Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Economie


Index » business » Economie
REGULA DE AUR A FINANTARII PRIN LEASING


REGULA DE AUR A FINANTARII PRIN LEASING


REGULA DE AUR A FINANTARII PRIN LEASING

In literatura de specialitate societatile de leasing argumenteaza in favoarea afacerilor de leasing prin actionarea principiului "regula de aur a finantarii' in cazul leasingului. Aceasta consta in faptul ca investitile sunt finantate pe toata durata functionarii lor prin finantarea leasing. Ideea principala, care pledeaza ln favoarea fnantarii prin leasing, iSi gaseste argumentatie in inoperativitatea acestei reguli in cazul finantarilor prin credite bancare, unde finantarea investitilor cu bunuri economice, de durata lunga de functionare, nu sunt pentru toata perioada de folosinta creditate de catre banci.

Regula de aur confera utilizatorului de leasing, prin finantarea obiectului de leasing pe toata durata folosirii lui, o siguranta deplina, in privinta situatiei lichiditatilor societati sale, care in cazul in care el va putea plati ratele de leasing din profitul realizat, ca o consecinta a fo[osirii obiectului de leasing pentru scopul programat.Leasingul si cumpararea pe credite- alternative reale ale contemporaneitatii

In centrul analizelor comparative au stat in special alternative de finantare prin leasing si cea prin cumpare pe credit a obiectului de investitii. Care din cele doua 1.inantari este mai avantajos? Cu toate analizele efectuate, este greu de apreciat. Daca din acest punct de vedere factorii cantitativi de apreciere pot duce Ia unele rezultate comparabile, nu acelasi lucru se poate afirma de factorii calitativi, care sunt foarte greu de evaluat, si in consecinta rezultatele sunt discutabile si difera in functie si de obiectul finantat. Indiferent de calculele comparative,intrebarea de baza nu se refera, la volumul costurilor, ci Ia conditiile de finantare in general ale celor doua forme de finantare cu relatii substitutive si cu orientari determinante. Din datele statistice, rezultate din cercetarile empirice din acest domeniu a10 tarilor vest- europene dezvoltate din punct de vedere economic, s-a ajuns la concluzia ca ambele variante de finantare sant in progres continu, dar cu diferente in unele sectoare specifice. Leasingul este practicat cu prioritate in cazul finantarii unor investitii care reprezinta costuri mai reduse in ansamblu finantarii. Este de remarcat faptul ca tara finantari moderne de leasing, economia actuala mondiala este de neinchipui si viitorul va stabili cu certitudine ritmul de dezvoltare a acestui instrument specific de finantare.

Leasingul pe langa avantajele pe care le are, prezinta si unele dezavantaje fata de alte forme de finantare, dar acestea sunt compensate de aspectele pozitive amintite. Reprezentantii proeminenti ai teoriei Si practicii afacerilor prin finantari de leasing sustin, prin calcule economice si analizele valorilor de folosinta, superioritatea semnificativa a acestui instrument, pe baza factorilor de calitate luati in considerare in procedeele de comparare. In contextul evolutiei si perfectionarii operatiunilor de leasing, orientarile legislative si guvernamentale vor trebui sa fie indreptate in directia sustinerii cu fermitate prin reglementari juridice si economice a noilor concepte din domeniul leasingului. Care exceleaza prin eficacitate si modernitate. Acestea sunt solicitate si de cerintele majore pentru integrarea tarii noastre in structurile Uniunii Europene.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate