinte psihologice:
2.1. inteligenta peste nivelul mediu (capacitate de analiza si sinteza, memorie dezvolatata, judecata rapida, capacitate de deductie logica);
2.2. usurinta in exprimarea ideilor, deprinderea de a vorbi in public;
2.3. asumarea responsabilitatilor;
2.4. rezistenta la sarcini repetitive;
2.5. capacitate de relationare interumana;
2.6. adaptare la sarcini de lucru schimbatoare;
2.7. echilibru emotional.
3. Activitati fizice:
3.1. lucrul in pozitie sezanda perioade indelungate;
3.2. vorbire;
3.3. ascultare;
3.4. diferentiere a culorilor;
3.5. folosire a mainilor;
3.6. folosire a degetelor;
3.7. comutare si concentrare a privirii.
4. Educatie si pregatire profesionala:
4.1. studii superioare de profil economic;
4.2. cunostinte de operare pe calculator;
4.3. cunoasterea a cel putin o limba straina.
5. Deprinderi transferabile:
5.1. acordare si transmitere de informatii;
5.2. asigurare de consultanta in domeniul financiar-contabil;
5.3. culegere, clasificare si interpretare a informatiilor;
5.4. planificare si organizare a operatiilor si activitatilor;
5.5. pregatire de materiale si rapoarte.

Sef statie distributie carburant

Recrutare: se va face la fel prin intermediul aceleeasi companii de recrutare in baza contractului de colaborare; candidatul va fi de origine romana, intrucat cunoaste practicile romanesti de coordonare si distributie a marfii;

Selectare: Metoda de baza de selectie va fi realizata de compania de recrutare angajata; Directorul Departamentului Comarcial il va intervieva la final , printr-un interviu personal.

Pregatire: se va organiza training specializat cu durata de 2 saptamani; I se vor preciza toate cerintele postului si explicarea lor in detaliu.

Motivare: pentru a motive candidatul sa-si indeplineasca cerintele cu rigurozitate, ii vom oferi un salariu de 2.000 EUR, si un auturism pus la dispozitie de catre companie.

FISA POSTULUI :

FISA POSTULUI Nr. 432..

Titulatura postului: sef statie distributie carburanti
Status-ul postului: vacant
Titularul postului: NUMELE SI PRENUMELE

Cod C.O.R.: 122701
Organizatia: SA KazanOil
Departamentul : COMERCIAL

Titulatura postului imediat superior: DIRECTOR TEHNIC

Limite salariale :1000-3000 EUR
Data intocmirii: 15
Intocmita de: NUMELE PERSOANEI SI FUNCTIA IN CADRUL COMPANIEI

Rezumatul postului:
- organizarea activitatii departamentului de logistica si distributie; supervizarea activitatii personalului din cadrul departamentelor de distributie, de transport, obiectivelor, depozitului de materiale; oferirea de consultanta si consiliere tehnica.

Atributii si responsabilitati:
- t
ine evidenta si urmareste zilnic neconformitatile la nivelul SDC prin verificarea PVPPS, in vederea eliminarii deficientelor de organizare sau functionare care au permis aparitia lor.Dispune aplicarea corectiilor si se asigura de indeplinirea lor.

- Completeaza Raportul de neconformitate intocmit de Directorul Zonal / Directorul Tehnic / Referentul tehnic;

Raspunde de indeplinirea la termenele stabilite a actiunilor corective care i-au fost trasate.

 1. CONTROL

In cadrul unei companii activitatea de control are la baza 3 piloni si anume: performantele financiare, de calitate si resurse umane.

Pentru compania KazanOil stabileste 3 elemente de control se caracterizeaza astfel:

 • Performantele financiare ale companiei se controleaza printr-un control curent si de verificare indirect, adica va fi suficienta analiza rapoartelor financiare din tara de origine; iar o data la 6 luni un specialist din cadrul companiei-mame sa se deplaseze in Romania pentru verificari detaliate.
 • Performantele de calitate se vor controla direct in Romania , fiind vorba de un control atat curent si cat si de verificare la anumite perioade stabilite, deoarece pentru pastrarea si verificarea standardelor de calitate ale produselor KazanOil este necesara deplasarea la punctele de desfacere ale companiei pe teritoriul Romaniei.

Pentru a oferi clientilor produse si servicii de calitate, compania va controla productia in curs de realizare si cea finita continuu.

 • Performantele resurselor umane : Politica de gestionare a  personalului este o politica ce tine de unitatea si integritatea companiei, cu o cultura de corporatie puternica si stabila, si cu un sistem corporativ de valori bine organizat.

La acest capitol este vorba de un control direct preventiv (la angajare) si de unul de verificare in cursul activitatii (evaluari bianulale).

BIBLIOGRAFIE

KazanOil este o companie inventata dar urmarind date real ale unor mari companii petroliere cum ar fi LukOil,OMV,Petrom.

www.lukoil.ro

www.lukoil.ru

www.biblioteca.ase.ro

www.business.rol.ro

www.zf.ro

www.9AM.roPolitica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate