Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Economie


Index » business » Economie
INFLATIA


INFLATIA


INFLATIA

Inflatia, alaturi de somaj, este o disfunctionalitate a procesului dezvoltarii economice.

Inflatia este un proces prin excelenta monetar, cu o istorie indelungata. Ea s-a manifestat insa, de-a lungul timpului, cu intensitati diferite si cu schimbari de sens. Michel Didier, in "Regulile jocului", spune ca in unele epoci preturile sunt in ansamblul lor stabile, in alte epoci asistam neputinciosi la navala unui val de inflatii. Istoricii consemneaza peerioade cand procesul inflationist s-a desfasurat cu asemenea intensitati si efecte incat a fost considerat " dezordinea dezordinilor din viata economica".

In ultimii 50 de ani, inflatia a devenit una din problemele majore cu care s-au confruntat si se confrunta toate tarile.Inflatia se manifesta cu intensitati diferite de la o tara la alta si de la o perioada la alta, generand efecte negative asupra economiei si societatii.

In esenta, inflatia reprezinta un dezechilibru structural, monetaro-material al mecanismului economic si care consta in existenta in sfera circulatiei a unei masei monetare care depaseste nevoile reale ale economiei, determinand cresterea durabila si generalizata a preturilor.

Restul. din foi. Urmeaza apoi "rolul statului in economie", tot din foi.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate