Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Economie


Index » business » Economie
Finantarea investitiilor prin pietele financiare


Finantarea investitiilor prin pietele financiare


Finantarea investitiilor prin pietele financiare

Desi guvernul ia o parte din deciziile investitiilor de capital, iar populatia o alta parte, cea mai mare parte din deciziile de a produce capital, adica de a face investitii, le iau firmele. O firma nu poate insa investi daca nu are fondurile financiare pentru investitii. Toate fondurile cu care firmele private cumpara bunuri de capital vin, direct sau indirect, de la o populatie. Cand o familie decide sa nu-si consume tot venitul castigat, ea economiseste iar diferite institutii financiare faciliteaza transferul acestor sume economisite catre firme care la randul lor le folosesc pentru investitii de capital productiv.

Sa luam un exemplu pentru a explica pe scurt acest mecanism. Sa zicem ca o firma vrea sa cumpere o instalatie care costa 100 milioane lei, iar o familie decide si ea sa consume mai putin, facand economii de 100 milioane lei. Figura nr. 1 ne arata o posibila cale de conectare a deciziei familiei cu decizia firmei.

Figura nr.Transformarea economisirii de 100 milioane lei in investitie productivaPolitica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate