Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Economie


Index » business » Economie
Economia mondiala pe drumul redresarii. Criza economica mondiala


Economia mondiala pe drumul redresarii. Criza economica mondiala


Economia mondiala pe drumul redresarii. Criza economica mondiala

Criza economica mondiala a luat nastere in luna iulie a anului 2007, moment in care investitorii americani si-au pierdut increderea in ipotecarea securizata. Acest lucru a condus la o criza de lichiditati determinand astfel injectarea de capital in pietile financiare din partea Rezervei Federale americane, a Bancii Angliei si a Bancii Europene Centrale.

Adesea responsabila pentru producerea crizei este prabusirea Administratiei Federale pentru Locuinte (SUA), insa parerile sunt impartite.Criza economica a captat atentia intregului mapamond datorita pierderilor in masa a locurilor de munca, nivelul de lichiditati scazut aflat la dispozitia companiilor bancare si de investitii.

Marile economii ale lumii se confrunta acum cu cea mai grava criza economica si financiara de la Marea Depresiune de acum 80 de ani si fac eforturi enorme sa sustina pietele.

Odata cu trecerea timpului, criza s-a raspandit rapid datorita relatiilor si tranzactiilor interstatale. Tarile cele mai afectate de criza, majoritatea nepopulare dar menite sa aduca venituri suplimentare in visteria statului au luat si ele anumite masuri de prevenire dar din pacate acestea nu asigura bunastarea si linistea economica si financiara a locuitorilor sai.

Ramurile economice afectate de criza sunt in principal cele din industria constructiilor, industria prelucratore, industria auto, industria chimica toate acestea raportand o scadere dramatica comparativ cu anii precedenti.

Tendinta de reducerea a volumului de productivitate a dus intr-un final la un rezultat drastic al ratei de somaj, intrucat de la izbucnirea crizei pana in prezent cel putin 20 de milioane de oameni de pe intreg globul au ramas fara locuri de munca, iar cel mai grav lucru este ca rata somajului e intr-o continua crestere.

Fiecare stat care se confrunta cu aceasta problema majora incerca sa gaseasca o ameliorare definitiva, in principiu prin forte proprii, prin programe de redresare economica rapida, dar nu intodeauna aceasta este solutia optima pentru reabilitatea propusa.

Reunite intr-o sinteza ideile formulate de persoanele abilitate care au ca scop iesirea din criza si incercarea dezvoltarii economice si financiare a statelor afectate sunt in deosebi bazate pe economisire si incurajarea investitorilor in demersurile ce vor urma.

In alta ordine de idei alte pareri sunt contradictorii, prin deviza "cui pe cui se scoate" microeconomistii americani sustin cu ardoare faptul ca o solutie valida pentru iesirea din criza ar fi crestera volumului de cerere la consumabile din partea populatiei altfel spus prin incurajarea consumului si respingerea economisirii.

Din aceasta cauza oamenii sunt tot mai confuzi, pareri diferite si uneori ciudate, care ii nedumeresc si ii fac mai nesiguri de guvernare si de politicile si stategiile propuse. Unele argumente ciudate ar fi urmatoarele:

- banii tinuti in conturi bancare sunt la fel ca cei tinuti la saltea adica nu    ajuta economia reala

- dobanzi negative pentru plasamentele lipsite de risc, pentru a orienta investitiile spre proprietati sau actiuni

- incurajarea consumului din prezent pentru a stimula economisirea din viitor

- reconstruirea unor proprietati imobiliare ce au depasit o anumita varsta, incurajand astfel sectorul constructiilor.

In Romania criza s-a simtit doar la jumatatea anului 2008, moment in care urma declinul economic; romanii au fost insa sceptici la intampinarea crizei, multi dintre ei nu credeau ca ne va afecta atat de mult economia noastra nefiind atat de dezvoltata.La noi criza ne-a afectat mai mult pe sectorul productiei, astfel incat rata somajului a crescut ingrijorator, industria auto este intr-un impas peste care incearca sa treaca prin diferite modaliati comerciale, si sectorul imobiliar a stagnat .

Omologii romanii au luat in considerare un posibil ajutor dat de UE prin campania "Cum repornim economia?" si multe alte opinii venite din parte oamenilor de afaceri dar aplicarea si efectele acestor masuri sunt deocamdata greu de cuantificat. Evolutia urmatoarelor luni ne va arata daca economia "va porni la drum".

Personal eu sunt de parere ca Romania a fost mereu in criza, nu pot spune acelasi lucru si despre celelalte tari, deoarece la noi au existat si vor exista mereu probleme de organizare economica.

Si singurul lucru bun din acest dezastru economic este ca ne da un mare semnal de alarma care cu siguranta va reduce semnificativ din falsitatea economica si lacomie.

BIBLIOGRAFIE

https://www.ziare.com/articole/criza+economica

https://www.ziare.com/articole/tari+afectate+criza

https://6am.ro/economie/cine-sunt-vinovati-de-criza-mondiala

https://newschannel.ro/stiri/industria-si-constructii-domeniile-cele-mai-afectate-de-criza

https://forum.torrents.ro/mondenitati/9908-california-si-mortii-sunt-afectati-de-criza

https://www.financiarul.com/articol_20142/patru-solutii-original-pentru-rezolvarea-crizei-financiare.htmlPolitica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate