Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Finante banci


Index » business » » economie » Finante banci
» Banca Europeana pt


Banca Europeana pt


Banca Europeana pt. Reconstructie si Dezvoltare (BERD)


Infiintata in 1991. Sediu: Londra.

Urmareste sustinerea dezvoltarii sectorului privat intr-un mediu democratic in statele foste comuniste.

Actele constitutive ale BERD permit implicarea exclusiv in statele care respecta principiile democratice, protejarea si conservarea mediului inconjurator.

BERD e cel mai mare investitor institutional in Europa Centrala si de E si mobilizeaza, pe langa propriile finantari, si semnificative investitii straine.

In prezent 60 de state si 2 institutii interguvernamentale detin BERD (BEI si Comunitatea Europeana).Desi actionarii apartin sectorului public, BERD investeste cu preponderenta in sectorul privat si finanteaza impreuna cu partenerii proiecte in domeniul bancar si industrial precum si proiecte in domeniul privatizarii, restructurarii si imbunatatirii serviciilor municipale.

BERD promoveaza reformele structurale in general, competitia si privatizarea, se implica in cofinantarea unor investitii directe, mobilizeaza capitalul intern si ofera asistenta tehnica.

Organe de conducere: Cons. Guvernatorilor, Cons.Director si Presedintele.

Consiliul Guvernatorilor este un organ deliberativ in cadrul caruia fiecare stat membru isi numeste cate un reprezentant, de regula ministrul Finantelor.

Consiliul Director este un organ executiv care raspunde de strategia BERD.

Presedintele este alea de Cons. Guvernatorilor si isi exercita functia conform mandatului Cons. Director.

Romania e membru BERD din 1991 si a contribuit la capitalul Bancii cu 96 mil.EURO.

BERD este o institutie financiara intl. care a sustinut activ procesul de tranzitie la economia de piata, proces parcurs de Romania prin acordarea de imprumuturi care au ajutat la implementarea proiectelor necesare transformarii economice si reformelor structurale.

Pana in prezent BERD ramane cel mai mare investitor intl. in Romania cu angajamente pe 2006 evaluate la peste 3 mld. EURO.

Romania este unul dintre cei mai mari receptori de finantare ai BERD- locul 3 dupa Fed.Rusa si Polonia.

Prin investitiile realizate si, uneori, implicarea directa la capitalul social al entitatilor finantate, BERD a reusit sa imbunatateasca practicile de conducere corporativa si in Romania.

Portofoliul Bancii cuprinde in Romania privatizarea cu investitori strategici, investitii de tip “green field” (de la 0), dezvoltarea sectorului financiar, infrastructura energetica, de transport, comunicatii si infrastructura municipala.

Obiectivele BERD in perioada urmatoare privesc dezvoltarea continua a sectorului privat, iar implicarea in sectorul public se va limita la proiecte cu impact semnificativ asupra tranzitiei sau proiecte cu dimensiune regionala.

BERD continua sa sprijine Guv. Rom. in implementarea programelor de reforme care privesc imbunatatirea climatului investitional si dezvoltarea sectorului privat.

Tot o prioritate BERD ramane reabilitarea infrastructurii rutiere si a sectorului energetic.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate